GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce să-ți izolezi casa cu spumă poliuretanică

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 18:04 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 18:04

Condensul și mucegaiul sunt unele dintre cele mai neplăcute situații cu care te poți întâlni când îți amenajezi casa. În ultimul timp facturile la căldură au crescut considerabil, așa că este de întțeles dacă vrei să păstrezi cât de mult se poate căldura în camere și să minimizezi pierderile. Există mai multe metode a-ți izola încăperile, însă una singură are eficiență imediată și de durată. În cele ce urmează vom vorbi despre această metodă-minune și de ce să o alegi pentru casa ta.

Izolație interioară

Pentru a păstra cât mai mult căldura în interiorul camerei, este necesar să o izolăm. Scapi greu de mucegai odată instalat, motiv pentru care mai bine prevenim decât să tratăm! În principiu, orice metodă ai alege, dă randament dacă o aplici cum trebuie, însă majoritatea nu au durabilitate în timp sși rezistență la condiții improprii, ceea ce presupune o nouă investiție. O metodă eficientă și accesibilă ca preț este spuma poliuretanică.

Spuma poliuretanică

Spuma poliuretanică este un material compus din două substanțe chimice, diizocianat și poliol, care se folosesc în domeniul construcțiilor pentru izolare. Ea vine în formă lichidă, într-un tub sub presiune, care trebuie agitat înainte de folosire, pentru a se omogieniza substanțele între ele. În momentul în care ia contact cu umiditatea din aer, lichidul se transformă în spumă, se expandează și acoperă suprafețe mari. Ceea ce contează este grosimea stratului de spumă pe care-l aplici. Poți reuși să o aplici cu un pulverizator tip pipă, însă este mai potrivit pentru umplerea unui gol mic. Dacă vrei să izolezi în jurul unei uși, de exemplu, este mai potrivită aplicarea cu pistol, deoarece este mai confortabil în mână și mai ușor de direcționat spre o zonă anume. 

Spuma poliuretanică cu celulă închisă/deschisă

În funcție de densitatea spumei, există două tipuri: cu celulă închisă și cu celulă deschisă. Cea mai eficientă este cea cu celulă închisă, deoarece este mai densă, dură și nu permite umezelii și mucegaiului să pătrundă în casă. Pe deasupra, păstrează căldura in timpul iernii și racoarea în timpul verii. Se consideră chiar că mirosul spumei poliuretanice ține rozatoarele la distanță. Spuma cu celulă deschisă este mai moale și permite aerului și umidității să treacă prin ea, motiv pentru care ar fi mai bine să o păstrezi doar pentru tavan.

În funcție de zona în care este folosită și de tipul de celulă, se determină grosimea ideală a stratului. Datorită densității mari, spuma cu celulă închisă se aplică în strat mai mic, de minimum 3 centimetri pâna la 10 centimetri. Pentru soclul casei se acceptă 3 centimetri, în timp ce pentru mansarda locuibilă, spațiul dintre pereți, podul și subsolul, sunt necesari minimum 5 centimetri de spumă. În cazul celulei deschise, stratul trebuie să aibă întotdeauna minim 7 centimetri de spumă. 

În final, este important să alegi o metodă care te ajută să economisești caldură și care nu dă voie infiltrațiilor de apă să pătrundă în casa ta și să deterioreze lucrurile pentru care ai depus efort fizic și financiar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează