GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce tot mai mulți români sunt înșelați la achiziția peleților? Tomibena are răspunsul!

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2023 19:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 19:00

Tot mai mulți români au început să se plângă de calitatea precară a peleților pe care îi găsesc în piață. Ar părea astfel că pe piața de profil din România se furnizează doar peleți perfecți pentru mediile industriale, nicidecum pentru consum casnic la cele mai înalte standarde.

În rândurile ce urmează vei înțelege de ce se întâmplă acest lucru, cum de românii sunt atât de ușor de influențat și de înșelat când vine vorba despre această achiziție. Nu uita că orice vânzător are un singur scop principal - cel de a vinde. Pentru mulți dintre vânzători nu contează metoda prin care o fac, important este doar să o facă.

Care sunt clasele de calitate ale peleților?

Un prim motiv pentru care poți fi înșelat atunci când dorești să achiziționezi peleti este pentru că nu cunoști clasele de calitate. De ce e important să le cunoști? Pentru a ști ce cumperi și la ce sumă. 

Peleții se împart în trei clase de calitate ce îți vor fi înșiruite în rândurile ce urmează. După ce vezi ce criterii distincte prezintă fiecare, cu siguranță vei înțelege pe deplin de ce este important să le cunoști.

1. Peleți din clasa de calitate A1

Peleții din clasa de calitate A1 sunt cei mai eficienți peleți de pe piață. De aceștia ai nevoie pentru a-ți încălzi locuința. De ce? Pentru că prezintă cea mai mare putere calorică, sunt lipsiți de impurități, iar de pe urma arderii rezultă o cantitate infimă de cenușă. Pe aceasta o poți folosi cu încredere ca îngrășământ natural pentru flori și plante.

Astfel de peleți, peleți din clasa de calitate A1, găsești la Tomibena. Cine este Tomibena? Un important furnizor de peleți pe piața din România, din lista celor de încredere, bineînțeles. Activează pe tot teritoriul țării prin intermediul magazinului online tomibena.ro de unde poți achiziționa peleți la orice oră din zi sau din noapte. 

2. Peleți din clasa de calitate A2

În această clasa de calitate se încadrează peleții de tip industrial. Mai exact, peleții a căror ardere este mai mare și de pe urma ei rezultă o cantitate mult mai mare de cenușă. 

Nu se recomandă să achiziționezi astfel de peleți pentru consum propriu, ci doar pentru instalații industriale.

3. Peleți din clasa de calitate B

Cred că este de la sine înțeles că în această clasă de calitate se regăsesc doar peleți de calitate precară, plini de impurități și nisip în cele mai multe dintre cazuri. Cât despre cantitatea de cenușă pe care o elimină, aceasta este extrem de voluminoasă. 

Având în vedere aceste elemente descriptive, peleții din clasa de calitate B au un preț extrem de mic, doar că eficiența lasă cu totul de dorit.

Cum testezi calitatea peletilor direct la tine acasă?

Să zicem că ai reținut care sunt clasele de calitate ale peleților și încerci să faci achiziții în funcție de ele. Totuși, ce facem dacă nu ești sigur de clasele lor de calitate? Cum poți testa dacă fac parte din clasa de calitate A1? Există și aici o serie de trucuri pe care le poți face.

1. Testul umidității peleților

Cum se desfășoară? Ei bine, ia peleții pe care i-ai achiziționat și introdu-i într-un vas cu apă. La ce să te aștepți? Dacă peleții sunt de calitate superioară, ei se vor lăsa la fund și se vor dizolva greu. În caz contrar, dacă vorbim despre peleți de calitate precară, ei vor pluti și vor începe imediat să se dizolve.

2. Testul spargerii

Acest test presupune că iei cu ambele mâini ce cantitate de peleți reușești și să-i arunci pe o suprafață tare la o distanță de cel puțin un metru. Ce așteptări trebuie să ai? Ei bine, dacă peleții sunt de calitate precară, aceștia se vor sparge. Dacă peleții sunt de calitate superioară, ei vor rămâne intacți.

Atenție! Cel mai bine este să achiziționezi doar un prim sac de la un nou furnizor de peleți pentru a testa înainte de toate calitatea.

Dacă vrei să mergi la sigur, nu uita de Tomibena - furnizor de încredere de pe piața de profil din România. Accesează tomibena.ro pentru a cumpăra peleți din clasa de calitate A1 la preț corect!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează