GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De la meseriași pentru meseriași - cum se montează corect un șemineu pe lemne?

Articol de GSP - Publicat luni, 12 septembrie 2022 18:01 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 18:01

În rândurile următoare, meseriașii PEFOC, una dintre cele mai recunoscute firme autohtone specializate în comercializarea și montajul de produse neconvenționale pentru încălzire și decor cu sediul central la Sibiu și acoperire pe întreg teritoriul țării, ne vor explica pe scurt, principalele aspecte la care trebuie să fim atenți în momentul în care ne-am decis asupra achiziției și montajului unui șemineu pe lemne în casa noastră.

Soluția la care ne referim este reprezentată de idilicul și spectaculosul șemineu. Fie că discutăm despre un șemineu pe gaz, pe peleți, de un semineu electric pe colt sau despre unul clasic pe lemne, acesta este răspunsul perfect pentru rezolvarea sursei de căldură, combinând perfect eficiența cu designul deosebit. Cu toate acestea, expresia “ieftin și bun” ar trebui să dispară din vocabularul nostru, mai ales dacă ne dorim un produs de calitate care să respecte anumite standarde de siguranță și confort. 

În funcție de scopul pentru care ne gândim la construcția unui șemineu, putem opta pentru eficiență, alegând un șemineu capabil să încălzească un spațiu suficient de mare din casă sau pentru design, caz în care vorbim despre un șemineu cu rol decorativ, prevăzut să încălzească doar camera în care este amplasat.

De multe ori neglijat, un alt aspect esențial în planificarea și montajul unui focar semineu pe lemne este prezența unui coș de fum, pe măsura calității șemineului. Dacă te întrebi de ce este atât de importantă soluția de calitate pentru evacuarea fumului, meșterii Pefoc ne garantează că un șemineu cu un coș de fum improvizat, nu va funcționa la adevăratul potențial, chiar dacă focarul este unul de ultimă generație, determinând astfel, risipă de bani prin consumul crescut de lemne sau din cauza altor disfuncționalități care îți pot pune în pericol sănătatea și siguranța, atât a căminului, cât și a întregii tale familii.

Șemineul construit pentru randament trebuie gândit înainte de achiziționarea materialelor. Focarul - ce reprezintă piesa importantă pentru început - trebuie ales în funcție de suprafața de încălzit. Acesta se așează pe un suport reglat la 30 cm - 40 cm de la sol, se racordează la coșul de fum cu tuburi de oțel refractar de 2 mm grosime și se îmbracă în plăci de silicat de calciu. În acest fel se formează hota șemineului. 

Plăcile denumite și plăci de calsil, au o rezistență peste medie la căldură și rezistă până la temperaturi de 1000 de grade. Din hota șemineului se trag tuburi izolate pentru distribuirea căldurii în camerele pe care dorim să le încălzim. Dacă distanța este mai mare de 3 metri, atunci este utilizat un ventilator care trage aerul cald din șemineu și îl împinge pe tuburi, în capătul cărora avem grilele de aerisire pe care le putem închide când nu dorim să încălzim o cameră anume.

Abia în momentul finalizărilor deciziilor luate din punct de vedere tehnic, putem trece la următoarea etapă, aceea în care vom stabili desingul de șemineu. În funcție de preferințele clientului, un șemineu poate fi placat cu marmură sau piatră, lipite cu un adeziv flexibil special, rezistent la temperaturi extreme. Tot ce înseamnă design și estetică ține de gusturile fiecăruia în parte, singura limită fiind impusă de propria imaginație sau stilul locuinței unde urmează să fie montat acesta. 

Dacă ai văzut la alții și ți-a rămas în minte un model unic, o sobă cu iz rustic sau un șemineu de exterior care ți-a tăiat respirația sau pur și simplu, îți dorești o variantă clasică pentru căminul tău, îți recomandăm serviciile companiei sibiene care, prin meseriașii și partenerii săi impecabili pregătiți profesional, îți vor sta la dispoziție cu idei și sfaturi perfecte pentru ca locuința ta să devină cu adevărat, acasă. 

În plus, toate produsele disponibile din stoc, pot fi comandate on-line de pe site-ul oficial www.pefoc.ro și beneficiezi de garanția calității și transport gratuit direct la tine acasă, în maximum 48 de ore de la confirmarea livrării!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează