GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Dintre atâtea tipuri de nivele laser, pe care să o alegi?

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2021 16:16 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 16:16

O problemă des întâlnită în lumea reamenajărilor interioare este luarea măsurătorilor pe suprafaţa unui perete şi menţinerea unghiurilor perpendiculare cu muchiile acestuia. Şi chiar şi cu toate uneltele oricărui meşter, această activitate de obicei va necesita mai mult de o persoană. Din fericire, există acum un mod mult mai uşor de a rezolva această problemă, prin folosirea unui gadget inovativ numit nivela laser.

De ce aveţi nevoie de nivele laser?

Dacă alegeţi să cumpăraţi una dintre multele modele de nivele laser trebuie să ştiţi cum sunt utilizate şi la ce folosesc. Nivelele laser sunt utilizate pentru a proiecta linii şi puncte laser pe suprafaţa unui perete pentru a ajuta meşterul în diferitele sale activităţi, precum sunt: luarea măsurătorilor pentru montarea ţevilor, alinierea tablourilor, fixarea mobilierului, montarea faianţei şi a gresiei, dar şi pentru lucrări exterioare precum lucrările de terasament, nivelare sau zidărie. Majoritatea nivelelor laser au o distanţă de proiectare între 5 şi 20 de metrii şi pot fi utilizate şi pentru determinarea unor unghiuri complexe, deoarece poziţia acesteia este reglabilă. Nivelele laser pot fi utilizate pe diferite tipuri de teren, chiar dacă acesta este uniform. Acest lucru este datorat de către tehnologia sa avansată de autonivelare care ajustează poziția uneltei, pentru a oferi precizie garantată. 

Tipuri de nivele laser

Pe piaţa există numeroase tipuri de nivele laser, care se diferenţiază după mărime, distanţă de proiectare şi, cel mai important, modalitatea prin care liniile şi punctele sunt proiectate pe suprafaţa peretelui. Este foarte important să cunoaşteţi diferenţa dintre aceste instrumente deoarece fiecare este folosit pentru un altfel de proiect. Nivela laser cu punct este potrivită pentru lucrările de interior, fiind cea mai uşor de folosit. Aceasta proiectează o serie de puncte pe pereţi, care formează un unchi de 90 de grade şi este perfect pentru montarea şinelor de partiţie. Nivela laser cu linie este asemănătoare celei cu punct, fiind destinată tot pentru uzul interior. Aceasta proiectează o linie vizibilă pe perete şi este utilizată pentru instalarea plintelor şi mulajelor. Nivela laser transversală este utilizată pentru proprietatea sa de proiectare a două linii perpendiculare, care fac un pătrat. Aceasta este, tot odată, utilizată pentru proiecte de interior, şi meşterii o folosesc pentru aşezarea plăcilor şi fixarea pieselor de mobilier. Cea mai complicat de utilizat dintre toate este nivela laser rotativă, aceasta fiind utilizată numai de către profesionişti. Având o distanţă de proiectare de aproape 50 de metrii, nivela laser rotativă este utilizată în specia pentru proiectele de afară, pentru lucrările de terasament, nivelare şi zidărie. De altfel, aceasta nivela reiese în evidenţă prin modalitatea unică de proiectare a liniilor, fiind utilizată o diodă. 

Luarea măsurătorilor şi menţinerea unghiurilor corecte pe un perete liber poate fi o activitate dificilă dacă nu aveţi instrumentele necesare. Dacă sunteţi un meşter, sau dacă sunteţi pasionat de proiectele de reamenajare interioară, cu siguranţă veţi avea nevoie de un gadget pentru a se ocupa de măsurătorile complicate. Din acest motiv, achiziţia unei nivele laser ar putea fi cea mai înţeleaptă soluţie pe care o puteţi găsi. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează