GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Dispozitive pe care ar trebui să le ai în casă, pentru a fi mereu în siguranță

Articol de GSP - Publicat joi, 01 aprilie 2021 19:00 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 02:57

Tehnologia ne permite să rămânem conectați, să muncim de la distanță, să ținem legătura cu familia și prietenii în momentele în care nu ne putem întâlni, să ne urmărim copiii cât timp sunt la grădiniță sau să ne recompensăm animalele de companie chiar și când nu suntem acasă. Dar, ne poate ajuta și să fim în siguranță în interiorul casei și în afara acesteia și, mai mult decât atât, ne poate ajuta să ne supraveghem locuința atunci când lipsim de acasă pentru mai mult timp. Iată ce dispozitive ar trebui să ai în casă, pentru a fi mereu în siguranță:

Sistemul clasic de supraveghere a casei

Deși se simte tot mai mult influența smart a dispozitivelor de siguranță și supraveghere, clasicele nu vor da greș niciodată. Un sistem format din camere de supraveghere și un monitor conectat sau chiar un sistem de conectare la distanță pot face minuni atunci când pleci în vacanță sau într-un weekend prelungit. În acest fel, vei putea urmări în timp real ce se întâmplă acasă, dacă s-a apropiat cineva de ușa de la intrare sau dacă a existat chiar și cel mai mic pericol în perioada sejurului tău. Te poți conecta pentru a urmări live evenimentele, de pe telefonul mobil sau laptop. De altfel, nu ai nevoie de unul ultraperformant pentru a face asta. Alege un produs din oferta de laptopuri ieftine, în cazul în care nu deții deja un notebook ușor de transportat.

 Brelocul de autoapărare

Există brelocuri ușoare, din aluminiu, dar foarte puternice, care au un design conceput în așa fel încât să poată fi folosite în diverse situații extreme. Sunt suficient de dure pentru a fi folosite pentru autoapărare, însă, este indicat să urmărești niște tutoriale în acest sens înainte de a purta mereu la tine un astfel de breloc. La urma urmei, nu vrei să te rănești sau să îi rănești pe cei din jur din neglijență, ci doar să te aperi în eventualitatea unui atac.

 Alarma personală

Conform statisticilor, hoții și tâlhari pot fi deturnați dintr-o acțiune ilicită, dacă sunt lătrați de un câine. De altfel, astfel de prădători evită situațiile care atrag atenția. Tocmai de aceea, apariția alarmelor personale, portabile nu este deloc o surpriză. Un astfel de dispozitiv este suficient de mic pentru a putea fi purtat ca breloc, dar produce sunete care ating 140 de decibeli, până la 30 de minute. Este perfect pentru adolescenți, vârstnici și categorii vulnerabile, aflate în incapacitatea de a fugi sau de a se apăra în cazul unui atac.

 Lanterna de urgență

Este un device care ar trebui ținut într-un loc accesibil din mașină, cum ar fi buzunarul scaunului. Se poate întâmpla, în cazul accidentelor, ca portiera mașinii sau centura de siguranță să rămână blocate, chiar și după un impact minor. Acest dispozitiv de siguranță te poate ajuta să ieși din mașină și să te îndepărtezi de autoturism în timp util. Lanterna are o baterie care poate încărca și telefonul. 

 Alarma pentru uși sau ferestre

Deși face parte tot din categoria sistemelor clasice de siguranță, nu putem spune că și-a pierdut din popularitate sau din eficiență. Poate fi montată la nivelul ușilor sau al ferestrelor și te va avertiza oricând încearcă cineva să le deschidă sau când se află în apropierea lor imediată. Sirena se activează și emite sunete de până la 110 decibeli, pentru ca vecinii tăi să le poată repera și, eventual, interveni sau cere ajutorul autorităților.

 Încuietoarea portabilă pentru ușă

O încuietoare portabilă poate fi mai mult decât utilă pentru securizarea locuinței. Este suficient de mică pentru a încăpea într-o poșetă sau în buzunar și poate fi folosită pentru orice tip de  ușă, împiedicând astfel intrările neautorizate. Poate fi folosită atât pentru locuința personală, cât și pentru camera de hotel sau pentru ușa de la dormitor.

Tehnologia a avansat și în ceea ce privește siguranța. În ziua de azi, există o mulțime de dispozitive care te pot ajuta să te simți mereu confortabil și să stai fără griji atunci când pleci de acasă pentru câteva zile, când te plimbi pe străzi întunecate sau când ești implicat într-un accident minor de mașină.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează