GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ebru Bolat – sportivă yachting de performanță, protagonistă Princess: Warrior

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:54 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 15:55

Adenium Film și curatoarea Ioana Țurcan prezintă platforma digitală multimedia Princess: Warrior cu poveștile și perspectivele a două femei din România, Ebru Bolat și Cristiana Oprea care urmează traiectorii atipice de carieră, relații și stil de viață și încearcă să își stabilească o poziție reprezentativă în domeniul sportului competitiv.

Ebru Bolat practică yachting de performanță reprezentând România. În trecut, a obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 i-a adus pe locul 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, am ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er.

În prezent, deține titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la fete senioare, o clasă olimpică, și se află în top 50 mondial.

Ebru își propune să schimbe popularitatea yachtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească. Cu toate că fondurile sunt limitate, crede cu tărie că poate concura la nivel internațional și să califice România la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris.

„Cred că ceea ce mă definește ca războinică este că eu dau totul din mine când sunt pe apă. Fie un concurs, fie antrenament, eu vreau să fiu cea mai bună. Sunt all in, ca la poker, pun totul în joc. Nu prea știu să mă relaxez sau să mă odihnesc pe apă. Când mai plimb lumea cu barca, mă plictisesc enorm. Vreau să mă întrec cu alții și să fim cei mai rapizi, pe când restul vor doar să se simtă bine și să se relaxeze… lucru pe care eu nu-l înțeleg. Eu vreau să fiu cea mai bună în ceea ce fac. Orice fac. Sportul de performanță este ca un drog, care îți dă ambiția asta să te autodepășești și să vrei să câștigi. Mi se pare un drog sănătos, față de altele.”

Pentru a obține însă egalitatea dintre femei și bărbați în lumea sportului este nevoie de demersuri susținute și colaborative, iar Princess: Warrior este un proiect cultural român în care cultura și sportul de performanță vor împărți aceeași scenă, cea online.

Trailer Princess: Warrior

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

#princesswarrior #ebrubolat #cristianaoprea #yachting #motorsport #femeiinm

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează