GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Echipamentul pentru alergare - ce ar trebui să conțină

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 15:43 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 15:57

Alergarea este un exercițiu fizic eficient și accesibil oricui. La fel ca antrenamentele în sala de fitness sau ca practicarea sportului preferat și jogging-ul implică anumite riscuri dacă nu urmezi câteva reguli de bază pentru siguranța ta. 

Una dintre măsurile pe care trebuie să le iei pentru a diminua riscul de accidentare când alergi este să alegi pantofi sport de calitate, potrivit acestui tip de mișcare. Totuși, sunt și alte elemente vestimentare pe care le include echipamentul necesar pentru un plus de siguranță, dar și de confort. 

Îmbrăcămintea pentru partea superioară a corpului 

Cu toate că ai fi tentat să te îmbraci în orice ai în dulap pentru a alerga în parc sau în apropierea casei, sfatul nostru este să investești un anumit buget într-un echipament corespunzător. Optează pentru haine realizate din materiale speciale, care au scopul de a-ți oferi confortul dorit. Mizează pe bluze și tricouri Adidas pentru bărbați, confecționate din poliester și spandex, sau din poliester și alte materiale tehnice. Acestea permit pielii să respire și să se usuce rapid, dar și să nu rețintă transpirația (cum este cazul hainelor din bumbac, de exemplu. Ba chiar mai mult decât atât, există și tricouri sau bluze de sport tratate astfel încât să vină de hac mirosurilor neplăcute. În cazul în care alergi seara, ia în calcul alegerea unui echipament cu imprimeu reflectorizant. Pe de altă parte, dacă alergi ziua, pe timp de vară ai putea avea de nevoie de îmbrăcăminte sport cu protecție împotriva razelor ultraviolete. 

Regula de bază când îți alegi ținuta de alergare: 

Îmbracă-te ca și când temperatura ar fi cu 10 grade Celsius mai mare. Motivul? Te vei încălzi rapid, după doar câteva minute de mișcare. Foarte practice sunt jachetele cu fermoar pe care poți scoate rapid de pe tine și pe care le poți lega în jurul taliei. 

Îmbrăcămintea pentru partea inferioară a corpului  

Pentru început, vei avea nevoie de o pereche de colanți, short-uri sau pantaloni de trening de alergare. În cazul în care afară este foarte frig, mizează pe colanții termici care mențin temperatura optimă a corpului. Consideri că nu te avantajează colanții? Poți purta pe deasupra lor o pereche de pantaloni scurți și vei obține chiar un look foarte cool. 

Cum alegi încălțămintea de alergare

Dacă ai pornit în căutarea încălțărilor ideale pentru alergare, e important să știi că nu orice pereche de pantofi sport sunt o alegere bună în acest caz. Ai nevoie de adidași realizați speciali pentru acest tip de activitate fizică, produși de branduri prestigioase în domeniu. Încălțămintea pentru alergat trebuie să fie ușoară și să aibă talpa flexibilă și să se potrivească pronației picioarelor tale. Nu uita să-ți achiziționezi și câteva perechi de șosete de alergare, care se usucă rapid și previn apariția mirosurilor neplăcute din interiorul încălțămintei. 

Regula de bază în alegerea încălțămintei de alergare: 

Alege-ți pantofii de alergare cu jumătate de numărul (sau chiar cu un număr) mai mare decât porți de obicei. Deși adidașii care îți vin la fix ți se vor părea o variantă bună la început, este foarte posibil ca aceștia să îți creeze bășici după ce ai alergat încălțat în ei câțiva kilometri. 

Echipamentul de alergare are un rol major în stabilirea gradului de siguranță și de confort al celui care îl poartă. Urmează sfaturile noastre și alege-ți hainele în pantofii sport necesari pentru acest tip de antrenament. 

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează