GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Echipele din prima ligă intră în cursa pentru Cupă!

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 11:17 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 11:17

A venit și rândul echipelor de pe prima scenă a fotbalului românesc să intre în luptă. Marți, miercuri și joi, toate formațiile din prima ligă vor juca în 16-imile Cupei. FCSB, Dinamo, UTA Arad sau FC Voluntari vor întâlni formații de care în mod normal vor trece fără probleme, dar vor fi și meciuri foarte echilibrate în această fază a competiției. Universitatea Craiova – CFR Cluj, FC Argeș – FC Botoșani sau Farul – Sepsi sunt capetele de afiș ale fazei 16-imilor.

Prezențe inedite în competiția “outsiderilor”

CA Oradea, Minaur Baia-Mare, CSO Filiași, CS Hunedoara sau Șomuz Fălticeni sunt reprezentantele eșalonului al 3-lea în acest sezon în faza 16-imilor de finală. Oradea și Baia Mare vor întâlni echipe din liga secundă, Hermannstadt respectiv Politehnica Iași. Nu va fi însă și cazul celorlalte 3 formații. CSO Filiași va primi vizita arădenilor de la UTA, CS Hunedoara va întâlni FCSB, tot pe teren propriu, în timp ce pe terenul celor de la Șomuz Fălticeni vor veni cei de la FC Voluntari.

Este binecunoscut însă obiceiul echipelor din prima ligă de a se încurca cu formații din liga secundă sau chiar din al 3-lea eșalon, competiția Cupei fiind de multe ori neglijată de marile nume ale fotbalului românesc. Iată câteva dintre cele mai mari surprize înregistrate de-a lungul timpului  în Cupă:

  • 2001/02 – Cimentul Fieni – Universitatea Craiova 1-0 
  • 2003/04 – Unirea Focșani – Poli Timișoara 1-0 
  • 2005/06 – Rapid II – FCSB 0-0 (8-7 după penalty-uri) 
  • 2018/19 – Csikszereda – Dinamo 3-3 (6-5 după penalty-uri)
  • 2018/19 – Hermannstadt – FCSB 3-0
  • 2019/20 – Sănătatea Cluj – Viitorul Constanța 1-0

CFR Cluj – Universitatea Craiova, șocul 16-imilor

În sezonul trecut, clujenii au fost eliminați devreme din Cupă, Poli Iași fiind atunci călăii campioanei, tot în faza 16-imilor de finală. Formația pregătită de Dan Petrescu nu a mai câștigat acest trofeu de 6 sezoane, punându-l mai mereu în plan secund. Traseul este unul dificil în acest an, în calea ardelenilor ieșind Universitatea Craiova, deținătoarea Cupei dar și a Supercupei. Va fi a doua confruntare în 3 zile pentru cele două formații, acestea întâlnindu-se și luni seară, în ultimul meci al etapei a 9-a din campionat. Este de așteptat ca cele două echipe să-și odihnească mai mulți titulari având în vedere programul încărcat datorat meciurilor din Cupă și din campionat dar și a meciului din Conference în cazul clujenilor.

Favoritele cotelor Betano pentru trofeu

Competiția va rămâne în proporție de 100% fără una dintre favorite chiar din 16-imi, având în vedere meciul dintre CFR și Craiova. Favorita din acest an la trofeu este FCSB, formație care triumfa în sezonul 2019/20 al Cupei, după ce trecea în finală de Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0. În primul meci al acestui sezon de Cupă, bucureștenii se vor deplasa la Hunedoara pentru întâlnirea cu echipa locală, formație ce evoluează în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc.

Pe site și în aplicația Betano, disponibilă pe Google Play și AppStore, ți-am pregătit o ofertă completă de pariere pentru fiecare meci: poți miza pe speciale jucători și echipe, total cartonașe, linii marcatori sau lovește bara în meci. În plus, dacă pronosticul tău nu este în ofertă, poți oricând să folosești funcția “Cere un pariu”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează