GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  CUPA COCA COLA

Ei poartă tricoul Real! Cîştigătorii Cupei Coca-Cola ediţia 2015 au luat totul: cîte un fir de iarbă de pe Santiago Bernabeu

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iulie 2015 00:00

Fetele de la LPS Cluj şi băieţii de la "Doamna Chiajna" au participat la o tabără internaţională de fotbal la Madrid

"Le-am şi spus: «Mă, copii, gîndiţi-vă că e unic, să intri în vestiar la Real Madrid, să te schimbi acolo. Că fiecare echipă a avut vestiarul ei»!", povesteşte profesorul antrenor Mircea Jecu. Puştii care au cîştigat ediţia 2015 a Cupei Coca-Cola au făcut mai mult decît să tropăie sfios pe urmele lui Zidane şi Ronaldo. Tabăra în cantonamentul "galacticilor" le-a dat prilejul să intre, de la crampoane pînă-n creştet, de la şedinţă tactică pînă la meci, în pielea unui fotbalist de Champions League.

Între 10-13 iulie, echipa de fete de la LPS Cluj şi echipa de băieţi de la " Doamna Chiajna" au petrecut patru zile în "galaxia" madrilenă şi s-au întors purtînd în bagaj, suvenir, în locul tradiţionalilor magneţi de frigider, cîteva fire de iarbă de pe Bernabeu. "Că tot schimbau gazonul". E doar iarbă, dar poţi să ştii cine a driblat pe ea?

Cu harta în mînă, prin oraşul regilor

În prima zi, s-a strigat catalogul de tabără. Pe rînd au sosit la Madrid delegaţiile din Polonia, Bulgaria, Grecia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. După un barbecue party lîngă piscina hotelului de patru sele, unde au fost cazaţi oaspeţii, antrenorii au ţinut şedinţa tehnică. "Seara, am ieşit cu băieţii în oraş, că doar nu era să ne culcăm la zece. E superb! Centrul istoric e imens, foartă multă lume. Am mers şi cu metroul lor, cu harta în mînă şi cu translatorul alături. Are o mulţime de magistrale", spune profesorul echipei din Chiajna.

A doua zi, copiii au făcut din nou turul capitalei spaniole, de data asta cu autocarul. Pe o căldură de foc, au trecut pe lîngă pieţe celebre, palate regale, monumente istorice, muzee faimoase. "Ne-am făcut poze peste tot, o poză aici, hai una şi acolo!". Dar, pentru că e vorba despre liceeni pasionaţi de fotbal, cele mai mari atracţii ale Madridului nu aveau cum să fie altele decît cele legate de Real.

"Aici sînt cei mai buni!"

Copiii au vizitat baza de pregătire a clubului iberic, apoi au fost luaţi în primire de antrenori de la secţiile de juniori ale Realului. "M-a impresionat modul cum şi-a început unul dintre tehnicienii lor discursul. A spus: «Sînteţi la Real Madrid şi aici sînt cei mai buni. Nu stă nimeni, fiecare trebuie să muncească!». Ceva de genul ăsta", spune profesorul Jecu. Pentru că participanţii la tabără făceau parte din categorii diferite de vîrstă, au fost împărţiţi, prin tragere la sorţi, în echipe mixte. Fiecare echipă s-a pregătit cu un antrenor "galactic", pentru turneul programat în a treia zi a cantonamentului. Competiţia s-a desfăşurat în sistem grupe, iar cîştigătorii grupelor au jucat finalele. "Ai noştri s-au prezentat foarte bine. Au fost baza echipei care a luat trofeul la băieţi", se mîndreşte domnul Jecu. "Nici bulgarii n-au fost răi, dar erau mici, 10-12 ani. Polonezii nu mi-au sărit în ochi, dar mi-au plăcut cehii, care sînt de-o vîrstă cu ai noştri, 16-17 ani. Foarte tehnici, se vedea că ştiu bine jocul".

"Spionînd" printre trofee

După turneu, fetele din Cluj şi băieţii din Chiajna au vizitat cantonamentul "naţionalei" Spaniei şi Federaţia Spaniolă de Fotbal, unde puştii au văzut în mărime naturală cupa mondială şi cupele europene din vitrina "La Roja".

A patra zi a fost ziua Santiago Bernabeu. Alte trofee, alt muzeu, "senzaţional, aveau prezentarea cu detalii a fiecărui jucător de la Real". "Iar stadionul, ce arhitectură extraordinară! Am mai văzut stadioane, dar nu ca ăsta!", se minunează încă antrenorul puştilor din Chiajna. El a remarcat şi înscrisurile mobilizatoare afişate la vestiare."Fiecare antrenor cu ideea lui. M-am gîndit să aplicăm şi la noi asta. Am tras cu ochiul şi cum se antrenează o grupă de juniori la ei. Tehnică, tehnică, tehnică. Şi disciplină! Nu cum se mai întîmplă pe la noi, antrenorul stă cu spatele la teren, iar copiii dau mingea în gard".

Prezentaţi oficial la Real

La dineul de gală, din loja de pe Santiago Bernabeu, a avut loc premierea învingătorilor turneului de tabără. Apoi fiecare copil a fost prezentat oficial. Adică a urcat la tribună şi a primit un tricou original al Realului. "Copiii au fost surprinşi că e ultimul model de tricou, cel mai nou, încă nu e pe piaţă. Mă tot întrebau: «Şi ne dă la fiecare în parte?»".

Ca în orice tabără, şi în tabăra "galactică" s-au legat prietenii, "au cîntat copiii, s-au socializat", spune antrenorul băieţilor din Chiajna. "A fost de vis! Acum, nu putem decît să ne propunem să muncim pe brînci, să cîştigăm şi la anul Cupa Coca-Cola, să mai trăim aşa zile! Ce mai, îţi venea să nu dormi deloc!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează