GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Elementele de care trebuie să ținem seama înainte de solicita un împrumut personal

Articol de GSP - Publicat luni, 14 septembrie 2020 19:13 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 19:31

Ce facem atunci când nu avem economii și ne confruntăm cu urgențe financiare neprevăzute? Optăm imediat pentru un împrumut sau analizăm situația pentru a vedea dacă avem alte alternative? În cazul în care acestea nu sunt la îndemâna noastră, cât de siguri suntem că vom obține aprobarea imediată a creditului?

Pentru a evita respingerea cererii tale de împrumut nevoi personale, analizează-ți situația financiară și vezi dacă poți obține creditul fără probleme.

Care sunt elementele și factorii care influențează aprobarea/respingerea unui împrumut?

Oamenii împrumută bani pentru că economiile lor nu sunt suficiente sau sunt inexistente. Mulți dintre aceștia optează pentru soluția creditelor pentru acoperirea cheltuielilor curente. 35% dintre aplicanți fac parte dintr-o familie în care există cel puțin un copil. 

BNR a limitat gradul de îndatorare al unei persoane până la 40% din valoarea netă a venitului realizat de aceasta. Așa cum menționează și Provident, împrumuturile cu valori mici (de până în 3000 Lei) sunt cele mai accesate forme de creditare (50% dintre creditele de pe piață).

Cu toate acestea, unele dintre cereri sunt respinse. De aceea, înainte de a aplica, iată care sunt elementele de care trebuie să ții cont:

  • Bonitatea financiară – capacitatea unei persoane de a rambursa la timp este unul dintre factorii care influențează decizia de obținere a creditului. 40% este nivelul maxim de îndatorare, iar dacă acesta este depășit (dacă ai în derulare un credit bancar și soliciți unul nebancar, totalul poate ajunge și până la 60% din venitul tău net) nu vei obține noul împrumut;
  • Tipul contractului de muncă  - dacă este pe o perioadă determinată, atunci șansele de a primi bani împrumut scad considerabil. Desigur, dacă este vorba despre un credit pe o perioadă scurtă de timp, de până la 60 de zile și contractul de muncă acoperă acest interval, atunci vei obține banii;
  • Credit scoring-ul – este un punctaj care se acordă fiecărui client în parte și care ține seama de o mulțime de indicatori. Punctajul care îți permite să obții bani împrumut este de minim 500 de puncte (maximul poate ajunge până la 800 de puncte). Biroul de Credit și Centrala Riscului de Credit sunt instituțiile care ajută companiile bancare și nebancare să ia decizia în privința credit scoring-ului aplicantului;
  • Utilizarea în exces a cererilor de împrumut – atât timp cât aplici pentru un credit la mai mulți creditori, șansele tale de a obține împrumutul scad considerabil. Interogarea multiplă într-un interval de timp redus echivalează cu creștere masivă a nivelului de respingere a cererii (este recomandat ca, în cazul unui refuz, următoarea solicitare la același creditor să se facă peste minim 6 luni).
  • Tipul de venit – anumite venituri sunt încadrate în categoria de câștiguri cu un nivel crescut de risc. Acest aspect se referă la siguranța venitului și la capacitatea solicitantului de a rambursa împrumutul în condițiile acceptate. Salariul și pensia sunt considerate a fi veniturile cele mai sigure de către orice instituție de creditare.
  • Contracte de împrumut aflate în derulare – acestea pot afecta o nouă solicitare de bani împrumut, în afara cazului în care este vorba despre o refinanțare.

Desigur, fiecare creditor în parte are propriile reguli referitoare la creditare. De aceea, este important să gestionezi în mod corect orice solicitare de credit. 85% dintre români au înțeles că gestionarea în mod corespunzător a banilor îi ajută să opteze pentru soluțiile financiare corecte la nevoie. Aplică pentru un credit doar atunci când ai siguranța că solicitarea ta va acceptată fără rezerve de către creditor. Alege să mergi întotdeauna la sigur când este vorba despre împrumuturi!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează