GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  FARUL

EPISODUL 9 Farul, pe modelul Hagi! Cele mai multe goluri din afara careului

Gheorghe Hagi și Denis Alibec, foto: Imago
Gheorghe Hagi și Denis Alibec, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 20 februarie 2023 10:05 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 11:09

Formația constănțeană, cu cea mai scăzută medie de vârstă în Superligă, 22,9 ani, trage la titlu evoluând exact pe stilul fotbalistului Gică Hagi: a înscris cele mai multe goluri cu șuturi din afara careului: 10. Iar din totalul de 49 în acest campionat, 25 au fost marcate cu stângul. 

Farul e lider în prima ligă și speră să dea marea lovitură în acest sezon, deși are în lot jucători "enervant de tineri", așa cum spune și Gică Hagi! Lipsa de experiență a „marinarilor” este însă compensată de exuberanță și de conceptul tehnic gândit de managerul tehnic Gheorghe Hagi, prin care potențează la maximum calitățile elevilor săi.

Interesant e că Gică a izbutit să creeze la malul mării o echipă care aduce aminte, într-o bună măsură, de stilul de joc al celui mai mare fotbalist din istoria României.

Farul, lider și la goluri marcate din afara careului

Cine nu-și amintește de reușitele fantastice ale lui Hagi de la mare distanță, unele chiar de la mijlocul terenului?! Ei bine, actualii componenți ai Farului au reușit, nu în puține rânduri în acest sezon, să aducă aminte de acele goluri antologice.

Astfel, din cele 49 de goluri marcate de Farul în primele 26 de etape, zece au venit în urma unor șuturi din afara careului mare. Un record pentru Superliga noastră!

Marcatori din afara careului

NumeGoluriEtapa
Alibec26, 23
Torje29 (ambele)
Grameni11
T. Băluță110
Borza116
Pitu119
Morar119
Kiki119

De altfel, slăbiciunea lui Gică pentru stângaci e arhicunoscută. Într-un interviu de acum 3 ani acordat site-ului oficial FIFA, Hagi spunea: "Îmi place și de Messi, îmi place și de Cristiano Ronaldo. Mi-ar fi plăcut să-i antrenez. Totuși, preferința mea merge către argentinian. În fond, e stângaci, cum am fost și eu".

Pe locul 5 în lume, peste Rivaldo

„Stângul" magic al lui Gică Hagi a fost elogiat de curând și de celebra revistă France Football. Într-o ierarhie a celor mai buni stângaci din ultimul sfert de secol, actualul manager tehnic al Farului ocupă locul 5, înaintea unor nume uriașe ale fotbalului mondial, precum Roberto Carlos, Arjen Robben sau Rivaldo !

De-a lungul timpului, am înscris multe goluri grozave. Iar cele mai multe au fost, normal, cu stângul și de la distanță. Cel mai important? Probabil cel din Supercupa Europei, cu Dinamo Kiev. Apoi ar fi acele două goluri de la mijlocul terenului pentru Real Madrid și Barcelona, dar și reușita din partida cu Columbia, de la Mondialul din '94
- Gică Hagi, pentru fifa.com

Ador fotbaliștii de picior stâng. Dacă-s și tehnici, cu atât mai mult. Mi-aș dori să am în loc cât mai mulți asemenea jucători
- Gică Hagi

Vezi toate episoadele din parteneriatul Gică Hagi - Banca Transilvania AICI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează