GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Feng Shui și uleiuri esențiale: cum să armonizați casa datorită aromelor

Articol de GSP - Publicat joi, 16 septembrie 2021 12:42 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 12:42

Cui nu i s-a întâmplat vreodată ca acasă, la prieteni sau rude, să găsească și să aprecieze atmosfera primitoare, plăcută ... într-un cuvânt, perfectă? Cine nu a experimentat vreodată întâlnirea cu acel parfum de acasă și a rămas impresionat?

Pentru a oferi acest tip de impact sunt de obicei folosite aromele și parfumurile care, comunicând direct cu sistemul nostru limbic, funcționează direct asupra centrelor noastre de wellness. Datorită persistenței lor în camere, moleculele mirositoare ale parfumurilor pot fi chiar mai incisive decât mobilierul și culorile prezente într-o cameră, care au, de asemenea, o mare importanță în construcția identității unui mediu, ceea ce îl face unic și recunoscut. Specialiștii Feng Shui sunt conștienți de acest lucru. Potrivit Feng Shui, casele noastre nu sunt altceva decât cutii imense, în interiorul cărora oamenii acumulează mobilier, picturi, haine și obiecte, dar și stări și energii de un anumit tip. Cunoașterea elementelor de baza ale Feng Shui poate fi foarte utilă pentru a învăța să identificăm și să tratăm dezechilibrele energetice ale caselor noastre, mai ales atunci când energiile celor care locuiesc acolo au nevoie de puțin sprijin pentru a recâștiga bunăstarea. 

Feng Shui și uleiuri esențiale: cum să armonizați casa datorită aromelor

Feng Shui și aromaterapie: echilibrul energetic al casei

Uleiurile esențiale reprezintă un alt instrument valoros, deoarece prin utilizarea lor putem ajuta la stabilizarea vibrațiilor din casă, reechilibrând atât excesele (de stres, furie, emoție, agitație), cât și deficiențele (de calm, concentrare, răbdare și seninătate). Mai mult, deoarece majoritatea uleiurilor esențiale desfășoară o acțiune purificatoare, utilizarea lor în difuzie nu numai că face mediul plăcut parfumat și echilibrat energetic, ci contribuie activ la menținerea acestuia în stare optimă, departe de proliferarea mucegaiurilor, virușilor și bacteriilor, care în casă reprezintă întotdeauna o prioritate. 

Să începem de pe hol sau, în orice caz, din camera centrală a casei, cea pe care se află toate ușile locuinței: este locul în care mirosurile fiecărei camere specifice se amestecă pentru a forma aroma caracteristică a casei. Dar este și locul în care rămân mai mult timp, mai ales dacă nu există ferestre care să schimbe aerul. Toate aromele proaspete sunt perfecte pentru acest mediu: uleiuri esențiale de citrice, cum ar fi lămâie sau bergamotă, care pot fi combinate alternativ cu pin de munte sau pin de piatră elvețian, brad sau mușcat, mai ales atunci când așteptați oaspeți, pentru a-i face să se simtă bine primiți și răsfățați, imediat ce trec pragul casei. 

Bucătăria este unul dintre spațiile care, între gătitul alimentelor și eliminarea deșeurilor, generează mai multe mirosuri. De asemenea, în acest caz, mai ales primăvara și vara, sunt binevenite uleiurile esențiale cu arome proaspete precum busuioc și bergamotă, care pot fi împrăștiate împreună într-o formulă care combină 3 picături de busuioc cu 7 picături de bergamotă, în timp ce în timpul iernii sunt recomandate cele mai picante esențe. De exemplu, puteți amestecă în difuzor 1 picătură de scorțișoară, 1 picătură de cuișoare și 4 picături de portocală dulce sau amară.

La baie, este util să răspândiți arome cu acțiune energizantă, activatoare și stimulatoare. Un amestec bun de utilizat în acest scop constă din 5 picături de lămâie, 1 picătură de oregano, 3 picături de cimbru și linalol. 

În cele din urmă, dormitorul este locul dedicat odihnei și intimității. În primul caz putem folosi uleiuri relaxante, cum ar fi lavandă, mandarină și mușețelul care funcționează perfect, aducând doză potrivită de calm și relaxare, eliminând agitația și favorizând liniștea. Pentru a promova somnul, turnați doar câteva picături în difuzor și veți dormi minunat. Găsiți cele mai variate arome la stonemania.ro.

Feng Shui și uleiuri esențiale: cum să armonizați casa datorită aromelor

„Condimentați” o casă nouă

Mutarea într-o casă nouă este întotdeauna obositoare, implică o muncă uriașă de curățenie și o cantitate uriașă de muncă la amenajare. Învățați însă să îi „simțiți” atmosfera la un nivel energetic. Se spune că fiecare persoană își lasă amprenta energetică în locul în care locuiește și ca, fără să știe, în casele mai vechi sunt colectate obiceiurile aromatice ale multor generații. Potrivit Feng Shui, clădirile acționează ca dispozitive de înregistrare de energie a evenimentelor care au avut loc în ele. Dacă modelele de gândire și acțiunile locuitorilor lor au avut o acțiune pozitivă, această pozitivitate va fi absorbită de pereții înșiși. Pe de altă parte, dacă, dimpotrivă, gândurile, acțiunile și vibrațiile disonante locuiesc într-un loc, acestea vor fi stocate și în structura clădirii, contribuind la crearea unei atmosfere proaste.

Feng Shui și uleiuri esențiale: cum să armonizați casa datorită aromelor

Deci, chiar înainte de a zugrăvi pereții sau de a plasa mobilier, este întotdeauna o idee bună să efectuați o curățare profundă a energiei. De asemenea, în acest caz, uleiurile esențiale sunt utilizate în difuzie: alegeți-le pe cele pe care le preferați, desigur, dar nu uitați să folosiți și uleiul esențial de tămâie. Acesta este excelent în combinație cu trandafirul, citrice, lemn de santal, ienupăr. Faceți această practică timp de multe zile consecutive, până când începeți să simțiți locul ca un spațiu care este în sfârșit al vostru. Iar pentru toate uleiurile și dispozitivele Feng Shui necesare în casă, nu uitați să contactați magazinul Stonemania, fie la magazinul fizic din București, de luni până vineri între 08:00 - 20:00 și sâmbătă între 10:00 - 18:00, fie la magazinul online.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează