GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Fierăstraie de mână circulare - uneltele de care ai nevoie pentru a-ţi uşura munca!

Articol de GSP - Publicat marti, 15 iunie 2021 12:00 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 12:09

Dacă te ocupi cu prelucrarea lemnului sau îţi place să faci singur diverse lucrări prin casă sau pe lângă casă, cu siguranţă ai câteva fierăstraie şi poate şi unul circular de mână. Acesta se număra printre instrumentele de lucru pe care, odată ce le-ai descoperit, greu te vei mai despărţi de ele! Versatil, uşor de utilizat şi foarte practic, vei ajunge să îl foloseşti aproape la orice lucrare.

Dacă nu ai încă unul, este timpul să îl achiziţionezi. Iată câteva informaţii utile despre fierăstraie circulare de mână!

Ce este un fierăstrău circular?

Denumirea este foarte sugestivă şi descrie un fierăstrău cu lamă circulară cu dinţi. Acesta este alimentat de un motor electric şi se întâlneşte cel mai des în varianta de mână. Se poate găsi şi montat pe o masă sau un banc de lucru, iar unele fierăstraie circulare de mână oferă această facilitate. Este o maşină-unealtă utilă pentru tăierea lemnului de diverse grosimi. 

De ce este eficient un fierăstrău circular de mână?

Eficacitatea acestui instrument de lucru este dată de lama discului circular care se roteşte înainte şi în jos, uşurând foarte mult tăierea lemnului. Dacă ar fi să faci aceleaşi tăieturi cu un fierăstrău clasic, operaţia ar dura mult mai mult şi nici nu ai obţine aceeaşi precizie a tăieturii.

Sunt mai multe modele de fierăstraie circulare de mână şi, dacă ai decis a cumperi unul, va trebui să afli mai multe lucruri despre ele. Fierăstraiele circulare de mână au un motor electric şi pot fi cu sau fără fir. 

Fierăstrău circular de mâna cu fir

Acesta este alimentat la reţeaua electrică cu un cablu şi poate fi uşor restrictiv. Chiar dacă vei folosi prelungitoare, nu este un instrument cu care să te poţi îndepărta prea mult de casă. Totuşi, fierăstrăul circular de mână cu fir oferă avantajul că poate fi utilizat pentru orice perioadă de timp şi, pentru că nu are încorporată o baterie, este mai uşor de manevrat decât cel fără fir.

Fierăstrău circular de mâna fără fir

Cei mai mulţi oameni preferă fierăstrăul circular de mâna fără fir pentru că este portabil şi nu sunt condiţionaţi de alimentarea prin cablu la o priză. Acesta se poate folosi în interior sau afară şi este la fel de puternic şi eficient ca cel cu fir. Totuşi, aceste modele au lama mai mică şi necesită reîncărcare periodică. Dacă este folosit pe perioade îndelungate, una sau două baterii de rezervă vor fi foarte utile. 

Dimensiunea lamei unui fierăstrău circular de mână

Dimensiunile lamelor sau ale discurilor cu dinţi rotativi variază. Deja am menţionat că fierăstraiele fără fir au lame cu diametru mai mic decât cele cu fir. Un fierăstrău circular de dimensiuni mare poate avea o lamă care măsoară 18 cm. Aceasta facilitează tăieturi până la o adâncime de 7 cm ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a acoperi marea majoritate a lucrărilor. 

Măsuri de siguranţă în utilizarea fierăstraielor circulare de mână

Exact ca pentru toate sculele electrice, măsurile de siguranţă sunt foarte importante. Utilizatorul trebuie să poarte întotdeauna ochelari şi mănuşi de protecţie când foloseşte fierăstraie electrice şi să aibă grijă să respecte instrucţiunile de utilizare date de producător. 

Frâna electrică este o caracteristică importantă şi utilizatorul trebuie să înveţe să o folosească. Astfel,  pentru a acţiona fierăstrăul se va ţine apăsat declanşatorul. La eliberarea acestuia lama se va opri instantaneu. 

Aproape toate modelele de fierăstraie electrice de mână au această caracteristică, iar dacă nu o au, ar trebui evitate. Fără această frână electrică, discul fierăstrăului vă conţină să se rotească chiar şi după ce declanşatorul a fost eliberat, ceea ce poate fi foarte periculos. 

Nu trebuie permisă apropierea copiilor de fierăstraiele electrice circulare pentru că există riscul de accidente grave dacă sunt utilizate incorect sau se pornesc din greşeală. 

Un fierăstrău circular de mână este o unealtă electrică utilă pe care o vei aprecia foarte mult dacă te ocupi cu prelucrarea lemnului. Este uşor de folosit, versatilă şi te va ajută să economiseşti timp şi bani, încurajându-te să faci lucrări pe care altfel ai putea fi tentat să le eviţi. 

Acum, după ce ai aflat cât de util poate fi un fierăstrău circular de mână şi cât de util poate fi, vei fi încântat să îţi completezi trusa de unelte şi scule cu un model!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează