GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

FOTO Craiova a renăscut chiar în "Ştefan cel Mare"! » Tehnologic Auto a cîştigat Cupa M.E.N. şi pleacă la Bordeaux

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2013 09:28

Craiovenii pot uita de vechea echipă a oraşului atîta timp cît puştii de la fostul liceul Traian Demetrescu scriu istorie de capul lor. Vineri după-amiază, Cupa Ministerului Educaţiei Naţionale la Fotbal, în parteneriat cu Gazeta Sporturilor, a decis reprezentanta României care va pleca pe 14 aprilie la Bordeaux, în Franţa.

Chiar dacă vremea nu a fost una de 5 stele, importanţa competiţiei a adus peste 400 de suporteri în tribunele stadionului din "Ştefan cel Mare", veniţi să-i vadă la lucru pe finaliştii de la băieţi şi fete, dar şi pe fostele vedete ale fotbalului românesc, adunate pentru un mecidemonstrativ de zile mari.

VEZI MAI SUS GALERIA FOTO

Cupa M.E.N. la Fotbal a strîns la start 114 echipe de băieţi din 35 de judeţe şi 11 echipe de fete din 8 judeţe, dar doar patru au putut ajunge în finala de pe stadionul Dinamo: Ion Agârbiceanu (Cluj), Vasile Alecsandri (Bacău), la fete, Benjamin Franklin (Bucureşti) şi Liceul Tehnologic Auto (Craiova), la băieţi.

BĂIEŢI Benjamin Franklin (Bucureşti) - Liceul Tehnologic Auto (Craiova) 1-5

"Micii cîini" erau pregătiţi să îi primească pe olteni chiar la ei acasă, dar jucătorii îmbrăcaţi în tradiţionalele culori alb-bleu au produs surpriza zilei. Benjamin Franklin a deschis repede scorul, încă din minutul 6, prin Mitu Alex, dar liceul Tehnologic Auto a egalat din penalty-ul executat de Alexandru Cioablă. 

Contrar jocului din primul sfert de oră, craiovenii au intrat la pauză cu un avantaj minim, după ce acelaşi Cioablă l-a învins pe portarul lui Franklin, cu un minut înainte de fluierul centralului.

În a doua parte a jocului, suporterii veniţi la stadion au văzut un atac neputincios al "cîinilor", care au lăsat denfensiva neacoperită, greşeală care i-a mai costat alte 3 goluri, înscrise de acelasi număr 10, Alex Cioablă, în minutele 54, 64 şi 83.

"România, România, Ole, ole ole!" a fost refrenul preferat al tinerilor campioni, care vor reprezenta ţara noastră la Campionatul Mondial de la Bordeaux, în perioada 14-22 aprilie 2013.

TEHNOLOGIC AUTO: Popescu Laurenţiu - Lica Irinel, Sandu Diego, Marinoiu Giani, Preda Darius, Cioablă Alexandru, Cruceru Antionio, Troaca Valentin, Enache Ştefan, Marin Nicuşor, Ionescu Cătălin, Amza Ionuţ; rezerve: Georgescu Andrei, Tamars Nicolae, Duriţă Marius, Grosu Cătălin, Nistorescu Ionuţ, Buligă Marin, Răducan Paul

FETE Vasile Alecsandri (Bacău) - Ion Agârbiceanu (Cluj) 0-3

Fără prea multe emoţii, clujencele şi-au pus în aplicare din primul minut stilul de joc şi nu le-au lăsat pe fetele de la Alecsandri să răsufle. Chiar dacă pe tabelă meciul s-a încheiat cu un sec 3-0, diferenţa de pe teren a fost mult mai mare.

9-0 a fost raportul ocaziilor importante la poartă, capitol care poate să sublinieze cel mai bine evoluţia celor de la Ion Agârbiceanu, care s-au remarcat printr-o jucătoare care ar putea să evolueze chiar şi în echipa mare a celor de la Olimpia Cluj. Căpitan, fundaş de care nu a trecut niciun balon, Mişa a cîştigat şi premiul pentru cea mai tehnică jucătoare a Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la Fotbal 2013.

Meci demonstrativ cu Hagi şi Belodedici

Înainte de finalele la băieţi şi fete, în "Groapă" s-au auzit ţipetele de bucurie ale copiilor veniţi să îi vadă la lucru pe Gheorghe Hagi, Miodrag Belodedici & co. Împotriva echipei politicienilor au mai intrat pe teren şi Iulian Miu, Constantin Schumacher, Jean Vlădoiu, George Ogăraru, Viorel Moldovan sau Giani Kiriţă. 

Selecţionata României a cîştigat cu 3-1 la capătul unei întîlniri în care "liderul" politicienilor, Adrian Enache, a fost nevoit să se recunoască învins, chiar dacă este recunoscut ca fiind "capul răutăţilor" în meciurile demonstrative.

Zeci de autografe în doar două minute

Hagi, Moldovan şi Belodedici au fost asaltaţi în pauză şi la finalul meciului de zeci de copii care le-au cerut autografe ba pe foi, ba pe mînă, ba pe tricou. În doar două minute, foştii tricolori şi-au dat semnătura pentru aproape 50 de puşti dornici să plece cu o amintire frumoasă de la stadion.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează