GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

GALERIE FOTO Record doborît la Triathlon Challenge Mamaia 2013! » "A fost un real succes"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2013 17:06

Clubul Sportiv smartatletic a organizat sîmbătă, 7 septembrie, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est – Triathlon Challenge Mamaia. Concursul a strîns la start peste 800 de participanţi, un număr record pentru o competiţie de triatlon din România.

„Din punctul nostru de vedere, cea de a V-a ediţie a Triathlon Challenge Mamaia a fost un succes, atît din perspectiva numărului de participanţi, cît şi din prisma resurselor investite în organizarea competiţiei,” a declarat Vlad Stoica, preşedintele Clubului Sportiv smartatletic.

Concursul de anul acesta a venit cu multe noutăţi şi surprize pentru participanţi, iar cei mai buni dintre ei au fost răsplătiţi cu premii substanţiale. „Valoarea totală a premiilor a fost de peste 10.000 euro, din care premii cash în valoare de 5.000 euro, la care s-au adăugat premii speciale şi premii în produse, la categoriile de vîrstă,” a completat reprezentantul smartatletic.

Triathlon Challenge Mamaia 2013 a fost o ediţie aniversară, specială, un concurs cu un concept reinventat şi organizat la cele mai înalte standarde internaţionale. Înot, ciclism şi alergare au fost cele 3 discipline la care concurenţii au luat startul cu entuziasm. Traseul a fost unul nou, ciclismul fiind separt de alergare pentru un plus de siguranţă şi competitivitate.

Probele la care au luat parte participanţii au fost: supersprint (400 m înot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare), sprint şi ştafeta sprint (750 m înot + 18 km ciclism + 5 km alergare), olimpică şi ştafeta olimpică (1.500 m înot + 36 km ciclism + 10 km alergare).

Pe distanţa olimpică s-au impus sportivii Ciprian Bălănescu, Alex Diaconu şi Mihai Bărăctaru la masculin, iar la feminin, Jakab-Benke Hajnalka, Edit Medveczky şi Ioana Diaconu. La distanţa Sprint, primii sosiţi la finiş au fost la feminin, Bălan Andreea, Soos Fanni şi Manac Antoanela, iar la masculin, Daniel Attila, Simon Gergo şi Grigore Andrei.

„Triathlon Challenge este conceput ca o competiţie sportivă de masă, accesibilă tuturor, indiferent de vîrstă şi de pregătire. Astfel, anul acesta peste 400 de participanţi au terminat  pentru prima dată un triatlon complet, iar numărul lor creşte de la o ediţie la alta,” a adăugat Vlad Stoica.

Participare internaţională la Triathlon Challenge

Între cei peste 800 de participanţi care s-au întrecut la acestă competiţie sportivă de masă, de la copii pînă la vîrstnici, Triathlon Challenge Mamaia, la care Gazeta Sporturilor a fost partener, s-a bucurat de prezenţa atleţilor de la cluburi sportive şi federaţii internaţionale. Dintre acestea enumerăm, Federaţia Turcă de Triatlon, prezentă cu 8 atleţi, Clubul Daljan - Ruse din Bulgaria, dar şi reprezentaţi din Ungaria, Germania, Grecia, Polonia, Finlanda şi Norvegia.

La această participare internaţională deosebită se adaugă mari sportivi din ţară (Răzvan Florea – primul înotator român care a cîştigat o medalie olimpică pentru România la masculin şi Alex Ciocan - multiplu campion naţional la cliclism), oameni de media, directori de multinaţionale şi companii mari şi mijlocii, 4 echipe de bloggeri din toată ţara, dar şi mulţi iubitori ai sportului şi mişcării în aer liber.


„Principalul obiectiv pentru 2014 este să atingem un număr de peste 1000 de participanţi şi să oferim în continuare un concurs sportiv de calitate pentru toate categoriile de persoane,” a menţionat preşedintele smartatletic.

Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează