GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Gaming la nivel de artă – servere dedicate pentru eficientă maximă în timpul jocului!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 15:43 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 15:46

În zilele noastre, gaming-ul nu mai este doar o activitate pe care o desfășurăm în propria sufragerie pe laptop sau consolă. Vorbim deja despre o adevărată cultură care a luat amploare mai ales în ultimul an, în contextul pandemiei de COVID-19. Imaginea jucătorului clasic nu mai este de multă vreme aceea pe care majoritatea filmelor o promovează. Tocilarul neadaptat social care poartă ochelari și are o igienă precară a fost înlocuit de jucătorul la modă, cel care se joacă cu persoane din întreagă lume și face parte dintr-o adevărată comunitate. Majoritatea nu mai joacă deja doar “de dragul artei”, ci pentru că pot câștigă sume de bani considerabile.

Pentru a lua parte la asemenea experiență, sunt necesare servere performanțe. În cazul în care ai probleme în a te conecta la un astfel de server, există posibilitatea de a opta pentru servere dedicate. Astfel, vei putea să personalizezi mai bine jocul, să joci o versiune diferită și să te conectezi doar cu prieteni. Desigur, acesta este un aspect pe care trebuie să-l verifici în politică de utilizare a jocului preferat. Printre cele mai popolare jocuri multiplayer se numără Counter-Strike: Global OffensiveDayZ sau Minecraft.

Jocurile multiplayer funcționează precum multe alte programe de rețea, anume pe principiul client/server. Clientul manevrează tot ce ține de grafică, sunet și control. Serverul monitorizează jucătorii și sensul jocului, precum regulile și acțiunea jocului sau poziția jucătorilor. Printre cele mai comune motive pentru care jucătorii de top aleg să folosească servere dedicate enumerăm faptul că:

·       Poți gestiona mult mai ușor traficul crescut;

·       Performanță este mai mare;

·       Nu mai întâmpini probleme de supraîncălzire;

·       Nu te mai confrunți foarte des cu lag-uri;

·       Ai posibilitaea să creezi un forum dedicat.

Chiar ai nevoie de un server dedicat pentru a te juca?

Dacă vrei să faci performanță, această este cea mai bună varianta. Serverele dedicate îți oferă mai multă flexibilitate, plus că nu va mai trebui să împărți spațiul cu alte grupuri care preferă același joc. Acest lucru va influență pozitiv viteză de încărcare, uptime-ul și lățimea de bandă. Pe scurt, vei avea mai mult timp să te joci și nu vei mai fi frustrat de problemele tehnice care pot apărea în timpul jocului.

Cum alegi servere dedicate pe care să le utilizezi în acest sens?

Înainte de a face o astfel de achiziție, este important să bifezi câteva caracteristici:

  1. Specificațiile tehnice ale jocului preferat pot fi susținute cu succes de caracteristicile serverului?
  2. Optează întotdeauna pentru un spațiu de stocare 100% SSD și verifică ce tip de procesoare se utilizează.
  3. Unul dintre principalele motive pentru care faci o astfel de achiziție este pentru că jocul tău să nu se mai deconecteze în cele mai nepotrivite momente. Cu alte cuvinte, asigura-te că beneficiezi de o garanție de uptime de 99,9%.
  4. Verifică posibilitățile de personalizare ale serverului dedicat ales.
  5. Protecția DDoS este importantă, verifică dacă furnizorul de hosting o pune la dispoziție. Mai mult, interesează-te cu privire la măsurile de securitate luate.
  6. Există module de joc incluse în prețul planului de găzduire? Dacă da, acestea sunt pre-instalate sau se pot instala în doar câteva minute? Un astfel de detaliu te va ajută să economisești mult timp prețios!
  7. Perioada de proba este un argument bun pentru a achiziționa un anumit server. Este bine să poți testa calitatea lui înainte de a lua o decizie finală.
  8. Suportul tehnic non-stop nu este opțional! Verifică modalitățile de contact, precum și timpul mediu de răspuns.
  9. Costul nu ar trebui să reprezinte un factor de decizie decât în momentul în care mai multe firme de hosting bifează toate aceste caracteristici. Într-un astfel de caz, compară prețurile și optează pentru cea mai bună oferta.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează