GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ghid ușor pentru 8 simboluri și funcții comune ale unui cuptor electric incorporabil

Articol de GSP - Publicat joi, 24 august 2023 14:23 / Actualizat joi, 24 august 2023 14:23

Te-ai uitat vreodată la simbolurile de pe cuptorul tău și te-ai întrebat ce fac de fapt toate? Cele mai multe persoane cumpără un cuptor electric cu speranța că va fi util și se va conserva bine în anii următori, motiv pentru care folosirea corectă a cuptorului este esențială.

În plus, în mod ideal dorești ca aparatul tău de gătit să aibă toate funcțiile de care ai nevoie – dar ce înseamnă fiecare simbol pe care îl găsești desenat pe panoul de control?

Aici ai un ghid complet cu ce înseamnă simbolurile cuptorului tău: vezi mai jos lista completă de simboluri ale cuptorului. În cazul unei plite cu gaz, lucrurile stau mai simplu și nu ai nevoie de explicații pentru a înțelege cum funcționează.

Funcțiile de gătit ale cuptoarelor sunt afișate pe panoul frontal prin simboluri. Înțelegerea acestor simboluri ale cuptorului nu este importantă doar pentru gătitul de succes, ci și pentru a-ți menține cuptorul în cea mai bună formă. Folosirea lor incorectă ar putea cauza stricarea cuptorului sau arderea siguranțelor și acesta este un inconvenient major, chiar dacă ai o garanție pentru cuptor.

âPentru a te ajuta să înțelegi diferitele simboluri ale cuptorului și funcțiile lor de coacere și gătire, iată 8 dintre cele mai utilizate iconițe în mod obișnuit.

1. Cuptor electric incorporabil cu ventilator.

Un ventilator în cerc reprezintă un cuptor care folosește un ventilator pentru a distribui căldura generată de un element circular care înconjoară ventilatorul. În mod ideal, distribuirea căldurii ar trebui să fie uniformă, astfel încât indiferent unde este pusă mâncarea în cuptor, să se gătească perfect de fiecare dată.

Cuptoarele cu ventilație sunt proiectate să se încălzească mai repede, să reducă timpul de gătire și să reducă semnificativ consumul de energie. Cuptoarele cu ventilație sunt excelente pentru coacerea mai multor tăvi în același timp (biscuiți, brioșe pe rafturile de sus, de mijloc și respectiv de jos).

De asemenea, sunt recomandate dacă îți place carnea fragedă la exterior și raw la interior. Dacă ai un cuptor combinat și dorești să utilizezi ventilatorul, atunci simbolul nu va avea un cerc în jurul ventilatorului.

2. Cuptor electric incorporabil cu încălzire convențională.

Simbolul pentru încălzirea convențională este reprezentat de două linii, una în partea de sus și una în partea de jos a unui pătrat. Liniile reprezintă cele două elemente de încălzire utilizate, unul în partea de sus și unul în partea de jos a cuptorului. 

În loc de ventilator, căldura este difuzată prin convecție naturală. Utilizează modul convențional de încălzire pentru prăjirea cărnii și a legumelor sau pentru a coace prăjituri.

3. Cuptor electric incorporabil cu încălzire de la elementul inferior.

Simbolul este o singură linie în partea de jos a unui pătrat, care reprezintă elementul de încălzire inferior în uz. Această metodă este ideală pentru a coace ceva care necesită o bază crocantă, cum ar fi pizza. De asemenea, este folosit pentru coacerea preparatelor în tăvi de aluminiu.

4. Încălzire element inferior cu grătar.

Simbolul pentru această funcție este linia în zig-zag (grătar) în partea de sus și o linie dreaptă în partea de jos a unui pătrat. Este o funcție bună pentru a găti plăcinte, tarte quiche și pizza crocantă.

5. Ventilație și grill.

Simbolul este linia în zig-zag din partea de sus a unui pătrat cu simbolul evantaiului dedesubt. Ventilatorul distribuie căldura, în timp ce grătarul prăjește de sus. Grătarul se aprinde și se oprește pentru a menține setarea temperaturii. Această metodă este ideală pentru gătitul cărnii, în special a  păsărilor de curte.

6. Grătar.

Simbolul este pur și simplu o linie în zig-zag în partea de sus a unui pătrat. Utilizarea grătarului complet îți permite să gătești alimente pentru aproape întreaga familie, plus oaspeți. Poate exista și o setare de jumătate de grătar, ceea ce înseamnă că doar centrul elementului de grătar se încinge.

Va trebui să plasezi alimentele în centrul încălzit pentru a obține o gătire uniformă. Grătarele sunt grozave pentru a obține preparate crocante și pentru rumenirea alimentelor, așa că folosește-l pe al tău pentru a face pâine prăjită sau sandvișuri prăjite, a topi și a rumeni brânza pe lasagna și a face fripturi delicioase cu ciuperci.

7. Lumina cuptorului electric incorporabil.

În mod evident, simbolul este un bec într-un pătrat. Unele cuptoare gătesc cu lumina aprinsă automat, astfel încât să poi vedea progresul cu ușurință, dar alte cuptoare au un întrerupător de lumină, astfel încât trebuie să îl pornești manual pentru a vedea ce se găsește.

8. Funcția de dezghețare.

Nu toate cuptoarele au o funcție de dezghețare, dar dacă al tău are, o vei vedea pe simbolul care arată ca un fulg de zăpadă deasupra unei picături de apă. În acest mod, ventilatorul cuptorului este pornit, dar nu se generează căldură. Circulația aerului decongelează alimentele. Este grozav dacă ai uitat să muți mâncarea din congelator la frigider pentru a o dezgheța peste noapte și trebuie să faci un plan rapid.

Tu știai care sunt funcțiile de bază ale cuptorului tău?

Citește și:

Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Superliga
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?
Campionate
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează