GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Grătarele continuă să sfârâie și iarna sub capacul ceramic al cuptoarelor Big Green Egg

Articol de GSP - Publicat joi, 22 decembrie 2022 13:55 / Actualizat joi, 22 decembrie 2022 13:55

Chiar dacă iarna s-a instalat serios iar nopțile sunt tot mai scurte și mai reci, grătarele alături de familie sau prietenii gălăgioși, pot continua să sfârâie sub capacul ceramic al unor  cuptoare speciale! Este vorba despre Big Green Egg - un grătar premium cu capac căptușit cu ceramică de tip kamado, care te ademenește cu voie bună și miresmele îmbietoare ale preparatelor tale favorite din carne ce sfârâie suculent sub toropeala cărbunilor aprinși. 

Prietenii noștri de la PEFOC, brand 100% românesc cu tradiție de peste două decenii în comercializarea și montajul profesional de șeminee, termoseminee pe lemne, sobe premium sau coșuri de fum, de data aceasta ne propun o soluție inedită de gătit în aer liber cu ajutorul căruia, toți invitații tăi vor avea ocazia să experimenteze o nouă dimensiune culinară.  

Așadar, Big Green Egg înglobează un concept vechi de peste 3000 de ani, apărut pentru prima dată în Asia de Est. Se prezintă sub forma unui cuptor rotund în forma inimii (kamado), fabricat din material ceramic. Această formă inedită, ajută curenții de aer fierbinte din interior să transforme preparatele gătite de tine, în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte, frăgezimea și aromele deosebite. Big Green Egg funcționează doar pe bază de cărbuni bine încinși, pentru ca fluxul de căldură din interiorul cupolei să poată fi dispersat uniform la temperatura ideală pentru gătit.

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

Așa a apărut în Atlanta anilor 70, compania fondata de Ed Fisher  (Big Green Egg) care a permis tuturor gurmanzilor din SUA să cumpere un kamado. Dacă la început, compania acestuia se limita la a importa grătare din Japonia, cu timpul s-a intervenit prin îmbunătățirea constantă al acestei miraculoase mașini de gătit cu origini străvechi, folosindu-se cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare.

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut (strămoșul soluțiilor de mortar refractor din prezent) s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial din ceramica pe care o întâlnim și pe botul navetelor spațiale NASA sau în construcția unui cos de fum ceramic HOCH, grătarele kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de Egg-uri este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Așadar, dacă te bucuri de o familie mare sau de un grup numeros de prieteni pofticioși și vrei să-i suprinzi, gătindu-le cu pasiunea unui masterchef al grill-ului sau pur și simplu adori să experimentezi constant tehnici noi de gătit, atunci, Big Green Egg este soluția perfectă prin care preparatele tale vor căpăta noi dimensuni și arome, demne de o experiență culinară desăvârșită.

Așadar, pe lângă comercializarea și montajul profesional de șeminee, sobe sau coșuri de fum premium, de acum înainte, în magazinul online www.pefoc.ro, ai la dispoziție și o gamă completă de grătare performante din ceramică prevăzute cu capac (kamado) și accesoriile aferente, menite să transforme gătitul în aer liber, într-o sărbătoare a bunei dispoziții și a gusturilor memorabile.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează