GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Grătarul pe cărbuni - avantaje și aspecte la care trebuie să fim atenți

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2022 16:36 / Actualizat joi, 05 mai 2022 16:52

Deși, pe piață există o varietate mai largă de grill-uri, precum modelele de grătar pe gaz, grătare pe peleți sau grill-uri electrice premium, cei mai mulți fani ai gătitului în aer liber, susțin că tot grătarul pe cărbuni este cea mai potrivită modalitate de a pregăti carnea. 

Cărbunele oferă acea aromă bogată și afumată pe care niciuna dintre variantele enumerate mai sus, nu o pot reproduce complet! Astăzi, meșterii sibieni de la Pefoc, ne vor spune mai multe despre avantajele gătitului pe cărbuni, dar și lucruri la care trebuie să fim atenți, atunci când încingem focul într-un grătar cu cărbuni.

Avantajale și aspectele la care trebuie să fim atenți atunci când încingem grătarul cu cărbuni

Grătarele cu cărbuni ating o temperatură mult mai mare decât celelalte tipuri de grill -  Un grătar trebuie să atingă o temperatură de cel puțin 300°C pentru a obține o prăjire corectă și uniforma a cărnii. Aceasta nu este o problemă pentru un grătar umplut cu cărbuni încinși, deoarece poate atinge 370°C. Deși există grătare pe gaz care pot atinge temperaturi mai ridicate, ele sunt de obicei mult mai scumpe în comparație cu un model pe cărbuni.

Obții acea aromă delicioasă și afumată. Te-ai întrebat vreodată de ce grătarele pe cărbuni ofera atât de multă aromă cărnii? Se pare că temperatura ridicată este cheia. Când picăturile de grăsime de pe friptura, puiul sau legumele tale, cad pe cărbunii încinși, acestea se transformă în abur și fum plin de arome, care se întorc direct în carne, rezultând acel gust uimitor și unic de grătar cărbuni.

Un grătar cu cărbuni este versatil permițându-ți să gătești, atât în stil slow-cooking, dar și în reprize scurte de timp. Cu toate acestea, vei avea nevoie de dedicare și răbdare pentru a obține cele mai bune și mai aromate rezultate.

La ce trebuie să fim atenți atunci când gătim pe grătarul cu cărbuni

Din experiența lor de peste două decenii pe piața soluțiilor termice din România, profesioniștii de la Pefoc ne atenționează și cu privire la aspectele mai delicate de care trebuie să ținem cont atunci când gătim cu cărbuni.

Timp de încălzire mai lung. Grătarele cu cărbune, în medie, durează aproximativ 15-20 de minute pentru a atinge temperatura adecvată de gătit (fără a include timpul necesar pentru aprinderea cărbunelui), în timp ce grătarele cu gaz sau cele electrice, se aprind instantaneu și durează aproximativ 10 minute pentru a atinge temperatura de gătit.

Costul combustibilului crește. De exemplu, un cilindru de propan de 9 litri îți ajunge pentru aproximativ 20 de sesiuni de gătit, în timp ce, cu un sac de cărbune de 10 kg, cu indulgență vei ajunge la 3 sesiuni de gătit. De asemenea, tipul de cărbune folosit poate schimba și gustul alimentelor, în acest caz cărbunii din lemn de calitate 100% vor costa și mai mul.

Curățatul este puțin mai greoi. Spre deosebire de grătarele pe gaz sau electrice care au nevoie doar de o frecare rapidă cu o perie, pe lângă resturile alimentare arse, un grătar cu cărbune trebuie să fie golit și de cenușa uzată înainte de a putea fi curățat.

Acestea fiind zise, nu-ți mai rămâne decat să alegi singur, varianta potrivită pentru tine și preferințelor tale. Indiferent dacă ești fanul gătitului pe cărbuni și vrei să intri în noul sezon al grătarelor, cu un grill nou-nouț de calitate superioară sau poate vrei să încerci grătarele pe gaz sau de ce nu, un model electric surpinzător de eficient, magazinul on-line www.pefoc.ro te lasă să vizualizezi și să comanzi direct la tine acasă, o serie impresionantă de grătare economice sau premium, oferite de cei mai renumiți producători mondiali din domeniul BBQ.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează