GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Gresie sau parchet: ce alegi pentru podeaua din living?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 14:12 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 14:17

Dacă plănuiești să-ți amenajezi sau să-ți renovezi locuința, te întrebi probabil care este podeaua cea mai potrivită pentru living. Podeaua este o suprafață mare din încăpere, astfel că materialul cu care este acoperită trebuie să fie adecvat decorului camerei, dar și stilului de viață al locatarilor. Gresia și parchetul se numără printre cele mai populare opțiuni pentru podeaua din living, motiv pentru care în acest articol îți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecăreia și te sfătuim cum alegi în funcție de nevoile și preferințele tale. 

Gresie sau parchet in living?

Dacă plănuiești să ai deseori invitați și să organizezi petreceri și mese festive, atunci gresia, cum este cea pe care o poți comanda online de pe https://mathaus.ro/c/gresie-interior/811 este o alegere mai bună decât parchetul. Aceasta nu se zgârie, nici nu se pătează. Poți chiar să optezi pentru gresie cu aspect de lemn, care are un aspect foarte asemănător cu parchetul.

Pe de altă parte, gresia se înlocuiește mai greu decât parchetul, așa că dacă îți place să faci frecvent schimbări în locuință, este indicat să te orientezi către parchet. Pe lângă asta, parchetul este folosit datorită aspectului călduros pe care îl oferă și a faptului că se asortează cu ușurință cu diverse tipuri de design de interior. O altă calitate a parchetului este aceea că reține căldura, fie că vorbim despre cel din lemn natural sau cel laminat.

Indiferent de varianta pe care o alegi, este recomandat ca în living să pui un covor, ori dacă ai spațiu mai mare, două covoare pentru a delimita zona de socializare, cea de dining și cea de citit.

Îmbinarea gresiei și a parchetului

În design-ul interior contemporan, îmbinarea celor două materiale devine din ce în ce mai populară, fiind o soluție atât estetică, cât și practică. În living se poate placa, de exemplu, gresie în apropierea șemineului, pentru a oferi o delimitare vizuală a camerei și pentru a obține un aspect deosebit.

Este esențial ca îmbinarea parchetului și a gresiei să se facă impecabil, astfel ca trecerea dintre cele două finisaje să fie plăcută. Din fericire, cele două materiale pot fi alăturate fără folosirea pragurilor metalice, care nu au un aspect ce se potrivește în majoritatea sufrageriilor. Pentru a evita utilizarea acestora, este important să alegi finisaje de grosimi identice sau foarte similare pentru a nu exista discrepanțe de înălțime la îmbinarea suprafețelor.

Prin urmare, poți pune ori gresie, ori parchet în living sau le poți îmbina, însă există câteva detalii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când faci alegerea.

Ține cont de sfaturile din acest articol și ia o decizie informată, care să te mulțumească.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează