PUBLICITATE  ·  ADVERTORIAL

Îmbulzeală de weekend afară din țară, românii stau în casă. Motivul e unul absolut normal ... zicem noi.

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 mai 2020 10:57

Se ia lumea după nemți. Ce ar putea fi rău în asta. Mereu cei care s-au luat, au câștigat. Și așa vor să câștige meciuri toate echipele de fotbal care reîncep joaca în acest weekend. Nu sunt puține campionate. Ofertele încep să se populeze ‘ca pe vremuri’. Dai în jos pe ecranul mobilului și tot vezi, tot vezi o listă interminabilă de meciuri live și care vin la rând. Așa ne place!

Ne place să vedem Polonia, acolo unde avem Râpă, Hanca și Țîru. Care, culmea, joacă unii (Râpă și Hanca) împotriva celuilalt (Țîru) în Cracovia – Jagiellonia – meciul primei etape din Polonia Ekstraklasa (prima ligă a lor). Joacă locul 2 cu locul 8 din grupa playoff, asemenea sistemului de la noi.

Sârbii încep și ei fotbalul tehnic și dârz pe care îl au în inimă. Superliga lor începe cu un Partizan – Mladost intens și Rad – Steaua Roșie (mai mult antrenament pentru unica Cervena). 

Ca în România, cu 6 echipe în playoff și 8 în playout, reîncepe și Danemarca. Midtjylland e cu un picior în calificările UCL, al 12 puncte distanță de Copenhaga (loc 2). Treaba e că ei încă nu au ajuns cu Superliga la meciurile din playoff și playout, sunt încă în etapa de sezon regulat. Să nu uităm ce echipe frumoase avem aici – Copenhaga, Aarhus, Midtjylland, Brondby, Aalborg sau Odense.

Aproape de noi, un campionat care mereu a adus mari echipe Europei și a ținut steagul estic sus în ultima perioada îndelungată, e cel al Ucrainei. Ei sunt în faza de playoff și playout. Șahtior e cam dusă spre Liga Campionilor, direct în grupe. Ucrainenii au dreptul la încă o echipă în UCL, dacă se califică din meciurile premergătoare. Pentru acest loc 2 care poate duce o echipă în UCL se bat cam 4 echipe (Zorya, loc 2, Dinamo Kiev, Desna și Aleksandria). 

Duminică e – am spune noi – meciul acestui weekend. Sună bine și se joacă tare. Șahtior – Dinamo Kiev. Șahtior poate să-și conserve definitiv locul 1 (13 puncte distanță acum de locul 2), iar Dinamo Kiev (la egalitate cu Zorya) poate să treacă pe locul 2, de UCL.

V-am promis că avem treabă în acest weekend. Hai la fotbal!

   Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1