GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Împachetarea coletelor - de ce este importantă ambalarea atunci când deții un magazin online?

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2022 16:48 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 16:48

Orice deținător de magazin online își dorește, și pe bună dreptate, clienți tot mai mulți. Nu este atât de important să atragi noi clienți cât să îi fidelizezi pe cei existenți, în încercarea de a reveni cu noi comenzi pe site.

Un pas important în fidelizarea acestora este ca produsul achiziționat să ajungă cât mai repede la destinatar și în condiții optime. Dacă treaba firmelor de curierat este să se ocupe de depozitare, manipularea și transportul coletelor până la destinatar, a ta este să te asiguri că ambalezi corect coletul, folosind produsele de ambalare potrivite.

În plus, legislația actuală îl protejează pe client, în cazul în care coletul a ajuns deteriorat la destinație - îl poate refuza, iar asta se va traduce prin noi costuri pentru tine, cauzate de rambursul pe care trebuie să îl achiți firmei de curierat.

De ce este important să protejezi un colet?

Atunci când deții un magazin online, știi că produsele pot avea de suferit în parcursul lor către destinatar. Este bine să fii conștient de faptul că niciodată un produs nu va fi 100% protejat, dar atunci când îl ambalezi ar fi bine să iei în calcul chiar și cel mai negru scenariu.

Dincolo de condițiile meteo (vreme rea sau umezeală), coletele trebuie protejate și împotriva manipulării cu brutalitate a coletelor - ele pot cădea, aluneca sau pot fi deformate din cauza suprapunerii altor pachete mai grele deasupra lor.

Comercializezi produse fragile? Ce criterii trebuie să ia în calcul ambalarea lor?

Produsele fragile (obiecte din sticlă sau ceramice) sunt cel mai ușor de spart, îndoit sau zgâriat. Tocmai din acest motiv este important ca acestea să fie protejate de impactul cu suprafețele rigide, căzăturile sau depozitarea neglijentă. Dincolo de ambalarea la interior, aceste produse trebuie marcate corespunzător prin mesajul ”FRAGIL”, la vedere, pe toată lungime coletului.

Care sunt materialele potrivite pentru împachetare și transport?

Pentru a te asigura că bunurile pe care le comercializezi ajung în siguranță la destinatar ar fi bine să investești în materiale de ambalare potrivite, ce asigură protecție la impact și ajută la umplerea golurilor din cutie.

În ceea ce privește ambalarea exterioară poți opta pentru:

  • Pungi din plastic - oferă protecție împotriva umezelii și a prafului, fiind potrivite în cazul produselor deja împachetate în ambalaj propriu;
  • Plicuri din hârtie groasă - există și plicuri cu bule sau antisoc ce pot fi folosite pentru produsele fragile, de dimensiuni reduse;
  • Cutii de carton într-un singur strat - sunt folosite la scară largă de către magazinele online; în funcție de grosimea cartonului pot avea o rezistență mai mică sau mai mare;
  • Cutii de carton dublu-stratificat - sunt mai scumpe, dar asigură o protecție mărită;
  • Cutii stil copertă (book wrap) - nu sunt extrem de utilizate în țara noastră, însă ele sunt folosite pentru a trimite cărți, CD-uri sau DVD-uri sau alte obiecte mai mici și mai plate;
  • Plicuri de curierat.

Cum asiguri protecția coletelor la impact?

Sunt mai multe metode prin care poți face acest lucru. Una dintre ele este reprezentată de hârtia cerată, care asigură o bună protecție împotriva umezelii, dar are dezavantajul că poate ceda la greutăți mari. 

Cea de-a doua metodă este reprezentată de folia cu bule, care asigură o foarte bună izolare la interior și previne deteriorarea produselor din colet. Este cea mai bună soluție în cazul produselor fragile, precum cele din sticlă și ceramică.

O altă modalitate este hârtia creponată. Aceasta este folosită pentru a crește rezistența la impact a unui colet și pentru păstrarea formei acestuia. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează