Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 12:00

Campania "Eu, comentator", lansată de Eurosport, se apropie de punctul culminant pe platforma comentator.eu.

Au rămas în cursă 5 fani pasionați și fiecare dintre ei speră ca pe 19 decembrie să câștige marele premiu: posibilitatea de a comenta un meci din Premier League alături de echipa Eurosport, participarea în calitate de invitat special la o ediție a emisiunii Premier League Magazin și experiența unui meci live dintre Man City vs. Man United, pe 25 februarie 2017.

INTERVIU Alex Țențu

-Cum trebuie să fie, în opinia ta, comentatorul perfect?
Nu cred în perfecțiune, cel puțin nu atunci când vine vorba despre ceva spontan, așa cum este comentariul sportiv. Un comentator bun, din punctul meu de vedere, trebuie să ințeleagă foarte bine sportul respectiv, aceasta ar fi baza. Extrem de importante sunt și: limbajul, documentarea, pasiunea și chiar cultura.

-Care sunt calitățile care crezi că te recomandă pentru o carieră de comentator?
Pasiunea, care mă face să trăiesc altfel sportul. Cand faci ceva cu pasiune, se pot naște și calități.

-Povestește-ne o întâmplare care să ilustreze cât mai bine pasiunea ta pentru sport.
Este greu de ales o singură întâmplare, în condițiile în care zilnic iau contact cu sportul pentru cel puțin 10 ore, fie că îl practic, fie că îl urmăresc, comentez sau analizez. Recent, am făcut un pariu, cu un prieten, legat de mania mea pentru acest domeniu. I-am spus că primele zece postări de pe newsfeed-ul meu de Facebook vor fi cu sport. Asa a și fost, am câștigat pariul.

-Care este meciul (sau competiția) pe care visezi să îl comentezi?
Orice partidă din Premier League, deoarece este competiția pe care o urmăresc etapă de etapă de aproape 10 ani, și pe care consider că o stăpânesc cel mai bine în momentul de față. 

-Presupunem că se joacă România - Spania în finala Campionatului European 2024, scorul este 0-0 și se dau 3 minute de prelungire, însă arbitrul prelungește fără motiv încă 4 minute. În minutul 90+7, căpitanul nostru înscrie cu mâna, dintr-o poziție evidentă de ofsaid, dar arbitrii validează golul. Suntem campioni europeni! Cum ai comenta în direct acel moment?
Sincer, cred că ar fi o combinație între euforie și ironie. Respectarea adevărului și obiectivitatea sunt două calități pe care un comentator trebuie sa le aibă, așa că aș pune accent pe faptul că România a câștigat Campionatul European în condițiile menționate mai sus.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”