GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Istoria schiului in Austria

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 16:10 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 16:10

Din ce în ce mai mulți români aleg să petreacă vacanțele de iarnă în Austria. Și nu e de mirare, ținând cont de cât de multe lucruri are de oferit acestă țară tuturor persoanelor care o vizitează, de la peisaje superbe la standarde ridicate în orice serviciu pus la dispoziție. Fiind o țară care are o tradiție legată de schiat, Austria are mai mult de 750 de stațiuni ce oferă în total peste 20000 km de pârtii de schi. Multe dintre stațiuni sunt faimoase și au o istorie interesantă.

Unde a fost fondat primul club de schi din Alpi?

Stațiunea St. Anton am Arlberg este poate cea mai cunoscută dintre stațiunile de schi din Austria și este una dintre destinațiile preferate pentru schiorii profesioniști. Aici este locul în care a fost înființat primul club de schi din Alpi în anul 1901. Există 280 de kilometri de pârtie, iar ascensoarele pleacă chiar din stațiune.

Schiatul în această regiune are o istorie lungă. Din această zonă au plecat către S.U.A. în 1930 mai mulți instructori de schi care au contribuit la popularizarea acestui sport. De asemenea, St. Anton a fost gazdă a Campionatelor mondiale de schi alpin din 2001.

Unde este cel mai solicitant traseu al Cupei Mondiale la schi?

Kitzbühel este o stațiune turistică de renume mondial și este amplasată într-o zonă cum nu se poate mai bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Există aici peste 20 de pârtii de dificultate ușoară, în jur de 25 de pârtii de dificultate medie și peste 10 pârtii de dificultate ridicată. De asemenea, tot aici este și cea mai mare rețea de transporturi montane din Austria, cu 54 de telecabine și telescaune moderne.

Hahnenkamm face parte din stațiunea de schi Kitzbühel și găzduiește anual o cursă de schi alpin la Cupa Mondială, Hahnenkammrennen. Istoria acestei curse a început în anul 1931, fiind adăugată în circuitul Cupei Mondiale în anul 1967.

Ce stațiune a fost votată ca fiind cea mai bună stațiune montană din Austria?

Este vorba despre Sölden. Această stațiune are o populație de circa 3000 de locuitori și este una dintre cele mai căutate stațiuni montane din Europa. Are în jur de 140 de km de pârtie, 33 de telecabine care pot transporta circa 68000 de persoane pe oră și tunuri de zăpadă pentru toate pârtiile aflate la o altitudine de sub 2000 de metri. De asemenea, este gazdă a Cupei Mondiale FIS. Actuala stațiune a crescut din 20 de clădiri care se aflau aici în secolul al XIII-lea și dintre care una există și în prezent.

Un alt motiv pentru care Sölden este cunoscută este faptul că în împrejurimile stațiunii a fost găsită faimoasa mumie Ötzi, care are o vârstă estimată de peste 5000 de ani.

De la ferme la stațiune de schi

Inițial un sat izolat de munte, Ischgl este în prezent una dintre cele mai populare destinații pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Cu mai puțin de 100 de ani în urmă locuitorii acestei zone de la granița cu Elveția trăiau exclusiv din agricultură. După cel de-al doilea război mondial, zona a început să primească din ce în ce mai mulți turiști, iar asta a adus cu sine o dezvoltare considerabilă. 

În prezent sunt peste 35 de km de pârtie pentru începători, 150 de km de pârtie pentru intermediari și 34 km de pârtie pentru avansați. Stațiunea este renumită și pentru petreceri și distracție în general. 

Prezentarea tuturor stațiunilor cu istorie bogată din Austria ar necesita un număr considerabil de pagini. Ideea de bază este că toate, indiferent de istoria pe care o au, oferă condiții excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar și alte facilități și oportunități pentru multiple activități. 

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează