GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Îți dorești să citești mai des? Iată 5 sfaturi care te vor ajuta!

Articol de GSP - Publicat marti, 01 decembrie 2020 18:33 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 14:39

Pentru a călca pe urmele celor mai de succes oameni din întreaga lume, cititul nu trebuie să lipsească din activitățile zilnice. Dar ce te faci când ești epuizat de rutina cotidiană și de lipsa timpului?

În continuare îți prezentăm câteva sfaturi care să te ajute să citești mai des. 

1. Citește în mijloacele de transport în comun

Renunță la mersul cu mașina la muncă și astfel poți câștiga cel puțin o oră pe zi în care poți să citești. Călătoria la muncă este obligatorie în zilele în care nu ești nevoit să stai acasă din cauza epidemiei, dar nu este necesar să folosești neapărat mașina personală. Oricât de confortabilă ar fi mașina personală, este important de precizat că aceasta îți consumă multe ore din rutina zilnică. Dacă locuiești în capitală, există numeroase mijloace de transport în comun pe care poți să te bazezi. Poți pleca cu câteva minute în avans pentru a ocupă un loc confortabil în metrou sau în autobuz, și fii sigur că îți recomandăm să ai și o carte la îndemână pe care o poți parcurge în timpul călătoriei. În marile capitale din întreaga lume, aceasta este o practică des întâlnită, mai ales pe distanțele mari dintre job și casă. Astfel te vei alege cu un tonus mai bun când pășești pragul locului de muncă și vei avea și un număr mai mare de ore de citit în fiecare zi. 

Îți dorești să citești mai des? Iată 5 sfaturi care te vor ajuta!

2. Citește dimineața sau la finalul zilei

Dacă, din varii motive, nu poți să renunți la mașina personală pentru a ajunge la muncă, asigură-te că îți dedici suficient timp la cafeaua de dimineață sau pe final de zi, pentru a parcurge cărțile preferate. În tot acest timp, fă tot posibilul să elimini orice distracție din zona dedicată lecturii, și noi îți recomandăm să oprești datele mobile, pentru a nu fi tentat să arunci un ochi pe rețelele de socializare. Este important să îți creezi o rutină a cititului în fiecare zi, de la care nu te abați.

 

3. Setează-ți obiective cât mai clare! 

O altă metodă pentru a putea citi mai des este să îți setezi obiective clare, formulate în limbajul prezentului, specific NLP-ului (tehnici de programare neuro-lingvistică). Un astfel de exemplu poate fi: “Citesc cel puțin 10 pagini în fiecare zi pentru o perioadă de 3 luni”. După ce ai atins acest obiectiv, poți să-l reformulezi pentru următoarele trei luni cu o creștere a numărului de pagini de citit. Astfel îți creezi un nou obicei zilnic și îți propui să te întreci pe tine însuți cu numărul de pagini parcurse zilnic.  

4. Vânează cărțile pe care ți le dorești!

O altă opțiune pentru a citi mai mult este vânătoarea online de titluri de carte pe care îți dorești să le citești. Alege librăria sau anticariatul virtual preferat și pândește edițiile specifice pe care ai vrea să le achiziționezi, iar atunci când consideri că prețul este avantajos, cumpără de îndată cartea preferată. În zilele noastre achizițiile online sunt din ce în ce mai întâlnite și astfel poți economisi timpul dedicat mersului la librărie. Există mai multe avantaje ale cumpărarii de cărți online și noi îți recomandăm să alegi această metodă.

5. Înscrie-te într-un club de carte! 

Dacă niciuna dintre metodele indicate mai sus nu ți se potrivește, te poți înscrie într-un club de carte, și astfel îți vei impune un ritm de citit săptămânal. 

Cluburile de carte încep cu alegerea unui volum ce trebuie apoi achiziționat de toți membrii și parcurs individual, parțial sau integral până la următoarea întâlnire. În plus, înscrierea într-un club de carte este o metodă bună de a socializa și de a întâlni persoane cu preferințe similare pentru lectură.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează