GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  TURUL SIBIULUI

Ivan cel Mare » Ivan Ramiro Sosa s-a impus în etapa-regină a Turului Sibiului

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iulie 2018 14:18

Columbianul Ivan Ramiro Sosa s-a impus în etapa-regină, care s-a purtat pe traseul Sibiu - Cisnădioara - Cisnădie - Tălmaciu - Avrig - Bâlea Lac.

Rutierul de la Androni Giocattoli Sidermec, care a câștigat, anul acesta, Turul Bihorului, a trecut primul linia de sosire la Bâlea Lac (2040 m), după două ore, 34 de minute și 11 secunde. Ivan Ramiro Sosa a preluat tricoul galben și la finalul etapei de astăzi, de 185 de kilometri, care se va încheia cu o cățărare de categorie A, la Păltiniș, ar putea să-și asigure în mare parte victoria în Turul Ciclist al Sibiului 2018.

Columbianul Ivan Ramiro Sosa, de la Androni, a făcut un pas important pentru o nouă victorie pe tărâm românesc după cea obținută în urmă cu aproximativ o lună, în Turul Bihorului. Sosa îi calcă apăsat pe urme lui Egan Bernal, un alt columbian care a câștigat în tricoul lui Androni atât competiția de la Oradea, cât și pe cea de la Sibiu, în 2017, înainte de a ajunge la titrata Sky, unde e coleg acum cu Chris Froome.

Ivan Sosa a făcut colecție de tricouri distincte la finalul etapei de pe Transfăgărășan, pe lângă cel galben intrând în posesia altor trei, al cățărătorilor (alb), al clasamentului pe puncte (verde) și al tinerilor sportivi sub 23 ani (portocaliu).

Dat fiind faptul că etapa a fost relativ scurtă, pe traseul Sibiu - Cisnădioara - Cisnădie - Tălmaciu - Avrig - Bâlea Lac, în lungime de 91,3 km, lupta montană a fost mult mai intensă decât de obicei. Cu puțin înainte de Bâlea Cascadă, plutonul s-a rupt, rutierii de la cele trei pro-continentale, Androni Giocattoli, CCC Sprandi Polkowice și Gazprom Rusvelo, preluând inițiativa. Din cei 8 evadați, pe ultimii 3 kilometri au mai rămas trei, Sosa, Aleksei Ribalkin (Gazprom) și - oarecum surprinzător - Antonio Santono, de la Monkey Town, aceasta fiind și ordinea pe podium. 

Tricoul albastru, al celui mai bun sprinter, a fost câștigat de Adriaan Janssen de la continentala Delta Cycling Rotterdam, iar tricoul roșu, al celui mai bun român, i-a revenit lui Emil Dima. În clasamentul echipelor a trecut în frunte continentala italiană Sangemini MG.K- VIS.

Etapa de astăzi este cea mai lungă de la TCS 2018, de 185,4 km, pe traseul Sibiu - Avrig - Agnita - Păltiniș. Etapa este destinată tot cățărătorilor, cu 3 de categorie C și una de categorie A, în stațiunea sibiană.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează