PUBLICITATE  ·  TURUL SIBIULUI

Ivan cel Mare » Ivan Ramiro Sosa s-a impus în etapa-regină a Turului Sibiului

Sambata, 07 Iulie 2018, 14:18

Columbianul Ivan Ramiro Sosa s-a impus în etapa-regină, care s-a purtat pe traseul Sibiu - Cisnădioara - Cisnădie - Tălmaciu - Avrig - Bâlea Lac.

Rutierul de la Androni Giocattoli Sidermec, care a câștigat, anul acesta, Turul Bihorului, a trecut primul linia de sosire la Bâlea Lac (2040 m), după două ore, 34 de minute și 11 secunde. Ivan Ramiro Sosa a preluat tricoul galben și la finalul etapei de astăzi, de 185 de kilometri, care se va încheia cu o cățărare de categorie A, la Păltiniș, ar putea să-și asigure în mare parte victoria în Turul Ciclist al Sibiului 2018.

Columbianul Ivan Ramiro Sosa, de la Androni, a făcut un pas important pentru o nouă victorie pe tărâm românesc după cea obținută în urmă cu aproximativ o lună, în Turul Bihorului. Sosa îi calcă apăsat pe urme lui Egan Bernal, un alt columbian care a câștigat în tricoul lui Androni atât competiția de la Oradea, cât și pe cea de la Sibiu, în 2017, înainte de a ajunge la titrata Sky, unde e coleg acum cu Chris Froome.

Ivan Sosa a făcut colecție de tricouri distincte la finalul etapei de pe Transfăgărășan, pe lângă cel galben intrând în posesia altor trei, al cățărătorilor (alb), al clasamentului pe puncte (verde) și al tinerilor sportivi sub 23 ani (portocaliu).

Dat fiind faptul că etapa a fost relativ scurtă, pe traseul Sibiu - Cisnădioara - Cisnădie - Tălmaciu - Avrig - Bâlea Lac, în lungime de 91,3 km, lupta montană a fost mult mai intensă decât de obicei. Cu puțin înainte de Bâlea Cascadă, plutonul s-a rupt, rutierii de la cele trei pro-continentale, Androni Giocattoli, CCC Sprandi Polkowice și Gazprom Rusvelo, preluând inițiativa. Din cei 8 evadați, pe ultimii 3 kilometri au mai rămas trei, Sosa, Aleksei Ribalkin (Gazprom) și - oarecum surprinzător - Antonio Santono, de la Monkey Town, aceasta fiind și ordinea pe podium. 

Tricoul albastru, al celui mai bun sprinter, a fost câștigat de Adriaan Janssen de la continentala Delta Cycling Rotterdam, iar tricoul roșu, al celui mai bun român, i-a revenit lui Emil Dima. În clasamentul echipelor a trecut în frunte continentala italiană Sangemini MG.K- VIS.

Etapa de astăzi este cea mai lungă de la TCS 2018, de 185,4 km, pe traseul Sibiu - Avrig - Agnita - Păltiniș. Etapa este destinată tot cățărătorilor, cu 3 de categorie C și una de categorie A, în stațiunea sibiană.Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

De-a lungul Flandrei

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Mastersul de la Londra și Openul Galez

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1