GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Jucători de fotbal care joacă poker

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 16:51 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 16:51

Auzim în ultimul timp în jurul nostru din ce în ce mai des afirmația că fotbalul și pokerul se aseamănă prin anumite abilități comune pe care jucătorii ambelor sporturi le dețin. Fie că e vorba de spiritul competitiv, de pregătirea unei strategii, de concentrare, rezistență, perseverență și chiar agresivitate, conexiunile dintre fotbal și poker s-au înmulțit în ultimii ani. Așadar nu ne surprinde probabil apariția unor figuri din lumea fotbalului la masa de poker. 

De-a lungul anilor, unele vedete importante ale fotbalului au jucat poker profesionist, unele încheindu-și cariera în fotbal, altele practicând ambele sporturi în paralel. Povestea cea mai cunoscută la ora actuală este cea a jucătorului brazilian Neymar Jr. Deși a confirmat recent că va prelungi contractul cu PSG, acesta nu se sfiește să dezvăluie ce planuri are după retragerea din fotbal: jucător profesionist de poker. Neymar este jucător de poker din 2014 și susține că nu ar fi o problemă să călătorească pentru turneele de poker deoarece este obișnuit, face deja acest lucru și în actuala carieră. Însă această actuală carieră îl împiedică momentan să participe la turneele de poker din alte locații deci fotbalistul brazilian alege să joace poker online și chiar raportează câștiguri semnificative.

Se pare că foștii coechipieri de la Barcelona, Gerard ​​Pique și Neymar Jr au mai multe în comun decât doar fotbalul. Și Pique domină la fel de tare la masa de poker ca pe terenul de fotbal. Pe lângă performanța bună în Main Event-ul WSOP, fotbalistul spaniol concurează în mod regulat la European Poker Tour (EPT) când ajunge la Barcelona. Într-o competiție EPT din 2011, Pique a câștigat 56.000 de dolari. În 2019, a câștigat 391.772 de dolari pentru că a terminat pe locul doi într-un turneu. În plus, recordul său de performanță la WSOP Main Event este, de asemenea, impresionant, făcându-l unul dintre cei mai buni jucători de fotbal care au jucat poker profesional.

Ronaldo, legendarul jucător de fotbal brazilian este și el un înfocat al Texas Hold’em pokerului. Acesta a renunțat la ceremonia Ballon d'Or în 2015, pentru a juca la un turneu de poker în Bahamas. Deși a refuzat prestigioasa onoare de a primi un premiu pentru cariera lui în fotbal, Ronaldo a câștigat 42.180 de dolari chiar în aceeași zi. Omonimului său, Cristiano Ronaldo când nu joacă la Juventus sau la echipa națională portugheză, îi place să se relaxeze cu un meci de poker.

După ce cariera sa de jucător de fotbal s-a încheiat prematur în urma unei accidentări, la doar 24 de ani, suedezul Tomas Brolin a devenit jucător de poker profesionist și a participat și la unele dintre cele mai prestigioase turnee din acest domeniu. Brolin a jucat la World Series of Poker în 2007 și participă frecvent în turneul European de Poker reușind să încaseze câștiguri considerabile în urma participării la aceste turnee.

Alt nume ce trebuie menționat ca fiind jucător atât de fotbal cât și de poker este Teddy Sheringham. Acesta nu este numai unul dintre cei mai buni atacanți din Premier League, ci excelează și la poker. Pe parcursul carierei sale de poker, a câștigat peste 300.000 de dolari iar de la evenimentul principal de la World of Series din 2016 a luat acasă peste 60 000 de dolari și a fost clasat pe locul 14.

 

Revenim pe meleagurile noastre românești și privim povestea fostului fotbalist Alexandru Vagner care s-a reorientat spre liga profesionistă de poker. Veniturile sale provin, în momentul actual, exclusiv din poker. În opinia lui, pokerul este mai degrabă un joc de strategie, dobândită după un studiu intens, decât un joc de noroc. Oare totuși nu a fost noroc faptul că a câștigat de ziua lui una din cele mai mari sume de bani câștigate de el vreodată, 16 000 de dolari?

Cel mai bun prieten al său l-a inițat pe Vagner în arta Texas Hold’em poker, iar el a început să participe la turnee fixe cu 90 sau 100 de jucători cu mize de aproximativ 2 dolari. A avansat de rapid la turnee cu mize mai mari dar visul lui este să câștige Sunday Million, unul dintre cele mai mari turnee de poker din lume la care se intră cu 215 dolari iar câștigul ar ajunge la 200.000 dolari.

 

Înțelegem, așadar că există o legătură destul de strânsă între sporturi precum fotbalul și jocurile de noroc. Fie că este vorba de starea pe care o au jucătorii, ori de efortul mental pe care îl depun, fotbaliști precum cei enumerați mai sus, cărora li se alătură Tony Cascarino, Gianluigi Buffon, Jean-Philippe Rohr, John Carew, Andy Cole, Mario Balotelli, Steve Watts aleg să își investească timpul în cel mai cunoscut joc de cărți, Texas Hold’em pokerul. Este posibil ca inițial, toți să o privească ca pe un mod de a se relaxa, dar putem observa și că pe parcurs, din ce în ce mai mulți devin foarte pasionați, aleg să joace poker la un nivel profesionist și chiar să dezvolte o carieră profitabilă din poker.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează