GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  SUPERBET

La Liga ha vuelto! Titlul, o afacere în doi, între marile rivale Barcelona și Real

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2020 13:54

93 de zile se vor fi scurs între ultimul meci disputat în La Liga, Eibar - Real Sociedad 1-2, jucat pe 10 martie, înainte de întreruperea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, și derby-ul Sevilla - Betis, de pe 11 iunie, primul meci de la reluarea competiției spaniole. Așadar, fotbalul din Primera se întoarce după trei luni, odată cu etapa cu numărul 28, cu noi reguli și cu un program extrem de încărcat, cu 110 meciuri în 39 de zile. Un adevărat maraton fotbalistic!

FĂ-ȚI CONT LA SUPERBET ȘI PARIAZĂ PE CELE MAI TARI MECIURI DIN SPANIA

Între 11 iunie și 19 iulie, ziua încheierii sezonului în curs, practic nu va fi nicio zi fără meciuri. În 39 de zile trebuie să se dispute cele 11 etape restante, la finalul cărora se va decide campioana, echipele calificate în cupele europene și formațiile retrogradate.

Înaintea primului meci al „mini-ligii” rămase, se va ține un minut de reculegere în memoria victimelor ucise de coronavirus, Spania fiind una dintre țările cel mai afectate de Covid-19, cu peste 27.000 de morți. Formațiile din La Liga vor avea voie să convoace 23 de jucători, în loc de 18, ca până acum, și vor avea voie să efectueze cinci schimbări pe partidă, față de cele trei de dinainte de pandemie. Jucătorilor le este interzis să își dea mâna înainte de meci, dar și să se îmbrățișeze în cazul marcării unui gol.

Primele trei etape de după reluarea competiției se vor juca sigur fără spectatori, dar nu este exclus ca, ulterior, acestora să li se permită prezența în tribune. Explicația? După 22 iunie, toate teritoriile spaniole vor intra în faza 3 de izolare, ceea ce înseamnă că se va permite accesul pe stadioane a până la 30% din capacitatea arenelor.

Altă noutate? Două din echipele implicate în competiție, Real Madrid și Levante, au primit permisiunea de a schimba locul de disputare a meciurilor de acasă. Real Madrid, dat fiind că Santiago Bernabeu a intrat în renovare și modernizare, va juca pe arena Alfredo Di Stefano, din Valdebebas, baza de pregătire a „galacticilor”, iar Levante a schimbat „Ciutat de Valencia” cu mai micuța arenă „La Nucia”, din Alicante. Și formația din Valencia are aceleași motive: modernizarea propriei arene.

Întrucât luna iunie era una destinată vacanțelor sau competițiilor internaționale (pe 12 iunie trebuia să ia startul Campionatul European și Copa America), vor exista pauze de hidratare, din cauza temperaturilor ridicate din Spania în această perioadă a anului.

Cu 33 de puncte rămase în joc, lupta la titlu va fi mai aprigă ca niciodată. Barcelona are un avans ușor în fața rivalei Real Madrid, 58 de puncte față de doar 56 ale „galacticilor”, iar cei doi „granzi” pare că vor lupta de această dată doar în doi. Atletico, echipă care în anii anteriori era inclusă în cursa pentru titlu până la final, este acum abia pe locul 6, cu 45 de puncte, și obiectivul echipei lui Simeone este să revină în Top 4, care i-ar asigura încă o participare în Champions League în sezonul viitor.

Cu Real Madrid și Barcelona desprinse la 9, respectiv 11 puncte de urmăritoare, pentru celelalte două locuri de UCL se bat cel puțin cinci echipe: Sevilla (47), Sociedad (46), Getafe (46), Atletico (45) și Valencia (42). Villarreal, Athletic Bilbao și Betis sunt alte echipe care și-au propus un loc de cupe europene la finalul sezonului și, chiar dacă momentan nu sunt pe locuri de Europa, vor trage tare pentru îndeplinirea obiectivului. Bascii au și varianta Cupei Regelui, fiind calificați în finală, unde vor da piept cu rivala Real Sociedad la o dată care urmează să fie anunțată.

Nici la retrogradare nu e încă nimic bătut în cuie. Între ultimul loc, ocupat momentan de Espanyol și locul 16, ocupat de Eibar, sunt cinci echipe, despărțite de doar șapte puncte. Alte echipe, precum Valladolid, Alaves, Levante, Betis sau Osasuna, încă pot ajunge în zona periculoasă dacă leagă câteva meciuri nereușite după restart.

VEZI AICI TOATĂ OFERTA SUPERBET PENTRU LA LIGA ȘI PUNE-ȚI BILETELE CÂȘTIGĂTOARE

Meciurile din prima etapă după restartul competiției, din etapa 28 din La Liga:

SEVILLA - BETIS (joi, 11 iunie, 23:00) 
Deși, la începutul sezonului, ambele echipe și-au propus calificarea în cupele europene, doar Sevilla este în acest moment în grafic. Trupa lui Lopetegui reîncepe sezonul de pe poziția a treia, pe loc de Champions League, și trebuie să facă tot ce poate pentru a rezista asaltului urmăritoarelor. Sunt alte patru echipe care vânează unul din ultimele două locuri care duc în UCL, astfel că fiecare pas greșit al andaluzilor poate fi speculat. Betis, aflată la mijlocul clasamentului, cu 33 de puncte, e mai aproape de retrogradare decât de locurile fruntașe. În ultimele două dueluri directe, a câștigat mereu echipa „oaspete”.

GRANADA - GETAFE (vineri, 12 iunie, 20:30) 
Getafe are șansa unui sezon și mai bun decât precedentul, în care a revenit în cupele europene. În această ediție de campionat, „los azulones” pot ajunge în premieră în Liga Campionilor, fiind în acest moment la egalitate cu Real Sociedad, locul 4, cu 46 de puncte. Getafe are un parcurs mai ușor în următoarele patru etape, decât trupa bască, iar cele două se vor întâlni pe 28 iunie, în meci direct, la Madrid. Până atunci, însă, Getafe trebuie să treacă de Granada, nou-promovata fiind neînvinsă în ultimele cinci etape dinainte de suspendarea sezonului. Andaluzii sunt pe 9, cu 38 de puncte, și luptă în continuare pentru evitarea retrogradării, chiar dacă sunt aproape de locurile de cupe europene. În tur, madrilenii s-au impus cu 3-1 pe teren propriu.

VALENCIA - LEVANTE (vineri, 12 iunie, 23:00) 
După derby-ul Sevillei, în această etapă are loc și derby-ul Valenciei. „Liliecii” primesc, pe Mestalla, vizita rivalei Levante, pe care în tur a învins-o cu 4-2 în deplasare. Valencia e în cursa pentru un loc de Champions League, fiind la doar patru puncte distanță de locul 4 în clasament, în timp ce Levante e pe 13, cu 33 de puncte, la opt de zona retrogradabilă. Levante n-a câștigat niciodată pe terenul rivalei din oraș, în 17 vizite făcute până acum, în prima ligă, a doua sau în Cupa Regelui.

ESPANYOL - ALAVES (sâmbătă, 13 iunie, 15:00) 
„Lanterna roșie” Espanyol încă nu concepe că ar putea retrograda la finalul acestui sezon, astfel că va încerca să remonteze în cele 11 etape rămase diferența de doar șase puncte care o despart de zona „sigură” a clasamentului. „Perușii” n-au pierdut în ultimele cinci meciuri de campionat de pe teren propriu, dar în patru din acestea au făcut doar egal. În schimb, Alaves, care nici ea nu e scăpată de grijile retrogradării, a reușit să se întoarcă cu puncte din trei din ultimele cinci deplasări (două egaluri și o victorie). În tur, în Țara Bascilor, cele două formații eu remizat, 0-0.

CELTA VIGO - VILLARREAL (sâmbătă, 13 iunie, 18:00)
 Pentru Villarreal, suspendarea competiției a venit într-un moment potrivit, în care își pierduse busola. „Submarinul galben” a pierdut ultimele trei meciuri jucate înainte de pauza provocată de coronavirus, coborând până pe locul 8 în clasament, cu 38 de puncte. Chiar și așa, Villarreal e la doar șapte lungimi de locul 6, ocupat în prezent de Atletico. Adversara sa din această rundă, Celta Vigo, echipă care a cochetat mai tot sezonul cu retrogradarea, vine după cinci meciuri fără eșec în La Liga și este cu un punct deasupra liniei retrogradării. În tur, galicienii s-au impus în deplasare, pe Estadio de la Ceramica, cu 3-1. Celta a câștigat, de altfel, fiecare din ultimele trei dueluri directe cu „Submarinul galben”, de fiecare dată marcând exact de trei ori.

LEGANES - REAL VALLADOLID (sâmbătă, 13 iunie, 20:30) 
Două echipe care sunt în cursă directă pentru evitarea retrogradării se întâlnesc în prima rundă de la reluarea competiției în Spania. Alb-violeții sunt deocamdată la patru puncte deasupra liniei retrogradării, în timp ce Leganes e la două puncte sub. Ambele au o singură victorie în ultimele cinci etape, cu madrilenii stând totuși ceva mai bine: au reușit și două egaluri în acest interval, față de doar unul al echipei lui Ronaldo. Leganes a câștigat toate cele patru dueluri directe anterioare de pe teren propriu cu Valladolid, indiferent de competiția în care s-a jucat.

MALLORCA - BARCELONA (sâmbătă, 13 iunie, 23:00) 
Barcelona a trecut prin momente de panică cu o săptămână înainte de reluarea competiției, atunci când Messi s-a accidentat la unul din antrenamente. Din fericire, argentinianul și-a revenit destul de repede și va fi apt de joc pentru meciul de pe Son Moix, în fața nou-promovatei Mallorca. Înrijorător pentru catalani, deocamdată lideri în clasament, este că au o singură victorie în ultimele cinci deplasări din La Liga. Mai mult, în fiecare din aceste cinci jocuri „afară”, Barcelona a primit câte două goluri! În tur, pe Camp Nou, formația blaugrana a câștigat clar, dar chiar și așa Mallorca a reușit să marcheze de două ori. Quique Setien are motive de îngrijorare: catalanii primesc foarte ușor gol în acest sezon.

BILBAO - ATLETICO MADRID (duminică, 14 iunie, 15:00) 
Derby-ul „atleticilor” deschide ultima zi a etapei a 28-a în La Liga. Atletico Madrid merge pe San Mames, pe terenul echipei care i-a dat viața, numele și culorile. Trupa lui Simeone are nevoie să revină în lupta pentru locurile de Champions League, de care momentan o desparte doar un punct. Athletic Bilbao, în schimb, e pe locul 10, cu 37 de puncte, la opt lungimi de locurile de cupe europene. Bascii au câștigat ultimele două meciuri de campionat dinainte de pauza pricinuită de pandemia de coronavirus, în timp ce Atletico e neînvinsă de cinci etape, dar trei dintre acestea au fost remize. În ultimul joc înainte de pauza pe care a luat-o forțat competiția, Atletico a reușit s-o elimine pe Liverpool, campioana Europei, din Liga Campionilor, așa că, cel puțin din punct de vedere al moralului, e pe plus.

REAL MADRID - EIBAR (duminică, 14 iunie, 20:30) 
„Galacticii” au cea mai bună apărare din campionat și cele mai multe clean-sheet-uri din La Liga, dar înainte de suspendarea competiției nu reușise decât o victorie în ultimele cinci jocuri oficiale. Eibar, la rândul său, are doar o victorie în ultimele opt jocuri, în toate competițiile, și e doar la două puncte de retrogradare. Bascii au, însă, o singură victorie în deplasare în actualul sezon de La Liga, în timp ce Real Madrid e neînvinsă în ultimele 13 jocuri de acasă, iar în ultimele patru partide de pe teren propriu le-a învins pe Sevilla, Atletico și FC Barcelona. În tur, la Eibar, „galacticii” i-au spulberat pe basci cu 4-0. Echipa lui Zizou are un mare avantaj în lupta cu Barcelona pentru titlu prin faptul că joacă la o zi după marea rivală.

REAL SOCIEDAD - OSASUNA (duminică, 14 iunie, 23:00) 
Bascii sunt aproape de o revenire în Champions League după șase ani de la ultima participare. Formația txuri-urdin e pe locul 4 momentan, ultimul care asigură participarea în Liga Campionilor, dar Getafe, locul 5, e la egalitate de puncte. În plus, alte două echipe, Atletico și Valencia țintesc locul de UCL al lui Sociedad. Osasuna, aflată în luptă doar pentru evitarea retrogradării, stă momentan destul de bine, pe locl 11, cu 34 de puncte, dar încă nu e sigură de salvare. În plus, ca un avertisment, trupa din Pamplona a câștigat, în urmă cu două etape, un alt meci în deplasare în Țara Bascilor, 1-0 cu Athletic Bilbao. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit și în Cupă și în turul campionatului și de fiecare dată s-au impus bascii.

DESCARCĂ-ȚI APLICAȚIA SUPERBET PENTRU ANDROID ȘI IPHONE ȘI PARIAZĂ PE FAVORIȚII TĂI!

Citește și: 

Supersăptămâna în care se întorc Ronaldo, România și campionatul de pe locul 1 în Europa: La Liga!

O GĂLĂGIE DE JACKPOTURI LA SUPERBET.RO! PESTE 10 MILIOANE DE LEI PLĂTITE!

Bonusul de bun venit Casino la superbet.ro a crescut la 1.200 lei + 300 rotiri gratuite!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează