GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Laptopuri de tip workstation: 4 motive să-ți cumperi unul

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021 12:00 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 18:11

Într-o lume aflată în permanentă mișcare și puternic marcată de progres, tehnologia a devenit normă în majoritatea activităților umane. Situația este cu atât mai pregnantă în condițiile unor restricții care împing societatea din ce în ce mai mult către mediul online.  

O soluție mobilă de tip workstation reprezintă un must high-tech dedicat, de obicei, unor specialiști a căror muncă se pliază perfect pe utilizarea unui astfel de instrument modern. Vorbim de un laptop performant, proiectat și construit pentru a face față unei utilizări intensive, multi-tasking, cu o funcționare fluidă a tuturor aplicațiilor și posibilitate de salvare a datelor în siguranță.

Oferta de laptop-uri de tip workstation a pieței de profil este variată și antreprenorii, inginerii sau arhitecții au de unde alege un dispozitiv care să le poată susține activitatea. De ce să te intereseze acest subiect? Găsești mai jos 4 motive care-ți recomandă o astfel de achiziție.  

Configurație hardware de top

Între primele detalii care diferențiază un laptop workstation de un laptop comun este configurația orientată către performanță în procesare. Întâlnim frecvent procesoare de tip Xeon, I9 sau I7 de la Intel, căci sunt procesoare multi-core, cu suficientă memorie cache și putere de procesare pentru a face față oricăror aplicații în regim multi-tasking. În sprijinul acestei puteri de procesare impresionante, este necesar un minim de 16 Gb DDR4 2666 Mhz.

Procesarea grafică este asigurată de plăci grafice din gama Quadro a celor de la Nvidia, care, spre deosebire de seria GeForce sau alte mărci, au o putere de procesare superioară, memorie mai rapidă și în cantitate mai mare, optimizare pentru funcționare cu aplicații profesionale. În plus, asigură o protecție mai mare a datelor și sunt mai puțin susceptibile de a genera erori.

Așa cum este firesc, la acest nivel soluțiile de stocare sunt cele mai sigure și mai rapide – din gama SSD: configurații de tip RAID SSD, menite să asigure un grad de protecție a datelor mult mai ridicat.

Fiind utilizate în scop profesional, ecranele laptopurilor de tip workstation se remarcă nu neapărat prin rezoluții superioare de tip 4K, cât mai ales prin funcțiile tactile pe care le oferă – touch-screen – și capacitatea superioară de reproducere a detaliilor și a culorilor.

Întregul sistem este încorporat într-un mix de aliaje și plastic de calitate superioară, menit să asigure atât o protecție bună împotriva șocurilor, cât și protecție împotriva prafului sau a umidității. Este un workstation mobil, deci va fi un instrument de lucru prezent oriunde are nevoie de el specialistul care îl utilizează.

Posibilitate de upgrade

Pentru a putea fi considerat workstation, un laptop de acest gen trebuie să fie mai predispus la modificări decât un laptop uzual, în special în ceea ce privește posibilitatea măririi cantității de memorie RAM sau a capacității de stocare. De obicei, laptopurile workstation suportă până la 128/256 Gb DDR4, iar în privința conectării dispozitivelor SSD este loc și de conectivitate pentru 2-3 SSD-uri M2 NvME. În definitiv, activitățile care depind de tehnologie au nevoie de cele mai noi date, astfel încât funcționarea aparaturii și rezultatele să atingă maximul de performanță posibil.

Conectivitate excelentă

Un alt aspect care definește un laptop ca fiind workstation este multitudinea de conexiuni fizice și wireless de ultimă generație, necesare pentru ca dispozitivul să poată funcționa perfect împreună cu alte instrumente de lucru. Vei putea remarca, așadar, prezența a numeroase și variate porturi USB, cititor de carduri performant, conexiune RJ45, precum și a modulelor pentru conexiune Wi-Fi și Bluetooth.

Funcționarea optimă a aplicațiilor

Un convingător motiv pentru achiziționarea unui workstation este funcționarea ireproșabilă a aplicațiilor și a sistemului de operare, indiferent de volumul de lucru sau de perioada de timp în care dispozitivul este solicitat. Acest lucru este posibil deoarece producătorii echipamentelor selecționează atent componentele și pentru că dezvoltatorii de aplicații creează modificări și optimizări care asigură compatibilitate excelentă.

Prin urmare, un laptop de tip workstation este soluția perfectă pentru cei aflați într-o continuă mișcare, care urmăresc posibilitatea de a modifica în timp real detalii, dar și capacitatea de a arăta în întâlniri date relevante pentru proiect. La primă vedere, un workstation ar părea mai scump decât un laptop uzual, însă un asemenea dispozitiv are darul de a garanta succesul oricărei întâlniri de lucru și reprezintă o investiție inteligentă pentru un profesionist.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close