GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Legătura între capacitatea motorului și asigurarea auto

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 18:35 / Actualizat marti, 11 mai 2021 15:40

Capacitatea motorului este un aspect care trebuie tratat cu maximă seriozitate și atenție în momentul în care se achiziționează un autovehicul. Acest aspect nu doar că influențează performanța mașinii, consumul acesteia, ci influențează și valoarea asigurării auto obligatorii. Pentru ca aceasta să fie cât mai mică este necesară achiziționarea unui autoturism prevăzut cu un motor care are o capacitate cilindrică mică.

Asigurarea auto este obligatorie pentru toate persoanele care doresc să conducă un autovehicul pe drumurile publice. Obligativitatea deținerii unei asigurări auto este specificată în legislația rutieră aflată în acest moment în vigoare. Valoarea acesteia a crescut destul de mult în ultimii ani motiv pentru care este necesară utilizarea unui calculator asigurare RCA pentru a putea ști care este prețul care trebuie plătit pentru achiziționarea unei astfel de asigurări. De asemenea, se află la dispoziția clienților și un calculator CASCO pentru ca aceștia să știe care este suma de bani pe care ar trebui să o plătească în cazul în care ar dori achiziționarea unei astfel de asigurări auto opționale. Cu toate că asigurarea de tip CASCO nu este obligatorie, este recomandat ca aceasta sa fie deținută de către proprietarii de autovehicule, în special de către persoanele care achiziționează mașini noi.

Mașinile care au motoare mici sunt din ce în ce mai achiziționate

Numărul autoturismelor prevăzute cu motoare care au o capacitate cilindrică mică este din ce în ce mai mare. Această situație a apărut ca urmare a faptului că oamenii și-au schimbat preferințele în ceea ce privește specificațiile autovehiculului dar și pentru că producătorii de autovehicule fabrică motoare cu capacitate cilindrică mică care dezvoltă putere mare. De asemenea, poluarea din ce în ce mai mare dar și prețul ridicat care trebuie plătit pentru achiziționarea unei polițe de asigurare auto obligatorie sunt alte motive pentru care comerțul cu autovehicule pune accentul pe comercializarea autoturismelor prevăzute cu motoare care au o capacitate cilindrică mică. În viitorul nu foarte îndepărtat, mașinile electrice vor lua locul mașinilor prevăzute cu motoare termice. Această tendință va aduce foarte multe beneficii, utilizarea unui mijloc de transport nepoluant fiind cel mai important avantaj oferit de către utilizarea unei mașini electrice. Până să ajungem în această situație mai durează ani de zile motiv pentru care trebuie utilizate în continuare autovehiculele prevăzute cu motoare termice. Pentru ca deținerea unei astfel de mașini să nu genereze costuri mari este necesar ca motorul acesteia să aibă o capacitate cilindrică mică. 

Capacitatea cilindrică a motorului influențează asigurarea auto RCA

Există o serie de aspecte care influențează prețul unei asigurări auto, capacitatea cilindrică a motorului și vârsta proprietarului autovehiculului fiind două dintre aspectele care influențează în mod decisiv valoarea asigurării auto. Dacă în ceea ce privește vârsta nu avem ce face, în ceea ce privește capacitatea motorului putem achiziționa autovehicule care sunt dotate cu motoare care au o capacitate cilindrică mică. Pe lângă faptul că acestea oferă posibilitatea de a plăti mai puțin pentru achiziționarea unui RCA, sunt mult mai ușor de întreținut și sunt fiabile. Așadar, există toate motivele pentru a putea achiziționa autovehicule prevăzute cu motoare care au o capacitate cilindrică cât mai mică.

De curând, specialiștii care lucrează în domeniul reglementării prețului asigurării RCA au dat publicității noile prețuri care trebuie achitate în vederea achiziționării unei polițe de asigurare obligatorie auto. Aceste prețuri sunt de referință și, spre deosebire de prețurile de anul trecut sunt mai mari. O astfel de veste nu este îmbucurătoare pentru nici un proprietar de autovehicul. Fiecare dintre aceștia vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru achiziționarea unei asigurări auto. Așa cum era de așteptat, cei mai ghinioniști vor fi șoferii care au cel mult 30 de ani și care dețin un autoturism prevăzut cu un motor care are o capacitate cilindrică de peste 2500 cmc. Aceștia vor fi nevoiți să achite minim 2900 Ron pentru achiziționarea unei polițe de asigurare auto. În schimb, persoanele care au vârsta de peste 31 de ani și care dețin un autoturism care are un motor cu o capacitate cilindrică mai mică decât 1200 cmc vor trebui să plătească aproximativ 700 Ron. Trebuie menționat faptul că aceste sume sunt doar orientative, fiecare firmă de asigurări auto putând practica propriul preț. Având în vedere acest detaliu, este foarte important ca toate ofertele de pe piață să fie analizate pentru a putea identifica cel mai bun preț pentru achiziționarea unei asigurări auto obligatorii. De asemenea, trebuie ținut cont și de tipul de carburant, emisiile de noxe dar și de vechimea autovehiculului.

Pentru a putea contribui la reducerea poluării dar și pentru a putea avea combustibil pentru o perioadă lungă de timp este necesar ca persoanele care doresc achiziționarea unei mașini să își îndrepte atenția către achiziționarea unui autoturism prevăzut cu un motor care are o capacitate cilindrică mică. Cu toate că unele persoane nu sunt de acord cu achiziționarea unei astfel de mașini, industria producătoare de autovehicule încurajează din ce în ce mai mult achiziționarea acestora. După cum se poate înțelege și din informațiile prezentate în cadrul acestui articol, deținerea unui autoturism care are un motor cu capacitate cilindrică mică face ca prețul ce trebuie plătit pentru achiziționarea unei polițe de asigurare RCA să fie mult mai mic în comparație cu prețurile care trebuie plătite de către persoanele care dețin mașini cu motoare mari.

Concluzii 

Există o legătură strânsă între capacitatea cilindrică a motorului și prețul care trebuie plătit pentru asigurarea auto RCA. Din mai multe motive, prețul unei asigurări auto pentru un autoturism care are un motor cu capacitate cilindrică mică este decent în comparație cu prețurile care trebuie plătite de către cei care dețin autovehicule care au motoare cu capacitate cilindrică mare. Pentru ca prețul asigurării auto să fie cel mai mic de pe piață este necesară analizarea tuturor ofertelor existente. Este adevărat că o astfel de analiză necesită alocarea unei perioade de timp însă, rezultatul final merită. În momentul de față, mediul online oferă posibilitatea de a achiziționa o asigurare RCA la un preț mai mult decât avantajos. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează