GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Lista lucrurilor esențiale pe care ar trebui să le ai mereu în mașină

Articol de GSP - Publicat joi, 01 aprilie 2021 18:00 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 02:47

Mașina este ca o a doua casă, petreci suficient de mult timp în trafic pentru a o considera astfel. De aceea, e important să te asiguri că beneficiezi întotdeauna de toate mijloacele de siguranță, dar, și de cele de confort. Pentru că trusa medicală și extinctorul nu sunt singurele lucruri care îți vor asigura siguranța atunci când te deplasezi spre serviciu sau te deplasezi într-o călătorie. Deși mai mult sau mai puțin populare, articolele pe care le-am inclus în această listă sunt cu adevărat esențiale pentru o experiență sigură și plăcută a condusului:

Articole esențiale pentru reparații și mentenanță 

Pentru a nu rămâne ”în mijlocul drumului”, e important să ai mereu în mașină câteva lucruri care îți vor asigura reparațiile ușoare. Roata de rezervă este, desigur, prima pe această listă. Asigură-te că e într-o stare bună, înainte să pleci la drum. De asemenea, un compresor ți-ar putea fi de ajutor în cazul în care faci pană. Cablurile de alimentare sunt la fel de importante, mai ales dacă autoturismul tău nu are o baterie nouă sau dacă știi că ai probleme cu anumiți consumatori. Nu uita nici de manualul autoturismului, te va ajuta să repari singur eventuale defecțiuni minore. 

Comoditate și confort

Chiar dacă nu sunt prioritare din perspectiva practică, următoarele obiecte îți vor face viața de șofer mai frumoasă:

  • Șervețelele de hârtie - indiferent dacă ai nasul congestionat sau le folosești doar pentru a-ți șterge noii ochelari de soare, îți vor prinde bine
  • O rolă de hârtie igienică, pentru urgențe digestive și nu numai
  • Hârtie și un creion sau un pix, pentru momentele când parchezi într-un loc pe care nu-l cunoști și vrei să-ți lași numărul de telefon la vedere
  • O umbrelă funcțională
  • O sumă de bani pentru urgențe
  • Pungi reutilizabile pentru cumpărături
  • O pereche de ochelari de soare bărbați, polarizați, pentru a călători în siguranță în orice moment al zilei
  • Un schimb de haine, pentru situația în care nu-ți poți continua călătoria din cauza vremii, de exemplu
  • Gel antibacterian și măști de față de rezervă, pentru că nu vrei să te expui sau să iei amenzi neprevăzute
  • Un încărcător USB pentru telefonul mobil și, eventual, un acumulator portabil, necesar în situația în care bateria mașinii cedează.

Siguranță și supraviețuire

Proviziile ce țin de siguranță și supraviețuire ar trebui să includă trusa de prim ajutor, o lanternă funcțională, o trusă de scule, chibrituri sau brichetă, câteva batoane proteice sau alte alimente cu aport nutrițional mare și greu perisabile, câteva sticle de apă, triunghiuri reflectorizante și, oricât de desuet ar suna, o hartă imprimată - pentru că bateria telefonului mobil te poate lăsa în orice moment, pentru că poate călătorești într-o zonă fără semnal sau pentru că telefonul tău se poate defecta în orice moment și este bine să ai un plan de rezervă, când vine vorba de orientare.

Obiecte esențiale în timpul iernii

Pentru că sezonalitatea se face simțită și când vine vorba despre mașina ta, e bine ca iarna să fii pregătit cu câteva obiecte specifice, de sezon. Fără o racletă de gheață, anumite călătorii ar fi imposibile iarna. De asemenea, fii pregătit și cu o pătură, pentru eventualitatea în care rămâi blocat în trafic sau te afli în zone în care oprirea circulației nu este o inițiativă neobișnuită. Nu uita nici de lanțurile de zăpadă, dacă vrei să fii acoperit din toate punctele de vedere și să eviți să fii luat prin surprindere de condițiile meteorologice neprietenoase.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează