GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Liverpool e favorită la pariuri să câștige cel de-al 6-lea trofeu al Ligii Campionilor, în finala cu Tottenham

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 12:45

Pe 1 iunie, de la ora 22:00, arena "Wanda Metropolitano"din Madrid găzduiește finala UEFA Champions League. Duelul 100% englezesc dintre Tottenham și Liverpool promite o atmosferă incendiară în capitala Spaniei, după ce ambele rivale din Premier League au obținut dramatic calificarea în ultimul act. Liverpool dispută cea de-a doua finală consecutivă în Liga Campionilor.

Cotele partidei la Fortuna (timp regulamentar)
Tottenham - Liverpool
1.97 3.60 4.15

În urmă cu câteva săptămâni, puțină lume credea într-o finală Tottenham - Liverpool, după ce ambele formații au pierdut prima manșă a semifinalelor. În cele din urmă, Spurs a învins-o pe Ajax cu 3-2 în returul de la Amsterdam ("hattrick" Moura), în timp ce Liverpool a spulberat-o pe Barcelona cu 4-0, pe Anfield, după ce a cedat prima manșă cu 0-3.

Tottenham se află în finala Ligii Campionilor pentru prima dată, în timp ce Liverpool luptă pentru cel de-al șaselea trofeu din istoria clubului. Fortuna oferă cota 1.46 pentru ca Liverpool să obțină Cupa la final, inclusiv după prelungiri și loviturile de departajare!

Al doilea duel european dintre cele două rivale

O singură dată s-a mai întâmplat ca două echipe din Premier League să dispute finala Ligii Campionilor: în 2008, Manchester United s-a impus în fața lui Chelsea, după loviturile de departajare (6-5), pe arena Lujniki, din Moscova. Acesta fi cel de-al doilea duel european dintre Liverpool și Tottenham, care s-au mai întâlnit și în semifinalele Cupei UEFA din sezonul 1972/1973.

"Cormoranii"au mers mai departe în finală, cu scorul general de 2-2, grație golurilor din deplasare. Per total, cele două cluburi s-au întâlnit de 170 de ori, iar Liverpool a câștigat 79 de meciuri. Tottenham s-a impus de 48 de ori, iar restul de 43 de partide s-au încheiat la egalitate.

Cota 1.94 pentru un meci cu cel puțin trei goluri

Bilanțul întâlnirilor directe din ultimii ani favorizează clar echipa lui Jurgen Klopp, care a pierdut un singur duel din ultimele 14 disputate contra lui Spurs, din 2013 încoace!

Alb-roșii s-au impus de nouă ori, inclusiv în ultimele două dueluri din campionat (2-1 în ambele partide, acasă și în deplasare). Pariul "ambele echipe marchează"a fost câștigător în șapte din ultimele opt dueluri directe, iar un astfel de deznodamânt are cota 1.75la Fortuna, în finala de sâmbătă seară.

Pe arena din Madrid vom asista la o întâlnire interesantă între foști colegi de la Southampton, Gazzaniga și Wanyama (Tottenham) pe de-o parte, respectiv Lovren, Van Dijk, Mane și Lallana în tabăra "cormoranilor". Favoriți la marcarea unui gol în finală sunt Salah (cotă 2.50) și Sadio Mane (2.60), în vreme ce Harry Kane are cota 2.90 să înscrie pentru Spurs. Tottenham are cota 2.80 la cucerirea trofeului, iar pariorii care cred într-un meci cu cel puțin trei goluri pot miza pe cota 1.94.

  • ZERO victorii are Tottenham pe teren spaniol, unde a înregistrat trei remize și trei eșecuri până acum
  • 5 finale europene din cele 8 disputate a câștigat Liverpool de-a lungul istoriei, ultima dată în 2005

20 de finale europenea disputat Liverpool până acum, reușind să câștige 11 dintre ele. Tottenham are 4 finale la activ

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  01 Iunie 2019, 21:01

Logica CL din acest sezon este de a da castig outsider-ilor. Eliminarile fabuloase ale Barcelonei, Realului, Bayernului sau PSG-ului, si de ce nu ale revelatiei Ajax ne duc la concluzia ca in aer planeaza surpriza. Deci, Liverpool este favorita certa dar daca zeul Fotbal se distreaza in continuare...

enigmaticul
enigmaticul  •  31 Mai 2019, 11:56

Nu stiu dacă a mai fost ”dusă de mânuță” într-o finală de ULC, în afară de Real Madrid dar, mai sunt si alte echipe ale continentului care practică un fotbal spectaculos. Oricum bucuria și tristețea, la finalul meciului, vor fi împărțite doar între englezi, în proporțir de 80-90%.

mrtweaks
mrtweaks  •  31 Mai 2019, 07:29
Postat de enigmaticul pe 30 Mai 2019, 21:37

Finala care nu interesează pe nimeni cu excepția englezilor. Nu stiu ce fotbal vor oferi însă, dacă de la această finală lipsesc cele mai titrate echipe ale continentului, e clar că această finală nu va prezenta mare interes pentru microbiști.

Ultima data cand am verificat nu eram englez, insa finala asta ma intereseaza mai mult decat una in care se infruntau "clientele" obisnuite, duse de manuta de arbitru pana acolo, bineinteles. Nu cred ca e bine sa vorbesti in numele tuturor, ca nu le nimeresti. :-))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează