GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Madeira la pas - drumetii pe care nu trebuie sa le ratezi

Articol de GSP - Publicat luni, 06 iunie 2022 14:26 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 14:37

Arhipelagul Madeirei este un superb paradis exotic aflat chiar la marginea Europei. Cunoscuta drept ‘Perla Atlanticului’, aceasta insula surpinde prin peisajele sale exceptionale, atmosfera linistita, clima blanda si festivitatile pline de culoare si de viata atat de prezente pe insula. Compusa din patru insule distincte, arhipelagul Madeirei gazduieste insulele principale Madeira si Porto Santo, alaturi de celelalte doua insule mai mici Desertas si Selvagens. Datorita reliefului sau muntos, al culmilor si al vailor ce se desfasoara pe intreaga insula, Madeira a ajuns una dintre cele mai ravnite locatii din Europa in ceea ce priveste vacantele active. Coasta de nord este locatia perfecta pentru dornicii de aventura, fiind un adevarat colt de rai ce ofera drumetii si trasee montane ce te poarta prin intreaga insula.

Drumetii prin Levadas

Cu o istorie de peste 500 de ani, Levadas este un sistem unic de apeducte ce a fost construit cu scopul de a capta si de a furniza apa pe insula. De-alungul timpului aceste canale de irigatii au jucat un rol critic in retinerea si redirectionarea apei catre zonele arabile ce ulterior au facut dezvoltarea agriculturii posibila. In ziua de astazi, levadas fac parte dintr-o serie de arii protejate ce dispun de peste 2200 de kilometri de canale si 40 de kilometri de tuneluri ce fac inconjurul insulei. Unul dintre cele mai bune modalitati de a descoperi Madeira este la o plimbare pe una dintre numeroasele trasee pe care le ofera aceste levadas.  Plimbarea te va purta de-alungul sistemului de canale deschise cu poteci forestiere spectaculoase, cascade uluitoare si tuneluri inverzite ce ofera privelisti spectaculoase. Un element cu adevarat impresionant al acestei aventuri il constituie flora si fauna atat de prezente la fiecare pas.

La explorat prin Padurea de Lauri

Clasificat de UNESCO drept patrimoniu natural, Laurissila este cea mai mare padure de dafini din lume. Dezvoltandu-se intre 300 si 1300 de metrii altitudine, padurea fermecata si plina de secrete are o diversitate biologica nemaiintalnita. Flora si fauna prezente inglobeaza specii unice de plante si animale rare ce traiesc exclusiv in acest tip de ecosistem. Odata raspandita in toata Europa, padurea de dafini a reusit sa supravietuiasca doar in Madeira unde a ajuns sa acopere aproximativ 15.000 de hectare, majoritatea fiind situate pe coasta de nord. 

Spectaculosul traseu montan Arieiro- Ruivo

Unul dintre cele mai spectaculoase experiente pe care insula le are de oferit este incredibilul traseu montan Arieiro-Ruivo. Avand loc in masivii si impunatorii munti Estrela, aceasta drumetie este activitatea perfecta pentru iubitorii de aventura si de adrenalina, drumul fiind presarat cu multe suisuri si coborasuri ce cu siguranta iti va face inima sa bata tare si ti va pune sangele in miscare. Cu peste 1 800 de metrii altitudine, Pico Ruivo este cel mai inalta varf din Madeira. Drumetia aduce un cadru spectaculoas pline de culmi impunatoare si vai abrupte cu formidabile formatiuni stancoase si peisaje vulcanice ce inglobeza o flora si o fauna unica. In drum spre varf, calatoria te va purta pe la alte doua varfuri: Pico Arieiro si Pico das Torres, mai mici in altitudine insa la fel de impunatoare. Odata ajuns in punctul final al drumetiei, Pico Ruivo te poti bucura de o vedere 360 de grade asupra insulei si a punctelor ei principale.

Daca coasta de Nord a Madeirei te cheama in urmatoarea ta vacanta, Cocktail Holidays iti poate oferi asistenta de care ai nevoie in excursiile pe care ti le doresti, venind cu oferte legate de sejururi in capitala orasului, sau circuite pe intreaga insula.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează