GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Mai este necesar în 2023 să instalezi un software antivirus pentru calculatorul tău?

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 13:42 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 14:06

Ne aflăm în cea mai avansată eră tehnologică, unde beneficiem de inovații la tot pasul, iar device-urile noastre pot face acum mai multe ca oricând. Acestea sunt interconectate într-un mod fără precedent. Suntem conectați la internet 24/7, și folosim calculatoarele pentru absolut orice, de la comunicare și cumpărături online până la gestionarea finanțelor personale și stocarea documentelor importante. 

Cu toate acestea, cu o creștere continuă a activităților online, există și o creștere a amenințărilor cibernetice. În același timp în care tehnologia avansează, hackerii dezvoltă în paralel programe și sisteme menite să pună în pericol documente importante, informații cu caracter personal și date bancare, atât ale persoanelor fizice, cât și ale companiilor. De aceea, este esențial să înțelegem importanța și necesitatea instalării unui software antivirus pe calculatoarele noastre pentru a ne proteja de diferitele tipuri de atacuri.

Așadar, care sunt atacurile de care ne protejează aceste licențe antivirus și ce beneficii ne aduc?

Protecție împotriva malware-ului

Una dintre cele mai mari amenințări pentru calculatoarele noastre este malware-ul. Acesta este un termen general care include viruși, troieni, spyware și alte programe dăunătoare care pot infecta dispozitivele noastre fără ca noi să știm de multe ori. Malware-ul poate cauza daune semnificative, de la pierderea datelor la furtul de identitate și accesul neautorizat la conturile bancare.

Un software antivirus de calitate poate detecta și elimina malware-ul înainte ca acesta să provoace daune. Programele antivirus pot identifica comportamente suspecte ale programelor și le pot bloca înainte de a acționa. 

Actualizări de securitate

Sistemele de operare și software-urile de pe dispozitivele noastre sunt vulnerabile la atacuri cibernetice. Dezvoltatorii de software lucrează continuu pentru a identifica și a remedia vulnerabilitățile cunoscute (dar și pe cele noi), iar aceste remedieri sunt livrate sub forma unor actualizări de securitate. Amânarea sau ignorarea acestor actualizări transformă dispozitivele într-o țintă vulnerabilă pentru atacatori. 

licență antivirus Bitdefender de încredere nu numai că detectează și elimină amenințările existente, ci te și avertizează și îți pune la dispoziție actualizările de securitate esențiale pentru sistemul tău. Aceasta este o linie de apărare suplimentară împotriva amenințărilor cibernetice.

Filtrarea și blocarea site-urilor web periculoase

Internetul este plin de site-uri web periculoase care te pot expune la atacuri de malware, phishing și alte tipuri de amenințări de securitate digitală. Cu un software antivirus adecvat, poți beneficia de funcții de filtrare web care te avertizează sau blochează automat accesul la site-urile web cunoscute pentru activități suspecte. Acest lucru te poate ajuta să eviți site-urile web care ar putea compromite securitatea dispozitivului tău.

Protejarea datelor cu caracter personal și a documentelor importante

Viața digitală a devenit la fel de importantă ca viața reală. De la fotografii personale și amintiri dragi, la documente confidențiale și conversații private, avem un volum semnificativ de informații personale stocate pe calculatoarele noastre. O licență antivirus Kaspersky te poate ajuta să îți păstrezi în siguranță toate aceste fișiere și date. 

Protecția împotriva ransomware-ului

Ransomware-ul este o formă extrem de periculoasă de malware care criptează datele utilizatorului și cere o răscumpărare pentru a permite recuperarea accesului la acestea. Atacurile de ransomware pot avea consecințe devastatoare asupra persoanelor fizice și mai ales asupra afacerilor. 

Scăderea riscului de a deveni victima phishing-ului

Phishing-ul este o tehnică prin care atacatorii încearcă să păcălească utilizatorul să dezvăluie informații personale sau să facă clic pe link-uri dăunătoare, prezentându-se drept entități de încredere. Un software antivirus bun poate detecta site-urile web, mesajele și emailurile de phishing și te poate avertiza înainte de a cădea în capcana acestora. Utilizarea unui software antivirus este esențială pentru evitarea acestor pericole. 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează