GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Maratonului Olteniei, ediția #11: Iubitorii de alergare și / sau MTB sunt invitați să participe

Articol de GSP - Publicat luni, 14 august 2023 12:27 / Actualizat luni, 14 august 2023 12:30

Iubitorii de alergare și / sau MTB sunt invitați să participe la cea de-a 11 a ediție a Maratonului Olteniei, eveniment organizat de CEZ România, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în perioada 26-27 august 2023

Sportivii amatori sau profesioniști sunt așteptați să fie 1 cu sportul, 1 cu natura și comunitatea la probele de concurs deja consacrate (MTB: 22 km și 33 km și Trail Run: 12 km și 22 km), ultimele locuri fiind disponibile la https://maratonulolteniei.ro/inscriere/. Ca în fiecare an, CEZ România va dubla contravaloarea taxelor de înscriere, care vor fi donate către 3 CAUZE SOCIALE:

  • dotarea Secției de Maternitate a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea cu echipamente medicale; 
  • Fundația Comunitară Vâlcea, care va implementa prin Fondul Științescu, proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea pentru știință copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Copiii vor descoperi miracolele naturii, vor arunca o privire în viitor și vor învăța mai ușor științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI; 
  • Asociația AVA Râmnicu Vâlcea care derulează activități de pregătire intermediară pentru abordarea unui sport pentru copiii cu dizabilități, într-un context de socializare autentic pentru copii. Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://asociatia-ava.ro/

Pe parcursul celor 2 zile de concurs, aleile Parcului Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, locul de întâlnire al concurenților, susținătorilor lor și voluntarilor #MO vor fi pline de voie bune, activităție dedicate și multă distracție. Copiii vor avea și ei curse dedicate în ziua de duminică, în interiorul parcului.

În plus, iubitorii de sport sunt încurajați să se alăture și comunității Sportivi pentru natură - https://maratonulolteniei.ro/sportivi-pentru-natura/ lansată de Maratonul Olteniei pe 02 august, în Ziua Suprasolicitării planetei. Platformă dedicată conștientizării acțiunilor pe care să le avem în vedere în calitate de sportivi și iubitori de natură trage un semnal de alarmă asupra efectelor pe care noi toți le putem avea asupra mediului și a naturii în viitor.

Fiți și voi sportivi responsabili față de mediu și întoarceți timpul pentru natură prin semnarea unui angajament pentru Pământ: AICI!

Din grijă pentru natură și pasiune pentru sport, Larisa Iordache, cunoscuta gimnastă medaliată olimpic, mondială și europeană, Radu Restivan, sportiv și fondatorul 321sport #RunningCulture, alături de Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România, au marcat momentul printr-o acțiune inedită: au alergat un kilometru cu spatele, ca simbol al faptului că timpul nu poate fi întors. „Cursa pentru Pământ” poate fi urmărită AICI și are scopul de a inspira publicul în adoptarea unui comportament responsabil în timpul antrenamentelor sportive: deplasarea prin mijloace de transport prietenoase cu mediul, alegerea unui echipament de calitate, care poate fi folosit pe termen lung, reciclarea echipamentului sportiv uzat și multe astfel de obiceiuri.

Noutăți despre Maratonul Olteniei 2023, dar și recomandări pentru participanți și experiențe din anii anteriori pot fi descoperite pe pagina de Facebook a evenimentului, dar și în aplicația mobilă care poate fi descărcată din Google Play – http://bit.ly/2MD9S2B sau App Store – PUB.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează