GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Modele de scaune de gaming profesionale - Joacă-te cu cap!

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 11:00 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 11:00

În prezent, jocurile video au luat amploare. Cu o grafică ce evoluează pe zi ce trece, cu echipe de sute de oameni lucrând zi de zi la crearea unor noi jocuri sau la dezvoltarea celor deja existente, jocurile video sunt accesibile oricui, de la mici la mari. Ele sunt una din cele mai cunoscute metode de relaxare la nivel global. Există însă jucători profesioniști, care își câștigă traiul prin jucarea lor și, pentru aceștia, mediul în care joacă și accesoriile pe care le folosesc sunt extrem de importante. Așadar, și scaunele pentru gaming profesionale au devenit, în ultimii ani, unele dintre cele mai mediatizate și apreciate scaune. Amatorii de jocuri video, dar și profesioniștii, după ce au terminat de dotat calculatorul sau consola cu cele necesare jucării de jocuri video, fac pasul următor, și anume cel de a-și alege un scaun de gaming care să le permită petrecerea unui număr mare de ore pe zi așezați pe el. 

Dacă un scaun de gaming este, practic, asemănător unui scaun de birou bun, pe piață au apărut nenumărate modele noi care, prin designul lor, deviază de la designul standard și, de cele mai multe ori, vin și cu dotări specifice, iar acesta este subiectul nostru de astăzi. Cercetătorii și oamenii de știință au observat că ultimele generații sunt cele mai sedentare din istorie, iar dependența noastră de spații interioare și lipsa conectării cu natura ne afectează atât sănătatea fizică, cât și cea psihică. De sănătatea psihică este extrem de greu să avem grijă și e nevoie de părerea specialiștilor în domeniu, însă în ceea ce privește afecțiunile fizice provenite din statul așezat, le poți preveni sau, după caz, ameliora, prin alegerea unui scaun de gaming profesional. 

Atunci când adoptăm o poziție incorectă pe scaun pentru ore îndelungate, cauzăm probleme foarte grave coloanei vertebrale, iar jucătorii de jocuri video sunt mult mai expuși acestui risc datorită faptului că, odată intrați în joc, uită să se miște pentru perioade foarte lungi de timp. De aceea, dorim să subliniem că un scaun de gaming profesional nu este absolut deloc un moft și nici nu trebuie considerat a fi un moft, ci trebuie să îi fie înțeleasă importanța în protejarea sănătății și trebuie tratat ca atare. 

Pentru cei ce aleg să joace jocuri video de pe calculator, venim cu vești extraordinare. Pentru ei, orice tip de scaun ergonomic de birou poate fi considerat un scaun de gaming, pentru că, la urma urmei, scaunul ergonomic de birou are rolul de a proteja pe oricine stă așezat în fața unui birou. În schimb, pentru oricine alege alte variante de console de jocuri video, piața a pus la dispoziție o gamă variată de scaune de gaming, care să asigure confort în orice poziție adoptată în raport cu ecranul privit. 

1. Scaunul pentru calculator

Prin suportul său îmbunătățit pentru zona lombară și prin posibilitatea de ajustare a spătarului într-un unghi atât de larg pe care alte scaune nu l-ar permite, acest scaun de gaming pentru calculator poate fi considerat frățiorul mai mic al oricărui alt scaun ergonomic de birou. Acest scaun este, de fapt, un scaun pe care îl putem utiliza la orice altă activitate pe care o întreținem în fața calculatorului, nu doar la gaming și, deci, este și trebuie ales ca orice alt scaun ergonomic de birou. Pentru că există multe tipuri de persoane care joacă jocuri video, puteți alege un tip de scaun pentru calculator cu roți, pentru o deplasare sporită, sau, dacă sunteți agitat și implicat un pic cam mult în jocurile video, puteți alege un scaun pentru calculator cu picior fix, pentru a evita deplasările nedorite. 

2. Scaunul balansoar

Scaunul balansoar nu deține nici postament fix, nici cu rotițe și este ideal pentru cei care joacă de pe o consolă, pentru că are înălțimea ideală pentru pozițiile și înălțimile la care sunt, de obicei, plasate televizoarele mari. Acest scaun, prin absența postamentului, se așază direct pe pardoseală. Acest tip de scaun este rigid. Are forma literei L și flexibilitatea spătarului este redusă prin faptul că spătarul este strict lipit de șezut, așadar dacă se dorește înclinarea pe spate, poate fi realizată doar prin înclinarea întregului scaun. Deși acest scaun, odată amplasat în poziția ideală în raport cu ecranul, oferă o poziție sănătoasă a spatelui, este un scaun rigid și greoi. Este foarte dificil de mutat, din cauza lipsei piedestalului și a roților, însă este cea mai bună alegere pentru cei care joacă jocuri video la o consolă pentru televizor. Un alt plus al acestor scaune este faptul că structura lor robustă și joasă le permite să fie dotate cu sisteme audio, porturi USB pentru încărcarea bateriei joystick-ului și alte utilități necesare celor care joacă jocuri video timp de multe ore.

3. Scaunul cu piedestal 

Dacă am combina avantajele scaunului ergonomic pentru calculator cu cele ale scaunului tip balansoar, rezultatul ar fi cu siguranță scaunul cu piedestal. După cum spune și denumirea, scaunul cu piedestal a preluat piedestalul de la scaunul ergonomic pentru calculator și l-a adus la un nivel jos, asemănându-se, astfel, cu un scaun de tip balansoar. Vestea bună la acest scaun este că poate fi utilizat atât atunci când utilizatorul alege să îl folosească în fața unei console, cât și în fața calculatorului. O altă asemănare cu scaunul ergonomic de birou este flexibilitatea în reglarea unghiului spătarului. Pe de altă parte, piciorul de care dispune seamănă mai mult cu scaunul de tip balansoar, pentru că este un picior robust, care îl face greu de manevrat și mutat, dar, prin faptul că este rotativ, permite cu ușurință reorientarea scaunului. De asemenea, odată amplasat în locul dorit, acest picior robust și de înălțime mică oferă o stabilitate foarte bună, chiar și pentru jucătorii agitați. Asemenea părintelui său tip balansoar, datorită bazei late și masive de care dispune, acest tip de scaun poate fi dotat, la rândul său, cu porturi USB pentru reîncărcarea bateriilor joystick-ului sau cu sisteme audio și, mai mult decât atât, acesta oferă un suport incredibil de bun pentru pozițiile corecte ale coloanei vertebrale.

 4. Scaunul sac 

Dacă sunteți fan al partidelor multiplayer la dumneavoastră acasă și invitați prieteni să jucați împreună pentru perioade scurte de timp, acest scaun este ideal. Este compact, nu cântărește mult, este ușor de mutat dintr-o încăpere în alta și oferă, totodată, confortul necesar pentru perioadele scurte de jucat jocuri video. În schimb, acest scaun, prin lipsa caracteristicilor necesare unui scaun care să mențină și să susțină spatele într-o poziție corectă, nu este indicat celor care doresc să îl utilizeze pentru perioade îndelungate, deoarece poziția pe care o adoptă spatele atunci când sunteți așezați pe el, este una nesănătoasă. Totodată, acest scaun nu este dedicat doar jucătorilor de jocuri video, ci tuturor persoanelor care intenționează să întrețină o activitate de scurtă durată, de până la maxim o oră, pentru că este, totuși, un scaun relaxant și confortabil, ce se ajustează singur în funcție de fiecare persoană. Dacă doriți să vă relaxați citind pe el, să scrieți sau să faceți orice altă activitate de recreere, care nu va dura mult timp, este un scaun minunat. 

Sperăm că acum veți face o alegere corectă a scaunului de gaming potrivit pentru voi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează