GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Motive pentru a face economii

Articol de GSP - Publicat marti, 15 septembrie 2020 16:33 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 18:11

Poate te întrebi de ce este important să faci economii. Dacă ai suficienţi bani să plăteşti pentru tot ce ai nevoie, de ce ar trebui să pui bani deoparte în fiecare lună? Există o varietate de motive pentru care ar trebui să începi să economiseşti bani. Economiile îţi vor aduce beneficii în viitor, indiferent dacă te confrunţi cu o urgenţă sau îţi doreşti un lucru costisitor.

Este foarte uşor să faci economii dacă ai un scop clar în minte. Iată câteva motive pentru care ar trebui să economiseşti bani:

Economiseşte pentru fondul de urgență

Este important să ai un fond de urgență pentru a acoperi cheltuielile neașteptate. Potrivit unui sondaj bancar din 2019, doar 18% dintre cei intervievaţi au spus că ar putea trăi din economiile lor timp de șase luni. De fapt, aproape 40% dintre oameni ar trebui să împrumute bani pentru a acoperi costurile unei situații de urgență de 4000 de lei. Evident, există soluţii pentru situaţii de urgenţă şi poţi împrumuta bani rapid de la creditori precum https://banksecrets.dk/, dar nu strică niciodată să ai nişte bani puşi deoparte.

O urgenţă poate reprezenta o reparație neașteptată a mașinii, facturi medicale scumpe sau o pierdere bruscă a locului de muncă. Dacă ar fi să-ți pierzi slujba, ai fi recunoscător că ai adunat o sumă bună de bani în fondul tău de urgență, pentru a te descurca decent până vei găsi un nou loc de muncă.

În mod ideal, fondul tău de urgență ar trebui să conțină suficienți bani pentru a acoperi trei până la șase luni de cheltuieli. Încearcă să pui deoparte cel puțin 2000 de lei la început şi să creşti treptat suma, pentru a te asigura că ai oricând bani pentru orice fel de urgenţă fianciară.

Economiseşte pentru pensionare

Un alt motiv important pentru a economisi bani este pensionarea. Cu cât începi mai devreme să economiseşti pentru pensionare, cu atât va trebui să economiseşti mai puțin în viitor. Banii pentru pensie se salvează, de obicei, în conturi speciale de pensionare. La banii depuşi în aceste conturi se adăuga, în general, o anumită dobânda în funcţie de bancă.

Economiseşte pentru avansul unei case

Dacă poţi economisi până la 20% din prețul de achiziție al unei case, poţi evita un credit ipotecar și poţi obţine rate mai bune ale dobânzii la un împrumut pentru casă. De asemenea, acest avans te poate ajuta să reduci suma pe care trebuie să o împrumuţi, făcând costul ratelor lunare mult mai accesibil.

Economiseşte pentru o vacanță, o mașină sau altă achiziție mare

Contul tău de economii nu este doar pentru lucrurile de care ai nevoie - poate fi util și pentru lucrurile pe care le doreşti. Economisirea pentru o achiziție mare în prealabil înseamnă că nu vei plăti în plus pentru dobânzi și comisioane, așa cum se întâmplă atunci când faci un credit pentru a plăti aceste lucruri. În plus, atunci când achiziţionezi o maşină nouă, ai ocazia de a negocia preţul dacă dispui de bani pentru a plăti integral, pe loc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează