GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Noile laptopurile ASUS ZenBook: ecrane OLED pentru profesioniști

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 iulie 2021 10:14 / Actualizat luni, 02 august 2021 10:42

Lumina albastră este inamicul nemaivăzut al sănătății pe termen lung prin efectele negative pe care le are asupra somnului dacă folosim un ecran digital înainte de culcare. Seria de laptopuri ASUS ZenBook oferă o soluție inteligentă la această problemă prin ecrane OLED cu emisie redusă de lumină albastră.

Inovația poate lua orice formă și nu este întotdeauna evidentă de la prima vedere. Nu este cazul noii serii de laptopuri ASUS ZenBook în care regăsim și modele cu ecrane cu tehnologie OLED, cu o calitate vizuală impresionantă ce se poate vedea cu ochiul liber, dar și cu beneficii asupra sănătății pe care le vei simți pe termen lung.

Lumina albastră eliminată la nivel hardware de ecranele ASUS OLED

Din ce în ce mai multe studii scot în evidență o dereglare pe termen lung a ritmului circadian la adulți și copii, cunoscut și sub denumirea de ceas intern al organismului. Ritmul circadian este cel care ne trimite la culcare seara, ne trezește dimineața și controlează temperatura corpului, metabolismul și digestia, printre altele. 

Emisia de lumină albastră a ecranelor digitale pe care le folosim ore în șir în timpul zilei și înainte de culcare este motivul principal pentru care nu dormim bine, adormim târziu și ne trezim obosiți.

Dacă pe termen scurt o noapte nedormită nu este o problemă majoră, dacă problema persistă vei simți efectele asupra productivității și sănătății, somnul prost sau insuficient fiind direct legat de boli de inimă, diabet, depresie și obezitate. Totul pornește de la lumina albastră emisă de device-urile folosite înainte de culcare.

Această problemă a fost rezolvată direct din hardware de către inginerii ASUS, care au pus la punct un filtru optic Eye Care pentru ecranele OLED (Organic Light Emitting Diode Display) certificate de standardele de SGS și TUV Rheinland, care astfel emit cu 70% mai puțină lumină albastră. Diferența vizuală este imperceptibilă, însă impactul asupra somnului este unul pe care îl vei observa rapid. Acesta nu este singurul beneficiu al ecranelor ASUS OLED, însă este unul foarte important.

Ce recomandă specialistul Ovidiu Petrița, optometrist de profesie

Noile laptopurile ASUS ZenBook: ecrane OLED pentru profesioniști

Ca să aflăm cum ne putem proteja de efectele nocive ale luminii albastre am apelat la sfaturile unui specialist optometrist cu experiență de 20 de ani, Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, care a avut de spus umătoarele lucruri:

Se știe că în ziua de astăzi suntem cu toții oarecum „dependenți” de tehnologie și petrecem din ce în ce mai mult timp în fața calculatoarelor și laptopurilor. Această expunere prelungită provoacă în timp unele neplăceri. Unele astfel de probleme sunt cauzate și de emisia de lumină albastră a display-urilor care creează o astenopie, o oboseală excesivă a ochilor precum și afectând nivelul de melatonină, provoacă probleme destul de mari la nivelul somnului. În practica noastră întâlnim foarte frecvent astfel de situații, de copii cu ametropii dobândite, principala cauză fiind timpul petrecut în fața monitoarelor de diverse feluri. 

În acest context această inovație cu ecranul cu tehnologia OLED care reduce cu până la 70% emisia de lumină albastră de la ASUS nu face decât să ne bucure, fiind extrem de folositor pentru cei care lucrează pe calculator, atât elevi cât și cei al căror job depinde de aceste tehnologii.

De curând, mi-am achiziționat și eu un astfel de laptop cu display OLED de la ASUS pe care îl folosesc la cabinet și mă bucur și eu pe deplin de beneficiile și calitatea acestuia. 

Noile laptopurile ASUS ZenBook: ecrane OLED pentru profesioniști

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop pentru orice situație

Noile ecrane ASUS OLED sunt puse în valoare de un laptop puternic precum este ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, care pe lângă panoul principal de 15.6 inch 4K OLED HDR oferă un al doilea ecran 4K, ScreenPad Plus care îmbunătățește simultan creativitatea și productivitatea, oferind o tranziție facilă a conținutului între cele două ecrane.

Totul este controlat intuitiv de aplicația software ScreenXpert 2, care îți permite să decizi cum vei folosi al doilea ecran, care poate fi utilizat ca un simplu monitor extern, touchpad sau unitate de control pentru aplicația din ecranul principal în modul Panou Control, compatibil cu Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere și After Effects.

Componentele de ultimă generație, ScreenPad Plus, sistemul de răcire performant AAS Plus și validarea PANTONE din fabrică a ecranelor ASUS OLED fac din ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 un laptop al viitorului ideal pentru mediile de lucru profesioniste de editare foto, video și oriunde trebuie rulate fluent aplicații 3D. Laptopul este disponibil în mai multe configurații în eShop Oficial ASUS.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
albertinhoo
albertinhoo  •  31 Iulie 2021, 20:42

Cat costa un astfel de laptop? Pare un vis!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează