GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

(P) Bicicleta te ajuta sa traiesti sanatos!

Articol de GSP - Publicat joi, 10 octombrie 2019 14:10

Mersul pe bicicleta nu este doar un simplu sport elegant, ci un stil de viata sanatos care te poate scuti de foarte multe vizite la medic si este gratuit. Din fericire, cei care au aceasta pasiune, pot sa apeleze la produsele de pe site-ul click4sport.ro pentru a achizitiona biciclete oras, la cele mai bune preturi. Gama de produse ofera o multime de piese de schimb, dar si biciclete de mai multe tipuri precum: 

  • biciclete mountain bike
  • biciclete oras
  • biciclete fat bike
  • biciclete electrice
  • biciclete speciale pentru copii
  • biciclete dichisite pentru dame
  • cursiere de inalta calitate.

Clientii au intr-adevar de unde alege, deoarece preturile sunt printre cele mai bune din tara, iar calitatea produselor nu poate fi contestata. Aproape toate bicicletele incorporeaza piese de calitate de la Shimano, producator cunoscut in lumea ciclismului. De pe acest site, clientii pot achizitiona cele mai bune cauciucuri bicicleta, avand o gama foarte diversificata!

(P) Bicicleta te ajuta sa traiesti sanatos!

Daca pedalam regulat, numarul de celule noi din creier se dubleaza sau chiar se tripleaza. Totodata, se intensifica activitatea neurotransmitatorilor, permitand diferitelor regiuni ale creierului sa comunice mai eficient si stimuland astfel abilitatile noastre cognitive. Mersul pe bicicleta intensifica si productia de serotonina si dopamina din creier, deja binecunoscute ca hormoni ai fericirii. Daca mai mentionam ca, pedaland, ne ajutam organismul sa regleze nivelul de cortizol si adrenalina, e deja evident ca vom avea o rezistenta mult mai buna la stres. 

Dincolo de echilibrul hormonal, pe care il poate oferi si alt tip de activitate fizica, mersul pe bicicleta vine cu un plus semnificativ. Acest plus este dat de faptul ca ciclismul ca se practica in aer liber, oferindu-ti prilejul de a cunoaste locuri si de a te bucura de privelisti noi, nici prea incet, nici prea in viteza,ci in ritmul potrivit.   

Studii ale Universitatii Purdue din Statele Unite au demonstrat ca, daca mergi regulat pe bicicleta, diminuezi cu 50% riscul de a suferi de afectiuni cardiace. Iar, potrivit Fundatiei Britanice a Inimii, pedaland doar 20 de mile pe saptamana, riscul unui atac de cord fatal se reduce considerabil.

S-ar putea ca aceasta informatie sa te surprinda, insa, un studiu recent  a aratat ca oamenii care circula pe bicicleta sunt mai putin expusi noxelor decat cei aflati la volan. Folosind detectoare de poluare adaptate soferilor, biciclistilor, pietonilor si calatorilor din autobuze in centrul Londrei, autorii studiului au concluzionat ca soferii inspira un aer de cinci ori mai poluat decat biciclistii si de doua ori si jumatate mai poluat decat pietonii. Pe scurt: biciclistii au iesit cel mai bine. 

Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Afirmatia se aplica si celor care utilizeaza frecvent bicicleta ca mijloc de transport. Potrivit unei cercetari realizate de Universitatea din Carolina de Nord, persoanele care pedaleaza minimum 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana, au mult mai putine zile de concediu medical.

O astfel de activitate fizica ne intareste sistemul imunitar, intensificand productia de proteine esentiale din organism si regland nivelul globulelor albe, care apara organismul de boli.  

Mersul zilnic pe bicicleta nu numai ca te scapa de o multime de afectiuni, insa este si o ocazie minunata de a cunoaste oameni care iti impartasesc pasiunea.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează