GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Păreri PEFOC: Specialiștii ne explică motivele fumului în exces din soba sau șemineul de acasă

Articol de GSP - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 11:19 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 11:24

Un șemineu pe lemne, întotdeauna asociat cu atmosfera nostalgică a serilor de toamnă sau a zilelor reci de iarnă, rămâne o sursă clasică de încălzire și confort în orice cămin. Cu toate acestea, odată cu bucuriile aduse de flacăra călduroasă și ambianța relaxată, pot apărea și unele provocări, nu doar pentru posesorii de șeminee, ci și pentru cei care optează pentru alte surse de încălzire pe lemne precum vatra foc gradina.

Specialiștii de la PEFOC din Sibiu, cu o experiență de peste două decenii în soluții alternative de încălzire premium, aduc în atenție una dintre problemele frecvente în locuințele cu șemineu sau sobă pe lemne: fumul care poate pătrunde în încăpere odată cu deschiderea ușii focarului în timpul alimentării cu combustibil. Această problemă poate afecta experiența utilizatorilor și chiar bucuria adusă de o achiziție mult așteptată, indiferent de calitatea materialelor utilizate.

Faptul că ușa focarului nu este 100% etanșă poate duce la situații neplăcute, iar chiar și cei care aleg cele mai bune materiale se pot confrunta cu această problemă. Instalarea necorespunzătoare sau întreținerea inadecvată a șemineului reprezintă adesea cauza principală a acestor inconveniente.

O problemă recurentă este tirajul insuficient, care poate provoca ieșirea fumului pe ușa șemineului. Instalarea necorespunzătoare sau întreținerea deficitară a șemineului sunt factori esențiali care contribuie la această situație. Este crucial să înțelegem conceptul de "instalare necorespunzătoare", care poate duce la astfel de probleme. Un coș de fum subdimensionat, cu diametru interior sau înălțime prea mică, reprezintă cel mai des motiv pentru aceste inconveniențe.

În efortul de a oferi soluții de calitate, meșterii sibieni pun la dispoziție o gamă premium de coșuri de fum ceramice germane Hoch. Acestea reduc semnificativ șansele ca fumul să pătrundă în încăpere datorită materialului ceramic special, care facilitează evacuarea completă și curată, fără depuneri de cenușă sau funingine. În cazul în care această problemă persistă, echipa Pefoc este disponibilă pentru a identifica și remedia orice cauză, astfel încât utilizatorii să se bucure pe deplin de beneficiile oferite de un sistem termic alternativ.

Pentru cei care încă nu dispun de un șemineu, dar contemplă ideea de a instala unul în locuința lor, magazinul online www.pefoc.ro este sursa perfectă pentru alegerea dispozitivului potrivit. 

Cu peste 9000 de produse și accesorii din stoc propriu, această platformă oferă o gamă diversificată de șeminee pe lemne, șeminee pe gaz sau termosobe pe peleți, sobe de tip șemineu, rustice sau moderne, termoșeminee, șeminee decorative electrice sau cu bioetanol, ideale pentru decorarea apartamentelor de la bloc, alături de alte multe accesorii precum suport lemne de foc sau materiale de construcții dedicate universului încălzirii pe lemne.

Alege să fii diferit și să aduci căldura și confortul în căminul tău cu soluții termice premium la prețuri speciale pentru serviciile de montaj profesional și livrare gratuită în orice colț al României, oferite de o echipa profesionistă! "Noi facem tot, tu pui pe foc!" devine astfel deviza care încurajează o alegere inspirată pentru un cămin călduros și atrăgător.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează