GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Parfumurile arăbești: ce le face atât de speciale?

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 15:15 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 15:19

Cu ce se deosebesc aceste parfumuri arăbești de alte familii? Știi de ce se mai numesc și parfumuri orientale? Te vom lămuri despre această familie olfactivă esențială. Ești obișnuit să auzi o mulțime de laude legate de mirosurile orientale; sunt adesea prezentate ca fiind senzuale și mai profunde, ar avea o adevărată putere de seducție. La ce se referă cu adevărat un parfum oriental, ce îl caracterizează, care este compoziția sa și care sunt cele mai bune? 

Află totul pe dubaiaromas.ro, care oferă servicii de vanzare en – gros, asigurând procesarea comenzilor tale in cel mai scurt timp. Mahazinul online Dubai Aromas oferă, de asemenea, cel mai bun pret de pe piața de sector. Întelege importanta livrării eficiente și de aceea a dezvoltat un sistem de livrare rapid ți demn de încredere. Au ți abilitatea de comercializare a produselor în sistem marcă proprie, la cererea ta, având la dispoziție multiple variante de sticle și ambalaje.

Știai asta despre parfumurile arăbești?

Timp de secole, Orientul a reprezentat un loc îndepărtat și misterios pentru Occident. Acest vag „Orient” a inclus Africa de Nord, Peninsula Arabică și, în general, tot ce s-a întâmplat dincolo de granițele Europei de Est. Transmițând o mie de fantezii, Orientul întruchipa ispita, plăcerile și aventura. De fapt, în Est s-a născut parfumeria. Într-adevăr, istoria parfumului datează în mod tradițional din Egiptul antic. Și se uită adesea să se spună că Orientul Mijlociu este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi leagăne ale sale!

Tot din Est provin multe produse prețioase precum tămâie, smirnă, lemn de santal, Oud. Și de aceea una dintre cele mai importante familii olfactive din parfumerie reunește „parfumurile orientale”. Asociate în imaginația colectivă cu o paletă de parfumuri fierbinți, pline de senzualitate, aceste parfumuri seduc cel mai mare număr. Într-adevăr, ele se disting prin notele lor mai pronunțate și mai îmbătătoare care îți agită simțurile. Particularitatea acestor parfumuri ușor de recunoscut este aceea de a avea darul de a evoca tentația, magia și aroma picantă a unei nopți orientale. Atât feminin, cât și masculin, ele sunt adevărate arme de seducție în masă.

Apariția parfumurilor orientale

Cuvântul parfum a apărut în anii 1528 și provine inițial din cuvântul „per fum” care prin definiție se traduce „prin fum”. Are o legătură directă cu produsele inhalate în medicina terapeutică, în religie și mai ales în ritualurile religioase.

Într-adevăr, utilizarea parfumului în timp s-a făcut într-un mod diferit față de astăzi, pentru că am vorbit mai mult despre mirosul său decât despre capacitatea sa. A emanat din tămâie și plante care au fost arse pentru situații specifice.

Aceste parfumuri orientale, numite și parfumuri de chihlimbar, au cunoscut un adevărat boom în secolul al XX-lea. Creat de François Coty în 1908, parfumul Ambre Antique are un mare succes. A fost apoi primul parfum „oriental“ bazat pe ambréine ( ambră recreată sintetic). Și de la el vine numele „parfumurilor de chihlimbar”.

Cu toate acestea, Shalimar-ul lui Guerlain creat în 1925 a marcat un adevărat moment de cotitură și a lansat cu adevărat parfumuri orientale. Acest parfum inspirat din povestea de dragoste care a dat naștere Taj Mahalului, vanilie, benzoină și balsam asociate din Peru. A devenit o referință pentru multe alte creații și se remarcă și astăzi ca parfum oriental prin excelență.

Parfumuri orientale după ingredientele lor

Familia orientală este una dintre cele mai importante familii în parfumerie. Acordurile calde și magice ale parfumurilor orientale sunt create folosind note de chihlimbar, balsam (benzoin, balsam peruan) sau note rășinoase. Sau, de asemenea, din note fumurii care prezintă fațete „animale” care evocă pielea. Într-adevăr, cunoscute și apreciate pentru marea lor senzualitate, aceste parfumuri transmit un mesaj de dorință și seducție.

Parfumul oriental este un ansamblu constitutivă a mai multor amestecuri. Într-adevăr, fiecare designer de parfumuri își adaugă ingeniozitatea pentru a atinge un scop iremediabil. Prin urmare, folosește o compoziție de flori și condimente din lemn. Reține că aceste parfumuri sunt note de chihlimbar sau balsamice de animale.

Aceste ingrediente suplimentare dau tonul acordurilor și amintesc fidel mirosurile Orientului; ceea ce le-a adus numele olfactiv de familie. LEi recunoaștem cu ușurință, deoarece acordurile lor sunt puternice, destul de impunătoare și calde. Conțin de fapt o senzualitate extremă.

În plus, parfumurile orientale sunt în general compuse din materiale nobile și captivante, cum ar fi lemnele prețioase, vanilia, paciuli, dar și cele mai fine condimente (șofran etc.). Cu toate acestea, ingredientul stea rămâne chihlimbar. Într-adevăr, acest parfum cald, animal, senzual și învăluitor este unul dintre materialele esențiale ale parfumurilor orientale. Astăzi, moscurile de chihlimbar și sintetice sunt folosite pentru a îmbunătăți păstrarea parfumului, pentru a-i conferi caracter și profunzime.

O familie în creștere

La începutul secolului al XIX-lea, apariția moleculelor sintetice a îmbogățit foarte mult paleta parfumierilor. În curând, clasificarea familiilor olfactive a făcut posibilă calificarea mai bună a noilor compoziții. Astăzi, familiile olfactive sunt îmbogățite cu parfumuri care sunt inspirate de canoanele vremii, dar depășesc cadrul!

Parfumurile arăbești devin uneori mai picante, mai fierbinți și mai puternice. Condimentele fierbinți, cum ar fi scorțișoară, piper, cuișoare sau ghimbir, se adaugă la acordul de bază, cum ar fi vanilia sau benzoinul. Acest lucru conferă parfumului un caracter puternic, picant și îndrăzneț, chiar și un afrodiziac.

Uneori, parfumurile orientale încep să curgă spre produsele gurmande! Praline dulci, ciocolata parfumurile arăbești gourmet ar fi delicioase. Aceste parfumuri captivante, cu note dulci, îți amintesc de aspecte din copilărie, de parfumurile de târg, cum ar fi vată de zahăr, măr de bomboane, marshmallow, ciocolată sau caramel. 

Ce spun parfumurile orientale despre tine

Mirosurile orientale sunt de dorit și prezintă diverse miresme. Spre deosebire de parfumurile pentru piele, aceste parfumuri intime și discrete pe care le poți mirosi doar de aproape, parfumurile orientale sunt făcute pentru a-ți semnaliza prezența de la distanță! Cu toate acestea, personalitatea lor prețioasă și „exotică” oferă o anumită aură de mister persoanei care le poartă. Ele sunt apanajul celor care își asumă clar senzualitatea.

Pe tine care dintre aceste parfumuri orientale te vor seduce și te vor îmbăta cu mirosul lor?

Ce le face speciale?

Parfumurile orientale sunt unice și au o particularitate proprie. Acest lucru se susține în sensul că sunt misterios fierbinți și puternice. Adesea considerate ca parfumuri senzuale, există o multitudine de familii de parfumuri. Printre acestea se pot cita deci: orientalul picant, orientalul floral, orientalul lemnos, vanilia, balsamul peruvian, benzoinul și chiar smirna. 

Nu ezita să cumperi un parfum arăbesc pentru a testa senzualitatea și magia acestuia. Pe dubaiaromas.ro vei găsi o gamă variată din aceste parfumuri și oricare ar fi cel pe care îl vei alege, cu siguranță te vei reîntoarce curând. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close