GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Pariază pe Super Bowl LIVE la Superbet! Tot ce trebuie să știi despre cel mai urmărit eveniment din sportul american

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 februarie 2020 11:43

Sezonul 100 din istoria NFL se încheie în Florida, cu un Super Bowl în premieră. Kansas City Chiefs, care va juca pentru trofeul Vince Lombardi pentru prima oară după 50 de ani, o va înfrunta la Miami pe San Francisco 49ers, una dintre francizele cu cel mai mare succes din fotbalul american. De fapt, în cazul în cazul în care se vor impune, californienii le vor egala pe New England Patriots și Pittsburgh Steelers, care, cu câte 6 victorii în Super Bowl, sunt echipele cu cele mai multe titluri. 

Cea mai bună ofertă pentru Super Bowl e la Superbet!

Mahomes, omul care a readus Kansas City în Super Bowl

Kansas City Chiefs a jucat în ediția inaugurală a Super Bowl, în sezonul 1966, când a pierdut în fața lui Green Bay Packers, apoi s-a impus în Super Bowl IV, la capătul sezonului 1969 - 23-7 cu Minnesota Vikings. De atunci, Chiefs nu a mai reușit să ajungă în meciul care este cel mai urmărit eveniment din sportul american. 

 

A fost nevoie de apariția lui Patrick Mahomes pentru ca această secetă să se încheie. În sezonul 2018, primul ca titular, quarterback-ul lui Kansas City a fost numit MVP. În sezonul 2019, și-a dus echipa în Super Bowl. Un adevărat fenomen, pentru care specialiștii au epuizat epitetele, în ciuda faptului că vorbim despre un sportiv de doar 24 de ani. 

49ers - de la record negativ, în Super Bowl 

Dacă prezența lui Chiefs în Super Bowl nu reprezintă o surpriză, puțini s-ar fi așteptat în schimb, la începutul acestui sezon, ca 49ers să ajungă până aici. San Francisco a terminat în precedentele 5 sezone cu bilanțuri negative, iar în 2018 a avut doar 4 victorii în 16 meciuri. De la 4-12, franciza din California a trecut la un record de 13-3, ceea ce i-a asigurat primul loc în NFC.

49ers nu a mai ajuns în Super Bowl din sezonul 2012, când a pierdut în fața lui Baltimore Ravens, scor 31-34. Este singurul eșec suferit în finală de San Francisco. În precedentele 5 apariții - 1981, 1984, 1988, 1989 și 1994 - californienii au cucerit de fiecare dată trofeul.

Un Super Bowl între două stiluri diferite  

Kansas City Chiefs a terminat sezonul regulat cu un record mai slab decât San Francisco 49ers (12 victorii, 4 înfrângeri), dar este considerată favorită. Un statut care se datorează în special datorită jocului ofensiv. Mahomes este liderul indiscutabil, dar QB-ul lui Chiefs este susținut de Tyreek Hill, Travis Kelce și Sammy Watkins, oameni care pot face diferența în orice moment. Forța celor din Kansas City este confirmată de victoriile entuziasmante din play-off: 51-31 cu Houston Texans și 35-24 cu Tennessee Titans. În aceste meciuri, Mahomes a pasat 615 yarzi și a aruncat 8 touchdown-uri, la capătul unor confruntări în care adversarii au început mai bine și au condus cu diferențe de peste 10 puncte.

De cealaltă parte, San Francsico 49ers și-a construit succesul pe o ofensivă echilibrată și o apărare extrem de puternică, aflată pe primul loc în NHL în play-off și pe locul 2 în sezonul regulat. Debutantul Nick Bosa este starul apărării, cu cele 9 sack-uri reușite în sezonul regulat și 3 în play-off, iar Arik Armstead și DeForest Buckner sunt „locotenenții” săi. Și datorită lor, californienii au trecut relativ ușor de Minnesota Viking (27-10) și Green Bay Packers (37-20), în drumul spre Super Bowl. 

Instalează gratuit aplicația cea mai utilizată de pariorii români, aplicația Superbet, și pariază pe sporturile americane!

În ofensivă, principalul argument al lui 49ers este Raheem Mostert, care a alergat 220 de yarzi împotriva lui Packers, locul 2 în play-off, în istoria NFL. În duelul cu Green Bay, QB-ul lui San Francisco, Jimmy Garoppolo, a aruncat mingea doar de 8 ori. Cu toate acestea, dorința lui de a obține primul inel de campion ca titular (a câștigat două Super Bowl-uri cu Patriots, ca rezervă a lui Tom Brady) ar putea să fie motivația pentru o prestație memorabilă.

Duelul antrenorilor, duel între generații  

Foarte interesant se anunță și duelul antrenorilor din Super Bowl LIV. Antrenorul lui Kansas City, Andy Reid (61 de ani), este considerat unul dintre cei mai buni din NFL, dar încă nu a reușit să obțină vreun inel de campion. La singura prezență în Super Bowl, în 2004, când o pregătea pe Philadelphia Eagles, a pierdut în fața lui New England Patriots. 

Reid este doar al 24-lea antrenor din istoria NFL care are cel puțin două prezențe în Super Bowl. În fața lui va sta debutantul Kyle Shanahan (40 de ani), al cărui tată, Mike, a fost prezent la acest nivel din postura de coordonator al ofensivei lui 49ers, în 1994, și ca antrenor principal al lui Denver Broncos, în 1997 și 1998, câștigând de fiecare dată. 

Deschide un cont la Superbet și beneficiezi de cea mai bună ofertă de pariuri sportive din România

Spectacolul din jurul Super Bowl 

Super Bowl-ul nu este doar un eveniment sportiv, ci un adevărat spectacol. În primul rând, publicitatea, pentru care se plătesc milioane de dolari. De când Apple a prezentat celebrul spot „1984”, prețul celor 30 de secunde de publicitate a explodat. Cu toate acestea, marile companii se bat pentru o vizibiltate cât mai bună în timpul meciului.

Apoi, pentru orice artist este o adevărată realizare să ajungă să cânte în pauza meciului. În acest an, onoarea le revine lui Jennifer Lopez și Shakirei, în timp ce Demi Lovato va intona imnul SUA, înaintea partidei. 

Alte lucruri de știut 

  • Hard Rock Stadium, „casa” celor de la Miami Dolphins, este gazda Super Bowl-ului pentru a șasea oară. Cel mai recent, în 2010.
  • Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în septembrie 2018. Chiefs s-a impus cu 38-27, iar Jimmy Garoppolo s-a accidentat la genunchi și a ratat restul sezonului.
  • 12 francize din NFL nu au câștigat niciodată Super Bowl-ul. 4 dintre ele - Cleveland Browns, Detroit Lions, Houston Texans și Jacksonville Jaguars - nici măcar nu l-au jucat vreodată. 
  • Doar New York Jets așteaptă de mai mult timp decât Kansas City Chiefs o victorie în Super Bowl. 51 de ani au trecut de la precedentul triumf al lui Jets.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează