GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Pariezi că nu le știi? 10 recorduri atinse de Oscaruri în ediția 2020

Articol de GSP - Publicat marti, 04 februarie 2020 14:11

Joker este cel mai puternic candidat la Oscaruri în acest an, cu 11 nominalizări. Alte trei filme au fost mult mediatizate în această cursă: Once Upon a Time in Hollywood, 1917 și Parasite.

Fie că am văzut sau nu aceste filme, cu toții am aflat deja măcar puțin din povestea lor. Și pentru că Premiile Academiei Americane de Film înseamnă concurență și imprevizibil, Fortuna oferă chiar și cote pentru a putea paria.

Dar să aflăm și câteva date mai inedite despre ce ne oferă cea de-a 92-a ediție a premiilor Oscar.

- Scarlett Johansson e nominalizată la două categorii: cea mai bună actriță (Marriage Story) și cea mai bună actriță în rol secundar (Jojo Rabbit). E a 12-a oară când un actor este nominalizat la două categorii, dar niciodată nu s-a întâmplat să câștige ambele statuete. 

- Martin Scorsese, aflat în cursă pentru cel mai bun regizor cu The Irishman, este regizorul, aflat în viață, cu cele mai multe nominalizări la activ, 9. 

- Tom Hanks, care poate câștiga în acest an Oscarul pentru rol secundar în A Beautiful Day, a concurat de-a lungul timpului pentru 6 statuete și a câștigat două. Însă, e pentru prima dată când e candidat pentru premiul de cel mai bun actor în rol secundar.

- Antonio Banderas, 59 de ani, și Jonathan Pryce, 72 de ani, sunt la primele nominalizări la Oscar. Trei dintre contracandidații pentru cel mai bun actor, Adam Driver, Leonardo DiCaprio și Joaquin Phoenix, toți mult mai tineri decât Banderas și Pryce, au strâns de-a lungul anilor și alte nominalizări. "Asta mă face să mă simt foarte, foarte tânăr", a glumit Banderas.

- Cynthia Erivo are și ea două nominalizări în acest an, pentru cea mai bună actriță și cea mai bună melodie originală (Harriet). Este a treia persoană dublă nominalizată pentru rol și cântec original. Precedesoarele ei au fost Mary J. Blige (în Mudbound) și Lady Gaga, pentru A Star Is Born.

- În acest an nu mai puțin de 62 de femei sunt nominalizate de Academia Americană de Film, însă niciuna pentru categoria cel mai bun regizor.

- Saiorse Ronan, care poate câștiga Oscarul pentru rolul făcut în filmul Little Women, a ajuns deja la a patra nominalizare, deși are doar 25 de ani. Recordul îl deține  Jennifer Lawrence, care a primit a patra nominalizare la 24 de ani, în anul 2015.

- Filmul sud-coreean Parasite este al șaselea film din istorie nominalizat atât pentru cel mai bun film internațional, cât și pentru cel mai bun film.

- Honeyland, un documentar despre un crescător de albine din Macedonia, a obținut o inedită dublă nominalizare: pentru cel mai bun film internațional și pentru cel mai bun documentar.

- Thomas Newman, nominalizat pentru cea mai bună coloană sonoră (în filmul de război 1917), face parte dintr-o familie cu o mare tradiție la Oscar. Strămoșii săi au fost nominalizați la Oscar de aproape 100 de ori.

Alege și tu la Oscar și pariază la Fortuna!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează