GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Paste cu restrictii? Cu oul de ciocolata tristetea dispare

Articol de GSP - Publicat marti, 27 aprilie 2021 20:07 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 20:19

Poetul Paul Eluard spunea: „Trecutul este un ou spart, viitorul este un ou de eclozat”...nu stim inca ce ne va aduce viitorul, insa stim, cu siguranta, ca vom avea un Paste diferit, poate asemanator cu cel de anul trecut, dar, cu siguranta, fara petreceri si pranzuri cu rudele. Cei norocosi, cei care locuiesc deja cu familia si copiii, pot sa pastreze notele mai vesele, dar altii vor trebui sa se multumeasca cu un pranz pascal singuri si, chiar daca datorita apelurilor video cumva vor putea pastra legatura cu prietenii si rudele, sentimentul si socializarea nu sunt aceleasi. Speram, cat de curand, ca nu va mai trebui sa ne regasim intr-o situatie de acest tip. Si totusi, exista solutii pentru a aduce un zambet pe chipul celor singuri, cu ocazia acestui Paste din vremea pandemiei. Cum exista dragoste in vremea holerei, pentru a parafraza titlul unei imense capodopere literare a lui Marquez, poate exista dragoste si in vremea pandemiei, pe care o putem exprima oferind cuiva drag sau singur, un cos cu bunatati de Paste. Astfel de cosuri poti gasi la giftidea.ro. Multe dintre aceste cosuri minunate, contin ceea ce si adultii, si copiii iubesc cel mai mult: produse din ciocolata. Ciocolata, bautura zeilor, este pregatita sub forma de bomboane sau alte delicatese, precum ouale de Paste. In special in cosurile ce pot constitui cadouri copii poti gasi astfel de oua de ciocolata.  

In mod traditional, impreuna cu cozonacul si pasca, oul de Paste este simbolul “dulce” al acestei sarbatori si este, in general, bucuria copiilor, deoarece ascunde magia surprizei, dar, in realitate, o reflectie mai profunda asupra semnificatiei sale internationale, il face sa fie un moment de fericire de asemenea pentru adulti si iti vom spune de ce. 

„Omne vivum ex ovo” spuneau vechii latini, adica fiecare fiinta vie provine din ou. Iar oul este tocmai simbolul renasterii si reinnoirii. In Persia, cu mii de ani in urma, a fost folosit ca cadou la inceputul primaverii si cadoul a fost asociat cu rituri de fertilitate. De acolo, egiptenii, grecii si chinezii au luat obiceiul de a da oua in timpul trecerii de la un anotimp la altul ... si nu este o coincidenta faptul ca Pastele coincide intotdeauna cu un anotimp al transformarii, cum ar fi primavara. In timp, acesta a cunoscut unele imbunatatiri. De fapt, din Evul Mediu oamenii au inceput sa le decoreze si chiar s-au creat oua artificiale din aur, argint sau platina. In 1300, Edward al Angliei a avut ideea „bizara” de a solicita fabricarea a 450 de oua de aur pentru a fi oferite cadou in perioada Pastelui. Dar stii de unde a venit ideea geniala de a face oua de ciocolata? Din Torino, in 1725. Ideea i-a venit unei anumite Signora Giambone, proprietarul unui mic magazin din via Roma. Intr-o zi, aceasta a decis sa umple cojile goale de oua cu ciocolata proaspat topita. Rezultatul a fost incantator, iar ouale au fost chiar afisate in vitrina magazinului sau, langa o gaina lasata sa umble libera. Din acel moment a inceput povestea oului de ciocolata, care a devenit pentru totdeauna simbolul Pastelui. Dar oul de Pasti, asa cum il stim astazi, s-a nascut in 1920 de Casa Sartorio din Torino, care a brevetat primul sistem din lume capabil sa modeleze forme goale. Desertul a fost realizat datorita unei masini echipate cu o miscare rotativa capabila sa elibereze perfect ciocolata pe intreaga forma.

Cativa ani mai tarziu, obiceiul oferirii oului de ciocolata s-a raspandit, mai intai in Italia si apoi in restul lumii. Oul de ciocolata are multa istorie si multe traditie. A cunoscut o calatorie care incepe undeva in negura timpului si, ca intr-un basm, se transforma pana ajunge la noi, aducand cu sine un mesaj de „renastere”. Iar acest mesaj, in acest moment foarte greu, in care este esential sa nu fim descurajati si sa avem inca speranta in inima, trebuie sa profitam de aceste minuni dulci. Este esential sa ne putem mentine starea psiho-fizica intr-un echilibru bun si cu siguranta acest lucru nu este usor. Suntem distantati, izolati, inconjurati si afectati de griji, dar asta nu inseamna sa renuntam si trebuie sa profitam de tot ceea ce ni se permite pentru a transforma asta in forta noastra.

Gandindu-ne la asta, oul de Paste in sine este capabil sa se transforme in sanatate datorita ciocolatei din care este facut, deoarece contine substante nutritive abundente: lipide, carbohidrati si proteine, dar si minerale precum magneziu, potasiu, calciu, fosfor, fier si sodiu, dar mai presus de toate contine carbohidrati si zaharuri care permit producerea unor hormoni, precum endorfine si opioide, produse in mod natural de creier. Reactia hormonala si chimica a organismului la ingestia de ciocolata este astfel foarte asemanatoare cu actiunea unei anumite clase de medicamente antidepresive numite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei. Cand carbohidratii si zaharul continut de ciocolata ajung in sistemul digestiv, acestia „inunda” creierul cu „hormoni de fericire”, dar asta nu este tot. Virtutile ciocolatei sunt resimtite nu numai pentru moral, ci si pentru inima. 

Un ou de Paste de ciocolata, dar si alte bunatati dulci, pe care le putem gasi intr-un cos cadou de la giftidea.ro, pot inveseli astfel pe oricine. Gandeste-te cum ar fi sa faci comanda pentru un asemenea cos si sa il trimiti cuiva care este singur sau unei familii cu copii, bunicilor sau parintilor. Ar fi o surpriza minunata si poate asa nu vor mai resimiti izolarea si distantarea impusa de restrictii. Poate asa vor avea cu totii un Paste in siguranta, dar si mai fericit.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează