GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Performanta de exceptie a Romaniei la Olimpiada de Robotica First Global – Mexic 2018 - locul 1 si 5 medalii de aur

Articol de GSP - Publicat marti, 21 august 2018 13:40

Echipa Romaniei de robotica a participat in perioada 16-18 August la Olimpiada Internationala Robotica First Global pentru elevi de liceu. Competitia a avut loc in capitala Mexicului, Mexico City, unde au participat echipele nationale de robotica din 161 de tari. Competiţia s-a desfăşurat pe Arena Ciudad de Mexico, iar tema propusă de organizatori a fost „Energy Impact”.

Performanta elevilor romani este de exceptie. Ei au reusit sa obtina cele mai inalte premii acordate in competitie situandu-se la sfarsit pe locul 1 dintre toate natiunile participante. Medaliile au fost acordate de presedintele Mexicului.

Echipa Romaniei este compusa din 6 elevi: Razvan Nicolae Virtan, Andrei Darius Lorinczi, Andrei Danut Cuntan, Radu Mihai Cintea, Cristian Carol Budiul toti de la Colegiul National de Informatica "Traian Lalescu" din Hunedoara si Andrei Gabriel Preda  de la  Liceul International de Informatica Bucuresti, excelent coordonati de profesorul Mircea Nistor si mentorul Cristian Ovidiu Vlasceanu.

Medaliile da aur s-au obtinut pentru:

  1. Albert Einstein Award for FIRST Global International Excellence – titlu suprem acordat echipelor ale căror roboți au avut cele mai bune performanțe în timpul competitiei și care au promovat excelent toate principiile comunității STEM si FIRST.
  2. FIRST Global Winning Alliance – reprezinta medalia de aur pentru echipele care au castigat competitia in alianta pe terenul de joc (alianta este alcatuita din 3 echipe, iar Romania a castigat impreuna cu echipele din Singapore si Germania)
    3. FIRST Global Challenge Award – medalie de aur pentru cele mai multe meciuri castigate, echipa Romaniei a castigat toate meciurile in care a jucat
    4. FIRST Global Grand Challenge Award – medalie de aur obtinuta pentru cele mai multe puncte obtinute in concurs
    5. Safety Award – titlu obtinut pentru cea mai bine organizata echipa din punct de vedere tehnic si de securitate, atat la standul de prezentare cat si in timpul meciurilor

Olimpiada de Robotica First Global

Olimpiada de robotica First Global este catalogata drept una dintre cele mai prestigioase competitii de robotica din lume pentru elevii de liceu. Tema propusa de organizatori anul acesta s-a numit "Energy Impact", iar echipele concurente au trebuit sa exploreze impactul pe care il are diversitatea surselor de energie asupra vietii cotidiene, precum si felul in care acestea pot fi sustenabile.

Echipele au primit un chit cu piese cu 2 luni inainte de inceperea concursului, piesele fiind exclusive folosite pentru constructive unui robot care sa indeplineasca pe terenul de joc toate sarcinile astfel incat sa obtina cat mai multe puncte. Nu sunt acceptate alte tipuri de piese, nici macar improvizate.

Concursul s-a desfasurat pe terenul de joc pe baza de aliante de 3 roboti, alianta castigatoare fiind desemnata pe baza punctajului maxim obtinut. Primele 8 meciuri au fost meciuri de calificare, echipa Romaniei obtinand la sfarsitul rundei locul 1 cu un punctaj de 7868 puncte, cu aproape 2000 de puncte peste echipa de pe locul 2, Statelor Unite ale Americii. Primele echipe din clasament au format aliantele pentru meciurile din semifinale si finale, acestea fiind meciuri eliminatorii.

Sponsorii Echipei Romaniei

Echipa Romaniei de Robotica a fost sustinuta integral de sponsori privati care s-au implicat financiar pentru a sustine aeasta performanta. Acestia sunt Asociatia “Natie prin Educatie” si Kruk Romania.

Asociatia “Natie prin Educatie” este organizatorul competitiei nationale de robotica BRD -First Tech Challenge Romania si este  o forta activa in domeniul educatiei STEM (Stiinta, Tehnlogie, Inginerie, Matematica), care are ca scop sa creeze o legatura puternica intre liceelesi universitatile cu profil STEM si mediul de afaceri din Romania. Mai multe detalii: https://natieprineducatie.ro/

Kruk Romania

Kruk Romanie este cel ma mare consultant financiar din Romania in problema datoriilor, acordand consultanta atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice. Kruk Romania investeste in solutii educationale fiind initiatorul “Zilei fara datorii”, un eveniment educativ anual. Detalii pe: https://ro.kruk.eu/

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (4)
titiduru22
titiduru22  •  31 August 2018, 06:15

Carne de tun pentru Apple ,Microsoft si alte mari corporatii de aiurea .

bernier
bernier  •  27 August 2018, 20:10

De ce nu apar si Florinel Coman, Simona Halep, Reghe, Nistor si alte super valori, in aceasta echipa? Mama ei de umanitate, cu scara valorilor rasturnata! Cat o va mai inchinati la politicieni, sportivi, popi, artisti, bancheri, afaceristi si golani? Cine credeti ca va fi capabil sa duca omenirea mai departe, in aceasta cursa a supravieturii tehnologizate? Golanii, sportivii, bancherii, politicienii sau inovatorii?

cris210
cris210  •  24 August 2018, 10:16

Bravo, băieți! Felicitări și profesorilor! Încă o dată demonstrăm că suntem cel mai inteligent popor!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close