GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIALE

Peștele, alimentul cheie din dieta campionilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 august 2022 20:03 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 20:03

Poate unii vor spune că nu există campioni sportivi care să nu fi făcut sacrificii pentru a ajunge la performanțe de succes. Însă totul depinde de perspectivă, mai ales când vine vorba de alimentație. Ce pot părea sacrificii pentru unii, alții le pot considera drept alegeri benefice sănătății.

Toți campionii de top se bazează pe un corp fit, sănătos, musculos, iar o dietă atent planficată este esențială în acest caz. Deloc imprevizibil, fructele și legumele sunt constant prezente în mai toate planurile alimentare, însă foarte mulți sportivi aleg să includă peștele în dietă, atât pentru un plus de gust, cât și pentru beneficiile aduse sănătății și pentru contribuțiile asociate performanțelor sportive! Peștele este elementul-cheie care nu trebuie exclus din nicio dietă a viitorilor campioni!

Peștele reprezintă o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și omega-6, dar și de vitamine (A, B, D, E), proteine și minerale (potasiu, fier, iod, seleniu), iar consumul regulat, în medie de 2-4 ori pe săptămână, asigură aportul necesar a numeroși nutrienți. Să descoperim care sunt și alegerile unor sportivi de top!

Novak Djokovic, numărul 1 în prezent în clasamentul ATP, a povestit în numeroase interviuri despre dieta strictă urmată încă din copilărie, pe baza căreia a ajuns în prezent însă la o dietă echilibrată. Peștele este, desigur, nelipsit din mesele sale! Preferă în special tonul și somonul, preparate la grătar cu legume sau adăugate în salate sau în combinații cu paste. Atleți de succes precum Usain Bolt sau Kevin Durant, jucător NBA, consumă și ei pește, fie la grătar sau în salate. Nu putem uita nici de Simona Halep. Fosta nr. 1 în clasamentul WTA este o mare fană sushi – pe scurt, consumă pește și fructe de mare. 

Să ne axăm acum și pe beneficiile consumului de pește în cazul sportivilor. În continuare, vă prezentăm principalele 6 motive pentru care atleții și sportivii care visează la titluri de campioni să consume pește.

  1. Recuperarea musculară – grație conținutului de vitamina D și acizi grași omega-3, sprijină recuperarea musculară în urma antrenamentelor intense și reduce inflamația și durerea.
  2. Beneficii pentru o inimă sănătoase – în special datorită acizilor grași, care reduc semnificativ riscul apariției de boli cardiovasculare.
  3. Oase și articulații puternice – prin aportul de calciu și acizi grași, se consolidează densitatea osoasă, fapt ce previne producerea fracturilor, și se contribuie la menținerea articulațiilor sănătoase, mobile.
  4. Îmbunătățește capacitățile pulmonare – consumul de pește contribuie la îmbunătățirea fluxului sanguin, sprijinind livrarea oxigenului.
  5. Metabolism rapid – pe lângă faptul că peștele are puține calorii, nutrienții obținuți pe baza consumului duc la accelerarea metabolismului și reducerea depozitului de grăsimi.
  6. Benefic pentru creier – beneficiile sunt numeroase în general, însă cele mai importante pentru sportivi sunt asociate puterii de memorare, reacție și concentrare.

În concluzie, peștele nu trebuie să lipsească din dieta niciunui sportiv sau atlet! Iar Alfredo Seafood și-a luat angajamentul de a satisface toate poftele în ceea ce privește consumul de pește și fructe de mare! Pe site-ul web https://www.alfredoseafood.ro/ veți găsi opțiuni de comandare pentru pește și fructe de mare, atât proaspete, cât și congelate, dar și rețete delicioase ce merită incluse în dieta oricărui viitor campion! Nu uita – dieta potrivită naște campioni!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează