GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADEVĂRUL

Play-off Liga 2 / Luptă între brandurile istorice și ”newcomers”

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2020 20:43 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 21:31

Pe 4 iulie, începe un ”play-off” care va decide cele două promovate în Liga 2, precum și formația care va accesa barajul de rămânere/promovare în Liga 1. Reamintim că FRF a decis ca doar primele șase clasate la întreruperea sezonului, acestea solicitând și licența de prima divizie, să se mai întreacă în prezentul campionat, timp de cinci etape.

FĂ-ȚI CONT LA SUPERBET ȘI ÎNCEPE SĂ COMPLETEZI BILETELE CÂȘTIGĂTOARE

Rezumând, iată regulile stabilite pentru duelurile din Top6:

  • Punctele obținute până acum s-au înjumătățit. Mioveni, Turris și Rapid au beneficiat de rotunjire, astfel că, la egalitate de puncte, vor fi dezavantajate.
  • Primele trei clasate vor evolua de trei ori pe teren propriu, restul, numai de două ori.
  • Barajul de rămânere / promovare în Liga 1 va avea loc pe 5/9 august.

Să mai amintim că UTA a anunțat că se va adresa la TAS pentru a ataca decizia FRF, considerându-se nedreptățită de sistemul de desfășurare al acestui final de sezon.

De-aici se reia campionatul:

  1. UTA 25p.
  2. CS Mioveni 20p.
  3. Turris Turnu Măgurele 20p.
  4. FC Argeș 19p.
  5. Petrolul Ploiești 19p.
  6. Rapid București 19p.

VEZI TOATĂ OFERTA SUPERBET PENTRU LIGA A DOUA

UTA este cea mai bună acasă și are cel mai bun program

Arădenii au adunat 50 de puncte în sezonul regulat, având 11 puncte avans după 23 de runde. Refacerea clasamentului este evident în defavoarea ”Bătranei Doamne”, dar lucrurile oarecum s-au compensat la tragerea la sorți. UTA va evolua acasă în primele două etape din Top6. Adversarii mereu s-au plâns de faptul că trupa de pe Mureș evoluează pe un teren sintetic nu foarte confortabil pentru vizitatori.

Până-una alta însă, elevii lui Laszlo Balint, care nu au decât trei eșecuri stagionale, au avut cel mai bun atac în primele 23 de etape, cu 49 de goluri și se laudă cu cea de-a doua apărare din L2, cu numai 13 goluri primite. cAcasă, UTA a adunat 31 din 33 de puncte posibile și a primit un singur gol! Unica echipă care a reușit să puncteze la Arad și să nu piardă a fost CS Mioveni.

Alb-roșiii mizează pe eficacitatea atacanților Buhăcianu (13) și Rus (12), situați actualmente printre cei mai buni marcatori din L2. În 2020, elevii lui Balint și-au continuat drumul spre prima ligă: au învins cu 6-0 la Csikszereda și au dispus cu 3-0 acasă de Ripensia.

Și mai e un avantaj pentru actualul lider, Balint confirmând că trupa sa poate evolua pragmatic pentru a rămâne în vârf:Nu spun că noi nu vom juca la victorie, doar contextul clasamentului ne dă dreptul să spunem, în anumit context, că, poate, ne avantajează în niște meciuri și egalul. Categoric, noi, din punct de vedere al mentalității, vom rămâne la fel, vom încerca să câștigăm toate meciurile”

Să mai notăm un fapt inedit: UTA este singura formație din Top6 care are același antrenor ca și la startul sezonului!

INSTALEAZĂ-ȚI APLICAȚIA PENTRU IPHONE SAU ANDROID SUPERBET ȘI PARIAZĂ PE ECHIPA TA FAVORITĂ

Mioveni rămâne eterna promisiune?

CS Mioveni a fost mereu în ultimii ani una dintre trupele care au fost constant în zona superioară a tabelei, dar nu a ajuns să promoveze. Anul acesta, argeșenii s-au consacrat ca fiind cea mai bună trupă în deplasare: 20 de puncte au scos în 11 meciuri ”afară”, suferind un singur eșec extern. Cu puțin timp înainte de oprirea temporară a campionatului, clubul din orașul Daciei l-a schimbat pe antrenorul Marius Stoica cu Claudiu Niculescu. În traseul lor recent, galben-verzii au fost foarte discreți: în 2020, au pierdut neașteptat acasă cu Viitorul Pandurii (0-2), au remizat la rivala FC Argeș (1-1) și la debutul lui Niculescu au făcut doar un 0-0, pe teren propriu, cu Gloria Buzău.

Argeșenii sunt una dintre cele mai pragmatice formații din Top6: nu mai puțin de 15 meciuri cu ”Under 2,5 goluri” au cei din Mioveni.

Turris, marea revelație

Promovată în vară în premieră în L2, Turris Oltul Turnu Măgurele a tăcut și a făcut. Teleormănenii antrenați de Erik Lincar nu au pierdut niciun joc pe propria arenă în 2019/20, acolo unde au înșirat șapte victorii și patru remize. Acasă, alb-albaștrii sunt foarte deciși după pauză, având șase victorii după ce la pauză a fost X!

Altfel, Turris l-a cooptat în iarnă pe Albert Voinea, provenit de la Ripensia, atacantul fiind cel mai bun marcator la ora actuală din L2, cu 14 reușite stagionale.

Per total, Turris a avut un traseu liniar, chit că a schimbat antrenorul principal de trei ori! Lincar i-a lăsat în octombrie locul lui Florin Bratu. Acesta a fost schimbat cu Marius Baciu, pentru ca după scurt timp, Lincar să revină în funcție, chiar de Anul Nou!

FC Argeș s-a revigorat cu Ionuț Badea

În sfârșit, piteștenii au drept de promovare și, după un start ezitant cu Nicolae Dică pe bancă, au optat pentru Ionuț Badea. Fostul secund al naționalei a dus acum formația din Trivale la o serie de 12 meciuri la rând fără eșec. Totodată, fosta campioană a României este una dintre cele mai spectaculoase trupe din L2, adunând 13 jocuri cu minimum trei goluri înscrise în total.

Un argument pentru alb-violeți este atacantul de 23 de ani Andrei Blejdea, venit de la Pandurii, acesta având deja 12 reușite în 2019/20. Badea e conștient că presiunea va fi mare pe echipa sa, deja din startul acestui ”play-off”: ”Ca să promovăm, trebuie să obţinem minimum 11 puncte. Toate echipele au şanse reale. UTA pleacă cu un mic avantaj. În primele două etape, este obligatoriu să obţinem șase puncte pentru a avea şanse”

Petrolul: paradoxul unei echipe susținute de suporteri

Deși are fani extraordinari, care sunt mereu alături de echipă, Petrolul are un foarte slab bilanț domestic. În cele 11 meciuri de acasă din 2019/20, galben-albaștrii au adunat 19 puncte. În iarnă, Flavius Stoican a fost schimbat cu Costel Enache. În cele trei dueluri de campionat din 2020, prahovenii au adunat șapte puncte, din victoria de acasă cu Călărași (2-0), remiza domestică (0-0) cu Dunărea, precum și triumful extern (2-1 la Csikszereda).

Să mai bifăm un aspect paradoxal: în ciuda calității jucătorilor, Petrolul are o medie foarte scăzută de goluri înscrise în total jocurile ei, doar 1,9 goluri/partidă.

Rapid a apelat la un specialist al promovărilor

2020 a fost rău pentru giuleșteni, până acum. În cele trei dueluri oficiale, alb-vișiniii nu au marcat niciun gol: 0-0, pe teren propriu, cu Turris și la ASU Politehnica, respectiv 0-1, acasă, cu modesta CSM Reșița. Daniel Pancu a plecat în luna martie, iar în locul lui a venit Dan Alexa. Bănățeanul este un veritabil specialist al promovărilor. ”Chirurgul” a reușit accederea în elită cu ACS Poli (2015), Rapid (2016) și Dunărea Călărași (2018).

Repetițiile amicale au ridicat încrederea fanilor: 2-2 cu Astra Giurgiu și numai 0-1 cu Dinamo București. Rapid se poate considera în inferioritate dacă se va juca fără fani în tribune: în acest sezon, alb-vișiniii au doar două eșecuri acasă, acolo unde au încasat numai șapte goluri. Rapidul nu a fost niciodată condus la pauză pe propria arenă în 2019/20.

Se păstrează tradiția promovărilor în premieră? Barajul, tot fatal pentru Liga 2?

Istoria recentă arată că Turris poate fi optimistă în privința cursei pentru prima divizie. În fiecare din ultimele trei sezoane, a promovat minimum o formație care niciodată nu mai evoluase în Liga 1: Juventus București și Sepsi OSK (2017), Dunărea Călărași și FC Hermannstadt (2018) și Academica Clinceni (2019).

De asemenea, timp de patru ani, barajul a fost adjudecat de trupele din Liga 1: Voluntari vs. UTA (2016), ACS Poli vs. UTA (2017), din nou Voluntaru vs. Chindia (2018), Hermannstadt vs. ”U” Cluj (2019).

Programul din ”play-off”

Etapa 1 (4 iulie)
UTA Arad – FC Petrolul
Turris-Oltul – Campionii FC Argeș
CS Mioveni – Fotbal Club Rapid

Etapa 2 (11 iulie)
FC Petrolul – Fotbal Club Rapid
Campionii FC Argeș – CS Mioveni
UTA Arad – Turris-Oltul

Etapa 3 (18 iulie)
Turris-Oltul – FC Petrolul
CS Mioveni – UTA Arad
Fotbal Club Rapid – Campionii FC Argeș

Etapa 4 (25 iulie)
FC Petrolul – Campionii FC Argeș
UTA Arad – Fotbal Club Rapid
Turris-Oltul – CS Mioveni

Etapa 5 (1 august)
CS Mioveni – FC Petrolul
Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul
Campionii FC Argeș – UTA Arad

 

De Levente Balint, pentru Superbet

Superbet dă 1.000.000 de rotiri gratuite Shining Crown! Ia-ți partea ta din cele 50.000 acordate zilnic!

O gălăgie de jackpoturi la superbet.ro! Peste 10 milioane de lei plătite!

Bonusul de bun venit Casino la superbet.ro a crescut la 1.200 lei + 300 rotiri gratuite!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează