GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Polizoare unghiulare și de banc: Care sunt mai bune?

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 18:37 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 18:37

Polizoarele sunt dispozitive care pot fi folosite în mai multe situații, cum ar fi pentru a tăia, șlefui, lustrui sau a curăța anumite materiale, precum ciment, ceramică, metale, plastice, lemn, și multe altele. De obicei, avem nevoie de ceva experiență și cunoștințe pentru a putea folosi un astfel de dispozitiv, dar, după cum vom afla în acest articol, ele pot fi folosite pentru utilizatorul de rând. În plus, dacă ești la început și nu știi exact ce să cumperi, vei afla diferențele principale dintre polizoarele unghiulare și cele de banc.

Ce sunt polizoarele unghiulare și unde sunt folosite

Polizoarele unghiulare sunt de mai multe mărimi și au motoare de capacitati diferite, iar ele sunt folosite adeseori în reparațiile de automobile, în șantierele de construcții pentru modelarea blocurilor folosite și a altor materiale, și așa mai departe. Un polizor unghiular este conceput să fie cât mai divers cu putință, pentru a acoperi o gamă largă de servicii și roluri. Acesta poate să taie prin materiale precum metal, dar și poate șlefui colțurile unui bloc de ceramică, de exemplu. 

Ce tipuri de polizoare unghiulare există?

Există două tipuri principale de polizoare unghiulare: cu sau fără fir. Cele fără fir sunt electrice și funcționează cu ajutorul unui acumulator. Acestea sunt mult mai portabile și mai ușoare de folosit față de celălalt tip. 

Polizoarele electrice unghiulare cu fir sunt mai ușoare decât celălalt tip (nu conțin un acumulator care adaugă la greutate) și necesită să fie conectate continuu la o priză, dar ele sunt adeseori mai puternice și pot fi folosite în mai multe situații decât cele fără fir. 

Ce să aleg pentru proiectul meu?

Nu toate tipurile de polizoare unghiulare pot fi eficiente pentru proiectul tău. Ele diferă când vorbim de mărimea și puterea motorului, mărimea discurilor pentru tăiat, numărul de rotații pe minut suportat, dimensiunea mandrinei și sursa de putere – dacă e pneumatică sau electrică. În plus, majoritatea polizoarelor unghiulare suportă o gamă largă de atașamente ce pot fi adăugate, în funcție de necesitățile tale. De exemplu, pot fi atașate discuri de măcinare, discuri de șlefuit, pentru lustruire, și multe altele. 

Ce sunt polizoarele de banc și unde sunt folosite

De cele mai multe ori, un polizor de banc este folosit pentru a putea ascuți diverse unelte și obiecte și este regăsit adeseori în atelierele de profil. Dar, la fel ca și în cazul celor unghiulare, un polizor de banc poate fi adaptat și folosit în mai multe situații.

Spre deosebire de polizoarele unghiulare, cele de banc sunt într-o categorie mai profesională și nu găsim modele fără fir. În plus, chiar dacă cele de banc pot fi folosite în mai multe situații, nu au nivelul de diversificare disponibil la polizoarele unghiulare. Mai mult decât atât, ele nu sunt atât de portabile și atât de ușor de folosit precum exemplul de mai sus.

Diferențe între polizoarele unghiulare și de banc

Viteză

Polizoarele unghiulare sunt mult mai rapid decât cele de banc, dar nu sunt atât de precise. Cele unghiulare pot fi transportate foarte ușor și sunt mai rapide când vorbim de rotații pe minut, dar nu vor avea niciodată precizia unui de banc.

Diversificare

Polizoarele de banc sunt mult mai limitate în funcții atunci când le comparăm cu cele unghiulare. Polizoarele unghiulare pot fi folosite pentru o sumedenie de procese, în timp ce cele de banc sunt folosite doar în ateliere. Acestea din urmă sunt ideale pentru ascuțirea diferitor unelte și materiale, în timp ce cele unghiulare pot tăia, ascuți, șlefui și lustrui un material.

Nivelul de portabilitate

Un polizor unghiular poate fi atât cu fir, cât și fără fir. De aceea el este mult mai portabil decât unul de banc, unde avem prea multe opțiuni fără fir. Polizoarele de banc sunt adeseori staționare, fixate în atelier și conectate continuu la o sursă de energie.

Numărul de discuri

Un polizor de banc poate avea și două discuri atașate în același timp, în timp ce cel unghiular doar unul. Acest lucru contează deoarece nu trebuie să schimbi discurile des, atunci când ai nevoie să efectuezi două acțiuni, cum ar fi tăiat și șlefuit. La unul unghiular va trebui să schimbi de fiecare dată discul, în timp ce unul de banc poate avea două discuri atașate în capetele opuse, astfel mărind productivitate și eficiența.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează