GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Polonezul Jakub KACZMAREK a câștigat cea de-a 54-a ediție a Turului României. Românul Serghei Țvetcov a ocupat locul doi

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 17:00 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 17:04

Capitala țării a fost gazda ultimei etape din Turul României. Înainte de startul profesioniștilor, peste 400 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani au concurat la Cursa Copiilor, pe biciclete cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare, demonstrând că ciclismul este un sport care are viitor în România. La festivitatea de premiere a micuților a participat și Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a venit la eveniment direct de la aeroport, cu medalia de argint câștigată la Paralimpiada de la Tokyo în buzunar.

Startul în ultima etapă a Turului României s-a dat la ora 15.00, iar cicliștii au parcurs traseul de 5,8 km  între Bulevardul Kiseleff - Piața Presei Libere de 17 ori, cu o viteză medie de 46 de km/oră. Cicliștii români au făcut o figură frumoasă și pe final de Tur: Daniel Crista a câștigat două din cele trei sprinturi intermediare de pe traseu, iar Eduard Grosu a trecut al treilea linia de sosire. Cel mai puternic din sprintul de pe Kiseleff a fost Patryk Stosz, de la Voster ATS, care a mai câștigat și etapa de la Deva, urmat de Dusan Rajovic (Echipa Națională a Serbiei). România a fost reprezentată onorabil și în clasamentul general, cu Serghei Țvetcov, pe locul doi și Emil Dima pe locul 8.

La final de Turul României, au îmbrăcat tricouri distinctive:

  • Tricoul Galben de lider în clasamentul general - Jakub KACZMAREK, Mazowsze Serce Polski.
  • Tricoul Roșu, de lider în clasamentul pe puncte - Patryk STOSZ, Voster ATS Team.
  • Tricoul Verde, de lider în clasamentul cățărătorilor - Maciej PATERSKI, Voster ATS Team.
  • Tricoul Alb, de lider în clasamentul U23 - Maksym BILYI, D'Amico UM Tools.
  • Tricoul Albastru de lider în clasamentul românilor - Serghei ȚVETCOV, Wildlife Generation .
  • Tricoul gri, de lider în clasamentul echipelor - Androni Giocattoli Sidermec.

Organizatorul competiției, Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România, a fost bucuroasă să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaționale.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează