GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Potenţialul unei maşini uzate - știi care este?

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2022 15:32 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 15:32

Dacă eşti pasionat de autovehicule şi de şofat, deja ştii cât de generoasă este piaţa de specialitate, fără a viza doar maşinile noi, abia ieşite pe porţile fabricilor. Vehiculele uzate reprezintă cel mai mare potenţial de cumpărare şi vânzare, fapt datorat în primul rând contextului financiar, cât şi dorinţei multora dintre noi de a-şi schimba frecvent maşina. Târguri de maşini, platforme de specialitate, site-uri de profil, toate fac parte din această mare piaţă auto, în care fiecare poate vinde sau poate cumpăra un autoturism rulat.

Ce înseamnă o maşină uzată

O maşină uzată este orice maşină care a rulat pe şosele. Odată demarat procesul de înregistrare a kilometrajului, maşina nu mai poate fi considerată nouă, intrând în categoria autovehiculelor cu uzură.  Din  acest punct, paleta de maşini uzate se bucură de o varietate extrem de mare, oferind celor interesaţi modele de maşini cu uzură mare, medie sau redusă.

Ca prim reper în descrierea unei maşini, se folosesc datele furnizate de cartea tehnică. Se obţin astfel informaţii concrete legate de anul fabricaţiei, un punct important în descrierea unei maşini. Un punct de reper care poate conduce la trasarea câtorva concluzii, îl reprezintă numărul de kilometri parcurşi. Aici pot începe dilemele, deoarece o maşină veche cu un număr redus de kilometri, nu deţine neapărat un avantaj, în defavoarea unei maşinimai recente, dar cu un număr foarte mare de kilometri.

Un număr mare de kilometri poate vorbi despre o întreţinere regulată şi corectă, implicit, despre piese componente scumpe, durabile şi eficiente, despre un condus economic pe şosele şi autostrăzi. În opoziţie, o maşină cu un kilometraj redus, îţi poate vorbi despre drumuri scurte şi solicitante pentru maşină, despre uzura pornirilor repetate, un condus greoi de oraş şi o uzură a accesoriilor interioare. Astfel, este destul de dificil să faci o alegere doar în funcţie de ce date furnizează kilometrajul, talonul şi aspectul  maşinii, fiind necesară o verificare temeinică a autovehicului. Specialiştii în domeniul mecanicii, pornind de la datele inscripţionate pe motor şi efectuând o verificare tehnică temeinică, pot furniza cele mai concrete date legate de gradul de uzură pe care îl manifestă maşina.

Cum îţi poţi cumpăra o maşină uzată, dar performantă

Pe lângă faptul că este posibil să nu deţii pregătirea şi experienţa necesare în verificarea unei maşini, a începe să-ţi cauţi o maşină ţinând cont de condiţiile pe care ai dori tu să le îndeplinească, se poate constitui într-un proces foarte solicitant şi obositor, finalizat nu întotdeauna  cu cele mai bune rezultate. Pentru a te elibera de povara acestei căutări, pentru a te asigura că maşina pe care o vei achiziţiona este ceea ce ai tu nevoie şi corespunde exact datelor furnizate de către proprietar, o platformă de vânzări auto on-line, se va dovedi cea mai bună soluţie, Renault Arkana venindu-ţi în întâmpinare cu servicii oferite la cel mai înalt nivel de calitate şi cu cele mai bune şi eficiente soluţii pentru tine. 

Vrei o maşină cu rulaj mic, îţi doreşti un autovehicul de familie sau o maşină cât mai nouă şi bine întreţinută, vrei să fii sigur că maşina nu are un istoric nesigur şi că nu a fost implicată în accidente cu daună mare, atunci lasă specialiştii în domeniul mecanicii şi al vânzărilor să se ocupe de cererea ta, asigurându-ţi astfel acces la modelul dorit, dar şi la cele mai profitabile metode de plată.

Schimb, vânzare sau cumpărare de maşini uzate

Platformele on-line de profil, sunt ideale atunci când vrei să îţi achiziţionezi o maşină potrivită bugetului şi preferinţelor tale. Însă tot aici, ai posibilitatea de a-ţi vinde profitabil maşina veche sau de a organiza un schimb de maşini, atunci când vechiul autovehicul vechi nu mai răspunde nevoilor familiei tale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează